Skocz do zawartości

Adwords - pytanie o bony

Qbol

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zacząłem kampanie w adwords. Zdobyłem bon na 250 zl i juz to wykorzystałem. Jednak te bony działają tylko na nowych kontach nie starszych niż 14 dni. Zdążyłem się już zorientować, że istnieją 2 typy bonów: dla początkujących, oraz takie które można dostać na szkoleniach google. Pytanie gdzie dostanę te bony ze szkoleń, żebym mógł je wykorzystać na normalnym koncie w adwords. Szukałem w allegro, jednak tam tylko te dla nowych. Ktoś się orientuje gdzie dostanę bony ze szkoleń ?

"Donna mamma es ch*joczita."

- Tytus Bomba

Ostatnio zacząłem kampanie w adwords. Zdobyłem bon na 250 zl i juz to wykorzystałem. Jednak te bony działają tylko na nowych kontach nie starszych niż 14 dni. Zdążyłem się już zorientować, że istnieją 2 typy bonów: dla początkujących, oraz takie które można dostać na szkoleniach google. Pytanie gdzie dostanę te bony ze szkoleń, żebym mógł je wykorzystać na normalnym koncie w adwords. Szukałem w allegro, jednak tam tylko te dla nowych. Ktoś się orientuje gdzie dostanę bony ze szkoleń ?

Znasz dokładnie zasady korzystania z kuponów?? Możesz tylko jeden kupon użyć na koncie. Powiem więcej - dla danej domeny - firmy. Jeśli google wyłapie, że wykorzystałeś dwa kupony czy więcej dla danej domeny to zbanują Ci wszystkie konta. Każde nowo utworzone konto dla tej domeny czy danych Twojej firmy zostaną również zbanowane.

Wpisz sobie w google Zasady korzystania z kuponów adwords i poczytaj.

Bony, o które pytasz możesz otrzymać biorąc udział w szkoleniach organizowanych przez autoryzowanych trenerów (Seminar Leader).

https://www.google.pl/intl/pl/adwords/seminars/index.html

Taki kupon możesz użyć na koncie starszym niż 14 dni oraz na takim, na którym już był zastosowany inny kupon AdWords.

@RedJasper

teoretycznie masz racje co do banowania domeny, ale czy to nie bylby najprostszy sposob pozbycia sie konkurencji w adwords? zbyt proste rozwiazanie moim zdaniem

Wykończeniówka Wrocław - jeśli szukasz firmy do remontu lub wykończenia mieszkania

FM Group sklep internetowy - sklep internetowy z produktami FM Group

Hokej Wrocław - amatorska drużyna hokejowa WTH Wrocław

Ojj bez przesady. Dla jednego użytkownika owszem, ale żeby kupon pod domenę podpinać? Trzeba uważać na banowanie domen, ale w przypadkach gdy faktycznie łamiesz zasady, wypuszczasz nielegalne treści reklam, notorycznie lekceważysz upomnienia. Kupon jest częściej podpinany pod użytkownika niż domene bo inaczej klient, który robi kampanie w jednej firmie, nie mógłby przejść do kolejnej i tez skorzystać z ich promocyjnego kuponu.

• 2 tygodnie później...
Dla jednej domeny ciągle używam kuponów startowych.. tylko pilnuję się by nie było sytuacji, że nie zakończę jednej kampani i drugą zaczynam. Te bony na allegro po niecałe 10 zł można nawet dostać, czyli za grosze ;p

łamiesz zasady adwords - prędzej czy później zostanie to wyłapane i dostaniesz bana na konto.

Znasz dokładnie zasady korzystania z kuponów?? Możesz tylko jeden kupon użyć na koncie. Powiem więcej - dla danej domeny - firmy.

Bzdury napisałeś, użyłeś zbytniego skrótu myślowego albo jesteś niedoinformowany. Ja dostałem dodatkowy kupon dla tej samej domeny od Google'a - abym do nich wrócił. ;)

Znasz dokładnie zasady korzystania z kuponów?? Możesz tylko jeden kupon użyć na koncie. Powiem więcej - dla danej domeny - firmy.

Bzdury napisałeś, użyłeś zbytniego skrótu myślowego albo jesteś niedoinformowany. Ja dostałem dodatkowy kupon dla tej samej domeny od Google'a - abym do nich wrócił. :)

Zasady korzystania z kuponów nie zmieniają się. Dochodzą jedynie kupony, których można użyć po raz drugi na koncie.

Zacytowałem @jamesisko, który łamie zasady korzystania z kuponów. Jeśli zostanie to wyłapane przez google to jego konta zostaną zablokowane. Nie wierze, że na jednym koncie ciągle doładowuje kupony startowe.

niee.. każdy bon == nowe konto adwords.

domena w zasadzie się nie zmienia.. tzn. mam 3 domeny, które sa ciągle w ruchu ;)

Redjasper - gdyby mi bardzo zależało na domenach - pewnie bym i nie ryzykował.

Przy adwords domena to rzecz nabyta - przy tej formie reklamy jak zbanują domene (ze nie bedzie mozna dodać jej do adwordsa) to kupię inną.

Korzyści są wymierne. Kiedyś płaciłem dla google normalnie z karty mi ściągało ale .. to się nie opłaca jeśli ma się do pozycjoonwania coś swojego.

Główna domena jest normalnie pozycjonowana bez adwordsa, do tego adwords na 3 domenach na których aż tak bardzo mi nie zależy.

I powiem ci, że efekt jest fajny :)

Domyślam się, że efekt jest fajny. Problem jest tylko taki, że każde konto, na którym korzystasz z kuponów jest na jakieś dane. Sądzisz, ze tego google nie weryfikuje? Zbanowanie za nieprzestrzeganie zasad nie jest tylko na daną domenę, ale i na dane firmowe...

niee.. każdy bon == nowe konto adwords.

domena w zasadzie się nie zmienia.. tzn. mam 3 domeny, które sa ciągle w ruchu :D

Redjasper - gdyby mi bardzo zależało na domenach - pewnie bym i nie ryzykował.

Przy adwords domena to rzecz nabyta - przy tej formie reklamy jak zbanują domene (ze nie bedzie mozna dodać jej do adwordsa) to kupię inną.

Korzyści są wymierne. Kiedyś płaciłem dla google normalnie z karty mi ściągało ale .. to się nie opłaca jeśli ma się do pozycjoonwania coś swojego.

Główna domena jest normalnie pozycjonowana bez adwordsa, do tego adwords na 3 domenach na których aż tak bardzo mi nie zależy.

I powiem ci, że efekt jest fajny :)

o.@

polecam spróbować założyć konto ja jakieś fikcyjne dane ;P

google to łyka aż miło. Do tego dynamiczne IP i ..;P

chyba nigdy nie podałem prawdziwych danych.. bo i po co ?

powiem ci tak: google ma swoje zasady, które można z łątwością i bezkarnie łamać. Nie jest to łamanie prawa (naszczęście google!=prawo).

Jeśli znajdą sposób na skuteczne egzektowanie swoich zasad - zapewne to odczuję. Póki co dlugiego czasu google raczej ma to gdzieś.

Tak czytam Panie Twoje wypowiedzi i ciągle widzę jedno .. takie streszczenie "łamiesz zasady. Zostaniesz ukarany, zbanowany".

Generalnie nie czuję się jakoś winny temu, że google nie może sobie z tym poradzić (albo nie chce).

Jeśli to by miało wywoływać we mnie wyrzuty sumienia... to podobnie bym się czuł pozycjonując stronki ;)

Kupony jednorazowe można ciągle stosować i google nic z tym nie robi nawet gdy się nie zamknie wcześniejszej kampanii i ciągle wpisuje te same dane adresowe i ten sam adres witryny, wystarczy za każdym razem tworzyć nowe konto na nowego emaila, widocznie to im na ręke w końcu mimo iż ma się bon prawie za friko to dwie dyszki trzeba zapłacić za aktywacje.

Sprzedam komplet 25 programów do pozycjonowania za 69zł - szczegóły na stronie spambot.pl SEO -
wystawiam fv vat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności