Skocz do zawartości

Narzędzie do rapid indexer

Danae

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję narzędzia może być płatne do rapid indexer, Scrapeboxa mam, ale szkoda mi go do tego używać, więc szukam czegoś innego. Darmowe StatBlaster oraz Rapid Website Indexer odpadają ze względu na to, że warunkiem jest, żeby można było indeksować wiele podstron na raz.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Ja posprawdzalem rozne tego typu narzedzia i oczywiscie SB jest najlepszy. Z tych darmowych to najlepiej wypadl StatBlaster. Przeciez kazde darmowe spelnia Twoj warunek, bo mozna podac w nim kilka stron tak jak w SB i bedzie je indeksowal po koleji, a juz na pewno StatBlaster ma takie same opcje, a nawet wiecej niz SB (dodatkowo ma mozliwosc pingowania), wiec nie wiem w czym problem?

Jak bedziesz korzytsal z StatBlaster to najnowsza wersja to 7, ale czasem sa z nia problemy i na niektorych kompach nei chciala mi dzialac, wtedy trzeba sprobowac wersji 3 (bodajze dokladnie 3.1) - tj. poprzednia wersja, bo bylo przeskoczenie z 3 na 7, bo caly program zostal od nowa przepisany z wykorzystaniem netframework. Jakbys chcial jakas z tych wersji to slij PW :shout:

[EDIT] Zrobilem upload StatBlastera wersji 7 i 3.1 bo mialem prosby na PW - dodatkowo w 7 jakies 32K adresow do pingu, a w 3 jakies 4k (mozna oczywiscie przezucac listy z jednej wersji do drugiej). Paczka ok. 0,7MB:

https://www.mediafire.com/?5ccvn9ilunm9927

Nie przesadzajcie tylko z liczba watkow, bo na poczatku jest ok, ale cos tam jest zrypane i program jakby nie zamykal tych watkow i jak wystartuje to pozera pamiec na potege. Jak sie ustawi duzo watkow to pod koniec pingowania moze nawet w GB pamieci pojsc... Poza tym lepiej pozniej wejsc ctrl+alt+del i z uruchominych procesow wywalic recznie Statblaster bo czesto mimo wylaczenia aplikacji caly czas cos tam siedzi i muli.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Tylko, ze linkow tym sie nie poindeksuje, bo wiekszosc tych stron i tak nie przyjmuje linkow, a tylko domeny. Byl kiedys robiony test to udalo sie zaindeksowac 2 linki, bodajze na 50, wiec nawet nie wiadomo, czy to byla zasluga tego narzedzia.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Rapid Indexer przyjmuje podstrony, ale czy serwisy, do których się zgłasza dobrze odbierają te podstrony, bo z tego co widziałem, to robią jakąś "mamałygę" z tych adresów i w rzeczywistości to chyba nie sprawdza się tak dobrze.

Tak, pisałam i odpisali:

A second PC license is $45, if you would like to purchase one the payment can be made to support@scrapebox.com via PayPal. To activate you just need to download ScrapeBox to the PC/Server you wish to activate it on, and submit an activation request the same way as the first license.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Tak, pisałam i odpisali:
A second PC license is $45, if you would like to purchase one the payment can be made to support@scrapebox.com via PayPal. To activate you just need to download ScrapeBox to the PC/Server you wish to activate it on, and submit an activation request the same way as the first license.

A po co ci druga licencja - co na drugim kompie masz zamiar pracować?

Dziwne pytanie, co można zrobić jednym SB? nic na większe ilości harwetowania, prostowania i td

Aktualnie jeden mam na kompie inny na innej maszynie ( taki dedyk prywatny) przez zdalny dostęp odpalam, trzeci na VPSie postawie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności