Skocz do zawartości

Ban za Keyword Stuffing

waldemar jonik

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym dowiedzieć się za co dokładnie można dostać ban za Keyword Stuffing?

jakie nasycenie słów kluczowych i techniki optymalizacii treści serwisu mogą spowodować taki ban?

znam jeden serwis www gdzie pole tekstowe w stopce z dużą ilością wypisanych usług (ale połaczonych w normalne zdania) podlinkowanych do konkretnych wyników wyszukiwania bazy danych portalu spowodowało taki ban. właściciele portalu dostali od Google stosowną informację. czytałem też o innych tego typu przypadkach np tu https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/ba...low-kluczowych/

czy zdarzyły się wam takie bany - możecie powiedzieć za co konkretnie - czego unikać a na co można sobie pozwolić?

7% ? co to jest 7% :soczek:

za keywords stuffing dostałem głębokiego filterka, 2 lata, 47 razy powtórzone słowo kredyty we wszystkich odmianach Hx, Strongach i boldach :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nasycenie słowa kluczowego na poziomie powyżej 7% to chyba już jest za dużo :soczek:

7% - a skąd taka wartość?

a już widzę moja firmowa WWW - tylko że to dotyczy pojedynczych słów, które nie mają dla mnie znaczenia.

w każdym razie dzięki, będę musiał to poprawić :P

np webceo przy analizie strony pokazuje wag poszczególnych słów kluczowych

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

7% ? co to jest 7% :soczek:

za keywords stuffing dostałem głębokiego filterka, 2 lata, 47 razy powtórzone słowo kredyty we wszystkich odmianach Hx, Strongach i boldach :P

no to oczywiste ale czy zdarzają się takie mniej typowe sytuacje gdy można coś takiego dostać - za typowe optymalizowanie tekstu , altów czy cokowiek?

pytam o to dlatego, że, na tej WWW którą znam tego nie było aż tak dużo - wiem tylko, że mają wrogą konkurencję która na 100% jakiś spam raport zgłosiła.

7% ? co to jest 7%

Oczywiście możesz mieć więcej, ale prawdopodobieństwo otrzymania

bana/filtra także będzie większe :soczek:

47 razy

Ile miałeś wszystkich słów na stronie?

Znajdziesz ją w narzędziach sprawdzających nasycenie słów kluczowych

na stronie (Keyword Density) :)

na stronie (Keyword Density) ;)

wiem jak to się mierzy, nie skojarzyłem tylko, że ktoś mógł pierwsze co przetestować moją WWW :) tworząc temat nie myślałem o swojej stronie.

w każdym razie przy okazji - testowałem kilka narzedzi i pokazywały rozbieżne wyniki ale po lekkiej modyfikacji tekstu obniżyłem ten % :)

poczytałem trochę o tym keywords density i w zasadzie co pozycjoner to inna opinia jakie powinno być zagęszczenie słów (od 3 do 10%) - przecież od tematyki www, ilości tekstu i samego języka może być to bardzo różna wartość, często wynikająca z tego, że dane słowo jest częścią wielu fraz i wynika naturalnego kontektu.

• 2 tygodnie później...
7% ? co to jest 7%

Oczywiście możesz mieć więcej, ale prawdopodobieństwo otrzymania

bana/filtra także będzie większe ;)

47 razy

Ile miałeś wszystkich słów na stronie?

na stronie (Keyword Density) :)

Zasugerowalbym pozostawienie slowa kluczowego - pasujacego do anchorow w ilosci jeden wmieszane w text . To samo w title i description.

Nie dodajac zadnych linkow osiagasz rezultat. ( takie tam off page ) - Nie same linki pozycjonuja nam strone Linki to tylko 20 procent - Dobra strona sama sie pozycjonuje.

Kancelarie Prawne caly Swiat Solicitor Right Solicitors UK - Zapraszamy do Bed and Breakfast Exmoor

Nie dodajac zadnych linkow osiagasz rezultat. ( takie tam off page ) - Nie same linki pozycjonuja nam strone Linki to tylko 20 procent - Dobra strona sama sie pozycjonuje.

Toś teraz bracie dał do wiwatu ;) .

Poradnia Dietetyczna Magia Zdrowia, a w niej przyjazny dietetyk :).

Centrum Medyczne z Wrocławia - lekarze specjaliści, badania, rehabilitacja.

Strona internetowa poświęcona unikatowej chińskiej sztuce walki - wejdź na kung fu Wrocław!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności