Skocz do zawartości

Jak zdobyc 100 linkow miesiecznie?

aroncz

Rekomendowane odpowiedzi

aroncz - a to klient sobie wymyślił z tymi backlinkami czy ty raczyłeś to podpowiedzieć? No i co sama ilość BL ma dać? A PR to dlaczego takie ważne? Klient chce stawiać strony pod sprzedaż linków? :)

Bardziej niż ilość BL to ja sprawdzam serp-y i stopień zaindeksowania swoich działań. Bo chyba jednym z głównych celów jest pozycja w serpach i co za tym idzie szansa na wzrost ruchu. Nierzadko mając mniej BL można w serpach być wyżej od stronki, która BL ma więcej. No i w sumie gratuluję nowatorskiego i tak prostego, że aż ocierające się o genialność podejścia do pozycjonowania. :)

100 linków na msc, co to za problem, bo ja nie kumam ? Ręcznie katalogując, bez problemu da się to ciągnąć przez 3-4 miesiące. Później precelki i serwisy do przedruku. Tyle, że przy takiej umowie z klientem, raczej opierał bym płatności za ilość zgłoszeń do katalogów (ew. za ilość zaakceptowanych wpisów), ilość artów do precli i oddzielnie do przedruku (tu muszą być lepsze arty). A reszta może iść sobie publikerem, SWLami, ScrabeBoxem i tego typu cudami (oczywiście za adekwatną do tego cenę).

Na Twoim miejscu @aroncz, jeszcze raz bym porozmawiał z klientem i wyjaśnił całą sprawę. Ustal konkretnie z nim, za co ma zapłacić i wyjaśnij co w zamian za tą kwotę otrzymuje.

kazek76 - tak, poprzez yahoo

dj marco - rusze z adderem, ale to nie bedzie moj priorytet

_MaStErCoBrA_ - a czy ja napisalem cos o pozycjonowaniu? jesli klient chcialby wypozycjonowac strone, to bym to zaoferowal. Chodzi tylko o zdobycie backlinkow. Nie ma tu mowy o slowach kluczowych itd.

sh0tek - no wlasnie z katalogami to roznie bywa, dlatego addera uzyje tylko jako dodatek

maciek.jestem - dzieki za podpowiedz, to jest dobra opcja. Do tego tworzenie nowych blogow. Mam wiecej info od klienta po co on dokladnie chce te linki. Czytaj nizej "zajacgd"

Carnagge - nikt nikogo nie naciaga, klient wie za co placi i skoro tego sobie zyczy to i to dostanie.

kikasek - dla mnie to rowniez dziwne ze chodzi tylko o backlinki, no ale to nie moje zmartwienie i o moja wiedzie sie prosze nie martw ;)

miloszgadz - dzieki za udzial w dyskusji, ale staram sie nie uzywac SWL

RedWeb, Konsultant - he he :) chodzi oczywiscie o to aby kazdy link byl z innej strony :P

zajacgd, milkus - dzis popoludniu pytalem sie w czym ta moja usluga ma pomoc. Otoz oferuje on reklamy na stronie (bannery, linki, artykuly) lecz jego potencjalni klienci nie sa zadowoleni z PR. Tak wiec skoro juz to wiem, to bezmyslne wstawianie linkow gdzie sie tylko da odpada. Zaoferowalem komentarze na blogach, darmowe blogi no i zakup linkow ze stron PR4 lub wiekszych, precle, article directory, katalogowanie adderem.

Zapraszam na stronę oferującą hero zero hack

To masz problem. Nie wiem ile jest prawdy w głosach, że Gugiel powoli się miksuje z PR, no i w sumie mnie to specjalnie nie interesuje. Ale wiem, że PR to takie bardzo kapryśne i nieprzywidywalne ustrojstwo.

Linki i banery mówisz... Jeśli linki pozycjonujące, to za dużo ich tam się nie wsadzi, żeby miało to dla kupującego sens, a Twojego klienta sensowny zysk. A jeśli banery mają spełniać klasyczną rolę reklamową to PR tu o kant tego co mamy z tyłu rozbić. W takim przypadku ruch jest potrzebny i to znaczny, żeby zachęcić do umieszczania reklam. Nie wiem co Twój klient wymyślił, ale czy na pewno dobrze skalkulował co możliwe jest do osiągnięcia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności