Skocz do zawartości

Usunięto z Onetu

marek.radzik

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe to moze nie sposob ale ze tak powiem wypracowane cos...

Wszyscy sie na mnie zucili - kazdy pewnie moglby cos takiego zrobic i to nie jest nic extra zaden posob - przeciez kazdy wie o co chodzi z onetem... mam doswiadczenie ze wazne jest aby samu cos odkryc - chyba o to chodzi - mnie tez malo kto pomagal a nawet przeszkadzal w pracy i jakis pomyslach ogolnych... a listy do onetu sa czasami skuteczne ale trzeba czekac jakies 2 tygodnie... niestety

no powiedz  :mrgreen:  wiele razy mnie to zastanawialo... na google jest banalny sposób - linki a na onet ?

Powinno nakierowac... wiecej nie mowie ;-)

Wszyscy sie na mnie zucili - kazdy pewnie moglby cos takiego zrobic i to nie jest nic extra zaden posob - przeciez kazdy wie o co chodzi z onetem... mam doswiadczenie ze wazne jest aby samu cos odkryc - chyba o to chodzi - mnie tez malo kto pomagal a nawet przeszkadzal w pracy i jakis pomyslach ogolnych...

Sadzac po dacie rejestracji oraz ilosci napisanych postow jestes nowym uzytkownikiem. Dlatego masz praw nie wiedziec do czego wymyslono forum. W zwiazku z tym pozwole sobie przypomniec.

Idea forum polega na prowadzeniu dyskusji na rozne tematy. Kazdy uzytkownik ma prawo wypowiadac sie we wszystkich dyskusjach prowadzonych na stronach forum. Uzytkownik powinien pamietac o tym, ze jego wypowiedzi moga byc komentowane przez innych uczestnikow forum. 

Inni uzytkownicy maja prawo do odmiennych pogladow i nie jest to objawem nalatywania na piszacego. 

Wypowiedzi powinnny wnosic cos do prowadzonej dyskusji. 

Dlatego nikt z uzytkownikow na ciebie nie nalatuje. Natomiast Twoja wypowiedz w stylu wiem ale nie powiem jest przejawem dziecinady.

Pamietaj, ze bezplatniesz czerpiesz z wiedzy i dobrej woli innych. Dlatego ze swej strony musisz cos dac innym bo tak jest uczciwie.

Usunalem wszystko co napisalem. Dlaczego? Ja na te wiedze dlugo pracowalem mimo to napisalem ja tutaj a polecialy kolejne glupie komentarze! Pozatym mowicie dzielmy sie wiedza... A tu popatrz osoba krytykujaca mnie dobrze zna sposob na klikohita i specjalnie napisala na forum ze nie zna aby sie jej nikt nie czepial - nie bede podawal nicka, ta osoba dobrze wie ze to ona. Moj udzial w tej bezsensownej dyskusji ktora skonczyla sie na mnie jest zakonczona.

myslalem ze to jakas rewelacja :-) ale oki. Ty tu pisałeś o sposobie na unban zbana żeby się nie prosić a sposób na zdobywanie linków to żadna odpowiedź.

Na bana tego 2 ostatecznego są 2 sposoby - nie wiem czy nadal ale działały.

Masz bana na domenę nie na IP to zaindkesuj ją https://strona.pl badź https://strona.pl/index.html bez www, jeżeli to nie działa to dodaj https://strona.pl/katalog/ i napewno zaindeksuje, tak są indeksowane strony republiki np. dużo szybciej.

2 spraw to nie róbcie z adminów onetu takich złych, jeżeli jest to 1 złamanie regulaminu to wystarczy grzecznie poprosić i nie musisz pisać że na chleb nie masz itp. Bo z 2 strony to żadne tłumaczenie - kradłem bo nie jadłem albo chciałem jeść lepiej.

Sam dostałem bana i zapewne teraz napisałbym tak.

Popełniłem i złamałem regulamin lecz nie byłem świadomy że jest tojego naruszenie, usunełem wszlekie zabronione techniki i niebędę ich stosował, napewno odbanują bo przecież to też ludzie i mają większe problemy niż strona ziutka xxx, no chyba że Twój spam był taki który zaśmieciał ostro wyniki wyszukiwania i wiedzą że robiłeś to celowo.

rzeczywiscie malo uzyteczna odpowiedz, zwlaszcza ze wczesniej podsycona atmosfera tajemnicy. a co do adminow, to Mariusz ma racje, u mnie korespondencja z onetem zawsze wygladala sympatycznie, podobnie jak jej efekty (i nie mowie tu bron boze o spamreportach wylacznie).

"i can handle it without linking :)"

nie nie, ja też o spam raportach niepisałe, sam nie raz popełniłem błedy, czasem robie je nawet celowo, czasem testuje, czasem sam nie wiem że łamię regulamin, pozycjonowanie to nie jest taka fajna sprawa że można jasno określić kiedy się przegnie, czasem inne strony stosuja tak wysokiej skuteczności spam że pozycjonowanie bez spamu wręcz z nim graniczy i także może zostać tak potrkatowane, generalnie mocno wyzyłowana strona bez spamu może zostać uznana jako spam lub zrobiona pod wyszukiwarkę.

To co napisałem jest jedynie wynikiem popełnionych osobiście błedów i jeżeli miałby doradzać to nie na łzy lecz na chwile szczerości. Każdy popełnia błedy i się uczy. Doskonale ich rozumiem, jeżeli ktos pozycjonuje i przegina 2 raz to leci, skoro na tym zarabia to nauka kosztuje, wiec kupuje 2 domene za 75 zl, więc lepiej uzasadnić przeprosić by następnym razem nie zostać uznanym za mega spameralecz za gościa który testuje i poprawia swoją jakość.

Ja do dziś mimo że wiem jak osiągnąć pierwsze pozycje testuje nowe rozwiązania, lepsze jakościowo i wymagające mniejszej ilości pracy, codziennie czuje się jak dziecko i pytam się siebie co mi dzisiaj przyniosą wyszukiwarki.

Sumując uważam że czasem warto przyznć się do błedu niż robić z siebie sierotkę.

Jeszcze jest jeden fakt który może wpływać negatywnie na indeksacje danych stron, lepiej zabezpieczyć swój www własnym IP,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności