Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 i dalsze działania po zakupie nowej domeny

goral605

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że tyle już było wątków o tym przekierowaniu ale moje pytanie dotyczy sposobów działania po ustawieniu przekierowaniu. Zmuszony jestem zlikwidować jedną domenę (przysapała się firma o nazwę) i przenieść wszystko na nową domenę.

1. Po ustawieniu przekierowania i zgłoszeniu w narzędziach dla webmasterów przez jaki czas powinienem zachować jeszcze tą starą domenę (firma chce żebym ją całkowicie porzucił jak najszybciej itd). Wiem że część ludzi pisze że ok roku czasu, inni że znacznie krócej. Jakie macie doświadczenie na ten temat.

2. Po jakim czasie już nowa domena może wejść na takie pozycje na jakich była stara domena (wiem że nie piszę na forum wróżbitów ale chodzi mi o wasze doświadczenie w tym temacie :dirol: ).

3. Dodatkowo chciałbym zapytać o przepinanie linków kierującej do starej domeny tak aby kierowały już do nowej (oczywiście zmienię jedynie te które mam możliwość). Czy zacząć powoli od początku czy zmieniać linki dopiero po jakimś czasie?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

skuteczna-reklama.com.pl - zobacz jak się skutecznie reklamować.

Po jakim czasie już nowa domena może wejść na takie pozycje na jakich była stara domena

Ile czasu potrzebowałeś na zajęcie pozycji, na których była stara domena?

Jeśli przekazujesz domenę innej firmie i rozpoczynasz pozycjonowanie

serwisu na nowej domenie to zaczynasz wszystko od nowa.

Ad.1. Najlepiej abyś tą domenę miał cały czas. Jeśli zrobisz przekierowanie, a po jakimś czasie je usuniesz to twoja nowa domena poleci w wynikach. Jeśli nie musisz oddawać tej domeny to trzymaj ją jak najdłużej się da.

Ad.2. Jeśli przekierowanie zadziała to po kilku dniach lub tygodniach nowa domena wskoczy w miejsce starej. Jeśli 301 nie zadziała, a może się tak zdarzyć to odpowiedzi udzielił już Konsultant.

Ad.3. Jeśli będziesz miał starą domenę dla siebie to nie musisz przepinać linków. Linkujesz wtedy obie domeny tą z 301 oraz nową. Jeśli będziesz oddawał starą domenę to zmieniaj linki od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności