Skocz do zawartości

Szukanie niszy

seomaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Borykam się z problemem szukania odpowiednich nisz gdzie mogę podbić TOP3 w google USA.

Wymagania:

- 10.000 użytkowników miesięcznie na frazę

- dosyć mała konkurencja

Znalazłem kilka fraz takich ale pomysły mi się skończyły. Skąd czerpać inspiracje ?

Jak na razie wpisywałem jakieś mało popularne frazy w google key tool'u no ale pomysły mi się skończyły.

Skąd brać pomysły na niszowe frazy?

Hej,

To bardzo proste - bierzesz listę słów kluczowych, choćby z narzędzi Adwords Google. Budujesz katalog stron lub bloga z tagami - coś co wygeneruje dużą ilość podstron, każda osobno na dane słowo kluczowe i zapuszczać w sieć. Ważne jest, żeby nie było byle czym i nie wyglądało jak zwykły śmietnik (w tym jest sztuka). Później obserwujesz statystyki (ja lubie AwStats) i tam masz już przeróżne dziwne słowa kluczowe, które są niszowe, mają względnie duży ruch i są tak dziwnę, że się fizjologom nie śniło :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja jak skończę swój nowy design na stronę, to opiszę bardzo szczegółowo tworzenie stron pod nisze amerykańską (w tym i napisze o pomysłach na frazy). Będę tworzył również filmiki wideo, lecz najpierw muszę opanować adobe effect.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności