Skocz do zawartości

Analiza reklam Adsense

kmit

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę się poprawiło aczkolwiek jak to mówią - szału ni ma. Od 11 stycznia (mój pierwszy post w tym wątku) zarobiłem 4,22 ojro przy 6,500 wyświetleń. Niby lepiej niż było ale jednak nadal to nie jest to. Trochę złożyło się to, że ostatnio nie do końca regularnie aktualiuzowaliśmy stronę - a największy ruch na blogu jest zawsze jak wpadnie nowa notka.

Podsumowując trochę lepiej :D

Widzę ze wordpress...Zainstaluj wtyczke quick AdSense i daj reklame AS nad postem w środku posta i pod postem..

podam Ci przykład...ustaw reklamy tak jak na tej stronie: https://skunks.smob.pl/opis-skunksa/ (Skunks)

tylko kwadraty dopasowane kolorami lewy box reklamy nad postem i pod postem...

Wg mnie reklamy wcięte w tekst dają dużo więcej..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Masz zle ustawione reklamy. Wszedlem na Twojego bloga i ich szukalem, a normalnie jak sie chce zarabiac to mam wejsc i powiedziec 'o kur#@ same reklamy' :) No moze bez przesady ale reklama powinna byc w naglowku tak, zeby byla jako pierwszy post, a przy kazdej notce nad tytulem, bo tam zawsze sie patrzy w pierwszej kolejnosci.

W sidebar masz dobrze natomiast reklame umieszczona :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

podam Ci przykład...ustaw reklamy tak jak na tej stronie: https://skunks.smob.pl/opis-skunksa/

@dawstaw

Troche offtopic, ale czy robisz MFA o skunksach?:D Da sie na tym zarobic?

Nie to żebym się czepiał, ale nagłówek "O skunksach" a pod nim jednostka AdSense to trochę niezgodne z regulaminem (tak jak by nawoływało do klikania)...

Poza tym nikła szansa by się faktycznie reklamy o skunksach dopasowały, SportBilet, Allegro i Kingsage to skunksy ?

Co do reklam umieszczonych w tekście - popieram.

Sugerował bym jednak przeanalizowanie "złotego trójkąta googla" niż wzorowanie się na skunksach.

standardowy-model-google-golden-triangle.png

pozdrawiam

@tomaroc

My rozmowiamy nie o pozycjonowaniu tylko o optymalizacji reklam na stronie..Ów trójkącik dotyczy pozycjonowania i dotyczy tylko google jeżeli chciałbyś już tak dokładnie sprawdić gorące miejsca to musiałbyś takie same badania zrobić na swojej stronie....Każdy ma różne sposoby ja jak już powiedziałem jestem zwolennikiem reklam tekstowych wcinających się w tekst..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności