Skocz do zawartości

Linkowanie wpisów z zaplecza

moody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dużo mówi się o dopalaniu wpisów w katalogach/preclach SWL-ami albo automatami (XR, Scrapebox, Publiker). Ja natomiast chciałbym spytać co sądzicie o linkowaniu wpisów ze stworzonego w tym celu zaplecza.

Przykład: Tworzymy 5 Wordpressów, delikatnie linkujemy żeby się zaindeksowały (powiedzmy 150 x SeoKatalog + 50 x precle), następnie w każdym artykule dajemy np. 5 linków do różnych wpisów. Mnożąc x 5 blogów, każdy wpis dostaje po 5 stałych linków. Założenie: zaplecze porządne, treść w pełni unikalna, tematyczna, sensowna, wartościowa.

Moje pytania do Was:

- Czy ktoś próbował? Czy efekty w postaci indeksacji wpisów były (będą) lepsze niż w przypadku dopalania "tradycyjnymi" metodami?

- Czy kilka stałych linków może wystarczyć do utrzymania wpisów w indeksie?

- Czy może mieć to sens czy lepiej dać sobie spokój?

- Czy linkując z tego samego zaplecza do strony docelowej oraz pomiędzy zapleczami, Google może wyłapać ten układ (katalogi/precle --> strona docelowa, zaplecze --> strona docelowa, zaplecze --> zaplecze, katalogi/precle --> zaplecze)?

Dodam, że kwestie czasu można pominąć. W najbliższej przyszłości będę dbał tylko o jedną stronę, więc będę w stanie ogarnąć to wszystko ręcznie.

Będę bardzo wdzięczny za rozwiązanie mojego dylematu :wow:

pozdrawiam

Michał

W planach miałem - poza linkami do wpisów w treści artykułów - umieścić też na zapleczu linki site-wide do strony docelowej + linki do podstron (1 link/artykuł). W sumie więc byłoby to wszechstronne zaplecze :)

Przede wszystkim chciałbym jednak rozwiać następującą kwestie: czy linkując wpisy tylko w ten sposób wejdą one na stałe do indeksu (nie mówie że wszystkie, ale chociaż z 90%).

Ja do dopalania wpisów, mogę zaproponować mój system ze stopki.

Wyeksportowane z dodawarki (np. publiker) linki (plik.txt) umieszczamy na serwerze gdzie jest uruchomiony Auto Start Cms. System generując nowe podstrony, dodaje komentarze, w których umieszcza linki (mogą być stałe, lub rotacyjne).

System wyposażony jest w autopingowanie, więc bot dosyć szybko powinien złapać nowe linki i dodać je do indeksu.

Oczywiście warto uruchomić system na kilku domenach, by indeksacja przebiegła szybciej i dopalenie miało tez wpływ na pozycję.

Auto Start cms-a można skonfigurować by tworzył zaplecze tematyczne, trzeba jedynie wybrać odpowiednie źródła rss.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności