Skocz do zawartości

Płatny katalog a uniklny wpis strony?

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

Dręczy mnie od jakiegoś czasu to pytanie. Dajmy mam ładny katalog dobrze zaindeksowany itp...

Mam płatne wpisy i gdy ktoś zapłaci za wpis i doda stronę ale opis tej strony był powielony w wielu katalogach wystarczy wlepać do google i już pełno takich samych wyników... czy akceptujecie takie wpisy?

No niby jak ktoś zapłacił za wpis to należy zaakceptować prawda?

Ale z drugiej strony więcej takie coś szkodzi katalogowi... (raczej) - (kolejny duplikat opisu)

I ponowię moje pytanie:

czy akceptujecie takie wpisy?

edit// literówka w tytule do poprawy.

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

To, że ktoś doda do Ciebie unikalny opis nie oznacza jeszcze że go nie powieli później 100 razy w innych katalogach. Unikalne opisy to coś nad czym nie masz kontroli. Czy akceptować - z uwagi na powyższe nieakceptowanie byłoby bezpodstawne. Jeżeli chcesz mieć unikalne opisy, musiałbyś co jakiś czas sprawdzać wszystkie wpisy w swoim katalogu, czy nadal są unikalne.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Ja dam swoją opinię od strony użytkownika a nie moderatora.

Jak dodaję do płatnych katalogów to tworzę każdy opis unikalny. Wiem, że płacę za moderację a nie za zaakceptowanie i wolę drugi raz nie płacić z powodu opisu. Opis do 500 znaków tworzy się około 2-5 minut więc nie jest to coś mega wymagającego więc można się o to postarać. Wystarczy, że dodasz adnotację do regulaminu, że wymagasz unikalnego opisu a użytkownik płaci za moderację wpisu a nie za akceptację i z głowy.

Jeżeli chodzi o darmowe katalogi to staram się co 10-20 katalogów dać unikalny opis. Powyżej tej liczby to już dla mnie przesada. Unikalność nie tylko jest dobra dla katalogu ale i dla pozycjonowanej strony, gdzie link jest obok unikalnej treści.

Może powtórzyłem to co poprzednicy ale swoje 3 grosze wtrąciłem :blush:

E.

Literówka.

Ja się przyznaję do takiej praktyki - robię opis z sensownymi synonimami. Używam go wszędzie tam gdzie wymagają unikalnego opisu. Czekam tydzień na potwierdzenie po czym tym samym opisem jadę już resztę katalogów :D

Unikalne opisy piszę tylko do tematycznych katalogów, tam siłą rzeczy ruch jest w miarę tematyczny więc warto napisać coś sensownego.

Czy usuwać?

Masz regulamin i jak ktoś go nie przeczyta to jego sprawa :P Zawsze możesz tę informację umieścić jeszcze w formularzu dodawania strony, tak że nie da się jej przeoczyć.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Przede wszystkich jak masz płatny katalog i akceptujesz tylko unikaty to dodaj gdzieś w widocznym miejscu taką informacją (np. gdzieś w okolicach formularza dodawania strony). Regulamin regulaminem, ale tak prawda że nie wszyscy tam zaglądają. A użytkownik dodający stronę, który zauważy komunikat "Tylko unikatowe opisy będą akceptowane" raczej taki opis napisze. Jak nie, tu wpis do usunięcia...

wystarczy wlepać do google i już pełno takich samych wyników...

Duplikat opisu w żaden sposób nie zaszkodzi Twojemu katalogowi natomiast akceptowanie wpisów z miksera w moderowanych katalogach jest bez sensu.. nie rozumiem jaka w tym logika, celowo robić sobie bazę bezwartościowych wpisów. Pełno takich samych wyników w Google, znaczy że Google je indeksuje..

...

Powiem tak, jak będziesz dużo usuwać to katalogery będą omijać twój katalog, trzeba wypracować kompromis.Zaznacz w regulaminie ze wymagasz unikatu , i tam gdzie opis gdzie wysyłać SMS, tez napisz przypomnienie o opisie unikalnym, tedy dodający się zastanowi

Podstawą w katalogu jest po pierwsze dobra kolekcja wysokiej jakości stron. Czy Dmoz, katalog Onetu wymagają unikalnego lania wody na 500, 700, 1000 znaków? Nie, wystarczy zwykły opis strony jaki można zrobić w 2 zdaniach.

Ja opisy i tak zmieniam bo gdybym ściśle przestrzegał własnego regulaminu i wskazówek przy formularzu to musiałbym niestety wywalać 99% wpisów. Jeżeli więc strona jest dobra to mogę przymknąć oko i poprawić opis, błędnie przypisaną kategorię itp. To mieści się w opłacie za rozpatrzenie i jest po prostu częścią pracy moderatora.

Chcesz mieć dobry katalog to trzeba pracować a nie tylko czekać aż wpadnie Ci wpis przy, którym się nie narobisz i klikniesz jedynie "akceptuj".

Niestety płatny katalog = częste samodzielne poprawienie opisów.

Ludzie dodają czasem takie ładne strony a opisane obrzydliwie jakimiś słowami kluczowymi.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

najpierw unikaty do katów które tego wymagają, by moderatorzy czuli się usatysfakcjonowani

a jak przelecę lepsze katalogi, odczekuję pare tygodni aż zostaną zaakceptowane... i jazda tymi samymi opisami omniaddem po setkach katalogów

także zastanów się czy twoja robota nie jest syzyfową pracą, zdania na temat DC są na pio podzielone, nie ma jednomyśloności że DC szkodzi, a jak służy to głównie katalogowi, jego właścicielowi

nie będę robił komuś unikalnego situ i jeszcze za to płacił

Hello.

Moge sie wypowiedziec jako uzytkownik katalogow? Dziekuje :D No wiec tak. Katalogow są tysiące. Czy jest możliwe, żeby zrobic na przyklad tysiac unikalnych opisów o długosci do 500 znaków? Ja mam wpisana stronke do okolo 600 katalogow. I wklepuje do nastepnych. Tak jak ktos wczesniej napisal zmieniam opis co kilkadziesiat katalogow, co 30-40. Jak odrzuca mi opis to na predce do tego jednego odrzuconego zmieniam opis. I to zwykle pomaga. No niech mi jakis moderator przedstawi tysiac synonimow do jakiegos slowa czy wyrazenia. To fizycznie niemozliwe :D Staram sie aby opis byl dlugi i bez błędów ortograficznych, no i zeby dotyczyl tematyki i zawartosci strony. To chyba powinna w zupelnosci wystarczec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności