Skocz do zawartości

Przenoszenie forum na inny hosting

tojan3

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też swojego czasu broniłem phpbb, ale niestety przy większym ruchu na forum nie jest to dobre rozwiązanie.

Zauważcie, że od czasu zmiany silnika na IPB nie było padu bazy (przynajmniej ja nie zauważyłem takeigo) a na phpbb były częste pady.

Poza tym transfer zmniejszył mi się o 50% na IPB. To samo mówi za siebie, jak bardzo malo-wydajne jest phpbb.

Michale z Lublina, jak Twoje fora osiągną ilość postów 4-krotnie większą niż mają i będziesz miał 50+ użytkowników w jednym momencie to się zaczniesz zastanawiać nad lepszym rozwiązaniem od phpbb by Przemo czy nie. Ja też sie zastanowiłem.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

michal, no moze keidys sie przekonam :peace: ale jak na razie jakso nie mam przekonania do IPB, phpBB jest bardziej przejrzyste i jakos bardziej mi odpowiada. Na razie nie mam zamiaru przechodzić na IPB ani na zaden inny skrypt :)

A własciwie to tutaj było phpBB by Przemo czy zwykłe phpBB?

Jezeli chodiz o padanie bazy danych to chyba duży wpływ na to ma hosting ;) Zobaczymy jak bedzie nowa wersja phpBB by Przemo która ma znacznie odciążyć baze danych.

zapraszam na www.znajomi.biz

a czy Invision Power Board ma mozliwosc przepisywania adresów??

zeby zamiast forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=11208 było forum.optymalizacja.com/przenoszenie-forum-na-inny-hosting.html

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności