Skocz do zawartości

Pytanie dotyczące doboru domeny i katalogowania

adiectus

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Jestem ciekaw 2 rzeczy.

Czy lepiej wybierać domenę np gry-barbie.pl niż grybarbie.pl (podobno google czyta "-" jako spację) gdy pozycjonuję stronę pod słowo gry barbie?

A druga sprawa to taka czy lepiej w katalogach wpisywać np barbie czy gry barbie gdy chcę być nie tylko pod gry barcie ale i pod barbie na 1 miejscu w google (czy to ma znaczenie?)

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Słowo kluczowe w domenie jest przydatne. Walczę ostatnio z jednym sklepem, który ma właśnie słowo kluczowe w domenie i naprawdę ciężko jest :/

Co do tematu, z myślnikiem czy bez, pod względem seo nie ma znaczenia, bardziej zwróć uwagę jaką domenę łatwiej jest zapamiętać

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Czy lepiej wybierać domenę np gry-barbie.pl niż grybarbie.pl (podobno google czyta "-" jako spację) gdy pozycjonuję stronę pod słowo gry barbie?

W tym przypadku moim zdaniem najlepiej zarejestrować domenę

w tych dwóch wersjach. Wersję z myślnikiem pozycjonuj. Wersję

bez myślnika przekieruj na domenę z myślnikiem.

Poza tym domena z myślnikiem jest czytelniejsza w przeglądarce.

Warto mieć też domenę bez myślnika, bo niektórzy mogą o nim

zapomnieć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności