Skocz do zawartości

Problem po aktualizacji sitemap

nikel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Po aktualizacji sitemap, pojawił się problem, mianowicie google pozmieniało w wyszukiwarce adresy do mojej strony. Tam gdzie był adres do strony głównej, pojawiła się teraz podstrona, która co prawda pokrywa się z hasłem wyszukiwania, jednak wolałem żeby dostępna była strona główna i na nią cały czas pozycjonowałem.

Usunąłem dwa dni temu wpisy z sitemap, odwołujące się do tej podstrony, jednak bez efektów. Można to jakoś odwrócić?

Nowoczesna kwiaciarnia internetowa - kwiaty na każdą okazje!

Praca za granicą Praca w Niemczech Praca w Unii Europejskiej Praca w Norwegii

może spróbuj coś pokombinować z atrybutem <priority> w mapie strony według tego:

The priority of this URL relative to other URLs on your site. Valid values range from 0.0 to 1.0. This value does not affect how your pages are compared to pages on other sites—it only lets the search engines know which pages you deem most important for the crawlers.

The default priority of a page is 0.5.

Please note that the priority you assign to a page is not likely to influence the position of your URLs in a search engine's result pages. Search engines may use this information when selecting between URLs on the same site, so you can use this tag to increase the likelihood that your most important pages are present in a search index.

Also, please note that assigning a high priority to all of the URLs on your site is not likely to help you. Since the priority is relative, it is only used to select between URLs on your site.

a więcej informacji znajdziesz na https://www.sitemaps.org/protocol.php

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności