Skocz do zawartości

wpisy w katalogach

Remiss

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tysiące wpisów w katalogach dodanych przez omniadda, 98% niezaindeksowana, nie mam pkt na swl, poza tym wszyscy którzy używają swl mówią że ciężko zaindeksować, i że potrafią po czasie jeszcze wypaść z indeksu

chciałbym je zaindeksować po swojemu, potrzeba do tego generatora treści do którego można by zaciągnąć listę adresów z omniadda z katalogami do których dodał

wyobrażam to sobie tak, że generator w sieczkę powstawia linki do wpisów w katach zaciągając je z automatu z listy .txt a na domenę z puszczę blasta, co by dużo linków było i bot często krążył, nie chodzi o nadanie mocy tylko indeksacje

Jest takie narzędzie, czy koło wymyśliłem B)

"Sieczka" Ci poleci (dostanie bana) w miarę szybko, a jak mniemam, chodzi Ci o efekt bardziej długofalowy. Jeśli chcesz to sobie ładnie poindeksować, wymyśl inną treść. Postaw cokolwiek (z sensowną ilością podstron), podlinkuj w miarę mocno domenę. Do tego własny rotator - bierzesz linki z listy i wyświetlasz trochę losowych. Im mocniejsza będzie domena "indeksująca", tym szybciej poindeksują Ci się wpisy w katalogach.

Rotator to kilka linijek w php, treść albo sobie załatwisz z czegoś gotowego, albo też musisz napisać coś swojego.

majac jedna domene to takim rotatorem nie wiele zdzialasz z prostej przyczyny - google odwiedzajac powtorne twoja strone zobaczy zmiany linkow

i skasuje moc tym ktore widzial poprzednio

rotacja sie sprawdza ale jesli masz takich stron wiele i z duzym site aby wykluczyc powtorne odwiedziny

rotator nie powinien byc tez na stronie glownej tylko na podstronach

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

jeżeli chcesz to szybko zaindeksowac a masz jakąś witrynę/stronę www skorzystać z tego opisu na blogu

zrób z tego kilka plików XML i zapinguj do niego :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wszyscy którzy używają swl mówią że ciężko zaindeksować,

kto to wszystkie? te co mają 20 wpisów i 3 domeny? i 1000 punktów?

zeszłego tygodnia dałem ok 500 wpisów do SEOkatalogow do podlinkowania,( dodatkowo pingowalem PING SEO Masterem ) dzisiaj sprawdzałem(tez PSM) ok 80% już w indeksie.

Indeksować wpisy można jeszcze przy pomocy SB,XR innych narzędzi

sleaquit: co ty w ogóle wygadujesz? Robiłeś kiedykolwiek coś takiego? Indeksuję w ten sposób NOWE STRONY, a Ty twierdzisz, że podstrona JUŻ ZAINDEKSOWANEJ strony nie wejdzie, tak? On to chce zaindeksować i taki jest podstawowy cel, jak mniemam.

indeksacja a zapobieganie wypadnieciu z indeksu to 2 rozne sprawy

mam taki rotator na 60 domenach, mam przypisane strony na ktorych rotuja linki z nazwijmy to zestawu A, na innych z zestawu B C D itd (+ losowe linki)

codzienne pingowanie podstron z projektami A i B (dla tych samych precli) i na poczatku owszem fajnie wchodzilo w indeks wiec zostawilem, ale gdy sprawdzilem po 2 miesiacach w indeksie mialem tylko ok 30% wpisow, podczas gdy przy niepingowanych podstronach do innych zestawow C D indeksacja byla wciaz dosyc ladna

innymi slowy mimo ze precle byly te same, wypadly mi z indeksu tylko wpisy do ktorych rotujace linki byly codziennie pingowane

po zaprzestaniu pingowania gdy bot spokojnie rozlazil sie po domenach z losowymi linkami do wpisow, po ok 1,5 miesiac mialem w indeksie juz ok 70% wpisow z tych zestawow - ponad polowa powrocila

dla porownania z rozmowy prywatnej wiem ze inna osoba korzystajaca z tych samych precli oraz majaca podobny rotator i nie pingujaca stron z rotatorem, nie miala problemu z wypadnieciem wpisow z indeksu

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Widocznie domeny linkujace są za słabe. Spróbuj z mocno dopalonej domeny, wtedy efekt w porządku. U mnie domena linkująca ma zawsze (powiedzmy, że uznamy YBL jako jakiś wskaźnik) powyżej 100k, google łyka jak najęte ;-)

Edycja:

Especially for Sleaquit, trochę danych statystycznych :)

Domena 10 dni, niespamowa, zwykła strona. Linkowanie takie, jak wspomniałem. Site...

~80tyś

Ale może to dlatego, że po prostu jestem za[..]je[..]bisty ;-)

Edycja2:

Nie powinno zamieniać tego słowa na super. Super jest mniej wymowne, zdecydowanie ;-)

@MaxPan że G ładnie łyknęło, zgoda tylko na jak długo, mnie chodzi o indeksację i utrzymanie w indeksie, stąd chodzi mi po głowie rozwiązanie z generatorem losowych zdań, który generuje je z podaną wcześniej frazą lub słowem, np. podam słowo tanie opony, a on wygeneruje mi jakieś masło maślane zawierające fraze i samo z .txt zaciągnie linki na stałe

@mozgu "sieczka poleci", pewnie tak, ale czy są generatory nie robiące sieczki

Wygeneruj content, niekoniecznie zdania przeplatane linkami. To jest klasyczny, niewymagający content dla spamu - parsowanie serpów jakiejs wyszukiwarki, wybieranie zdań i wklejanie losoweg "niby-tekstu". Generator nierobiący sieczki musisz sobie napisać, w internecie znajdziesz same śmieci, bo jak ktoś coś wymyśli, to stawia, a nie podaje wszystkim pomysł. Myśl, aż wymyślisz coś sensownego. U mnie spamy na losowych zdaniach lecą średnio po 2 tygodniach gdzieś.

Inna sprawa, że zbierają dość sporo ruchu w tym czasie, ale strona bez ruchu i tak zbyt długo nie powinna się utrzymać, poza jakimiś tam wyjątkami.

utrzymanie w indeksie

To w dużej mierze zalezę od katalogu, od opisy i jelcze wiele czynników, trzeba pamiętać ze ok 80% bazy z OmniADD po roku będzie już niedostępna, na takie wpisy szkoda czasu.

Takich WEBMINI tylko ja ostatnio postawiłem ok 500 szt, dodatkowo ok 50 EasyDir z bazy to tez moje, myślisz będę przedłużać domeny? myślisz ze mnie martwią twoje wpisy? to się grubo mylisz ;)

Domena 10 dni, niespamowa, zwykła strona. Linkowanie takie, jak wspomniałem. Site...

~80tyś

Ale może to dlatego, że po prostu jestem za[..]je[..]bisty ;-)

Edycja2:

Nie powinno zamieniać tego słowa na super. Super jest mniej wymowne, zdecydowanie ;-)

wiesz te strony wcale zle podlinkwoane nie sa, czesc ponad rok czasu ma linki stale

widze po prostu ze gdy bot ciagle odwiedza ta sama podstorne na ktorej za kazdym razem widzi nowe linki to obcina im moc, gdy przestalem pingowac - wtedy wpisy znowu wrocily do indeksu - trzeba bylo googlowi dac czas na zebranie linkow z innych podstron

zauwaz ze na podstronach ktore nie pingowalem problemu z brakiem indeksacji nie mialem

i na zakonczenie powtorze jeszcze raz, nie mowie o indeksacji, mowie o jej utrzymaniu po 2-3 miesiacach

edit

tak czy inaczej mamy swoje spostrzezenia, rowniez uwazam ze rotator zdaje egzamin, ale z zastrzezeniami o ktorych pisalem w pierwsyzm poscie

Ok, aż tak długofalowo to ja tego nie rozpatrywałem nigdy :)

Remiss: Ty potrzebujesz contentu, a nie systemu na jakim postawisz stronę, bo co na tym postawisz? ;)

Kiedyś zacząłem pisać "inteligentny generator tekstu", skończyło się na kilku zdaniach i samej stronie głownej, bo nie miałem na to czasu.

Jednakowoż, bardzo prosto można postawić stronę z unikalnym contentem, w miarę inteligentną stroną głowna. Skrypt polegał na tym:

- Zbieramy sobie bazę filmików z Youtube (tam były teledyski akurat);

- Generujemy folder z plikami i bazą dla całej domeny (całość na txt, bez mysql) -> generując bazę, wybieramy np. z miliona plików kilka tysięcy. Strony są zawsze unikalne (linki wewnętrzne można powiedzieć, że tworzą content, a te są losowane, chyba też cachowałem je dla każdej postrony - więc były stałe).

- Generujemy jakiś logiczny, ludzko wyglądający tekst na stronę głowną (w moim przypadku to było akurat powitanie)

- (punkt niekonieczny, ale ja z tego żyłem ;)) doklejamy w określonej proporcji podstrony ze spamem keywordowym :P

Po tym mamy wygenerowane ładnie wszystkie pliki, do tego jakiś system linkowania zewnętrznego był, coby strony lepiej wchodziły. Wystarczy kliknąć generate.php i wrzucić na ftp.

W sumie fajnie się na zaplecze nadaje też ;)

Przykłady wygenerowanego tekstu:

1) Pragniemy przywitać się z Wami na naszej cudnej www - najbardziej pożądanym serwisiem z muzyką pełną energii! Gorąco polecamy naszą stronę, oglądajcie jak najwięcej video i wysyłajcie znajomym linka do tej strony! Zapewniamy, że nie będziemy próżnować, abyście spędzali tutaj długie godziny i mieli zawsze co do roboty w nudne dni!

2) Gorąco witamy na tej stronce - serwisie darmowych teledysków. Zachęcamy Was, wiernie przeglądajcie materiały i wysyłajcie znajomym linka do tej strony! Dołożymy wszelkich starań, abyście mówili o nas wszędzie i żebyśmy cieszyli się utworami wspólnie.

3) Miło nam Was gościć na tej wystrzepistej stronie - najfajniejszej stronie poświęconej muzycznym klipom! Prosimy, wchodźcie tutaj często, wiernie przeglądajcie materiały i motywujcie nas do dalszego działania! Będziemy robić wszystko, cobyście złapali tutaj dobry humor oraz zapełniali nasza witryną wolny czas.

4) Gorąco witamy na tej stronce - internetowym centrum muzycznym. Prosimy, wchodźcie tutaj często, oglądajcie jak najwięcej video i polecajcie ten portal znajomym! Będziemy robić wszystko, abyście mówili o nas wszędzie oraz nie ulegali nigdy znudzeniu!

To są teksty w pełni wygenerowane z automatu.Kombinacji jest dosłownie, pierdyliard ;) Czasem trochę "pokemonowe", ale tak też miało być, wśród losowych 100 tekstów na pewno część jest pisana przez idiotów :)

Pomyśl nad czymś takim :P To Ci nie poleci, ręczę za to :) Kreatywności trochę, wtedy zajdziesz pewnie dość daleko w tej branży :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności