Skocz do zawartości

Moja strona stoi, konkurencja w górę

deha21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zawsze byłem zwolennikiem czystych metod i byłem pewien, że mocna strona zawsze się wybije. Jednak teraz mam co do tego wątpliwości. Prowadzę portal miasta Jastrzębie-Zdrój i po "jakimś tam" pozycjonowaniu udało mi się dostać na drugą stronę w googlach, w chyba dość krótkim czasie bo może 2 tygodnie po rozpoczęciu pozycjonowania.

Konkurencyjna strona która wystartowała parę miesięcy wcześniej, dużo gorsza (nie żebym się chwalił) była zdecydowanie wyżej niż moja strona. Od jakiegoś miesiąca konkurencja chyba porzuciła projekt i na stronie zniknęły newsy, nie jest już aktualizowana... a mimo to w ostatnich dniach skoczyła chyba o 6 punktów w górę. Trzecia strona konkurencyjna, która istnieje już parę lat, ale uaktualniana jest parę razy na miesiąc też wisi wysoko. Moja storna jest uaktualniania kilka razy dziennie.

Podobno aktualizacje mają duży wpływ na pozycję. Gdzie tu sprawiedliwość? :)

Nie mam już pomysłu jak pozycjonować. Precle? Jakoś nie umiem się za nie zabrać? Katalogowanie - teraz znajduję tylko katalogi w których już jestem, te płatne (a chciałbym za darmo) albo te które wymagają PR przynajmniej 1 - a ja mam nadal 0 (nie podniosło się od maja).

I przy okazji zapytam czy ktoś zna jakieś narzędzia do pozycjonowania na Mac OS?

aktualizacja owszem ma znaczenie ale nie jest najważniejsza, gdyby tak było to statyczne strony, wizytówki firm itp itd nie miałyby prawa bytu a jest inaczej, wiek jest bardzo ważnym czynnikiem więc jeśli konkurencja jest sporo starsza to nie będzie tak łatwo ją przeskoczyć ale dalej liczą się linki, mocne linki...

tak więc linkuj i bądź cierpliwy;)

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

A główna cechą pozycjonera powinna być cierpliwość...

Spokojnie jak strona jest dobra to inni (w tym wyszukiwarki) wkrótce to zobaczą.

Jeżeli strona jest często aktualizowana to dobrze :) wyszukiwarki Cię polubią i pewnie wskoczysz do top.

Na razi skup się na linkowaniu, aktualizacji serwisu, a zamierzony efekt powinien wkrótce przyjść...

Najważniejsze abyś się teraz nie poddał.

Powodzenia i pozdrawiam ;)

Tutaj też zdobyłeś parę linków :)

Polecam artykuły, szczególnie artykuły do przedruku, np. artykuly.com.pl

Skoro aktualizujesz stronę, będziesz miał pewnie czas i ochotę na skrobnięcie paru słów.

Jeśli chodzi o podaną wyżej stronę moderator jest wymagający, zalecam więc porządną robotę :soczek:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności