Skocz do zawartości

Skrypt do sprawdzania pozycji

Vampirius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Na potrzeby własne napisałem skrypt do uruchamiania na serwerze do sprawdzania pozycji słów kluczowych w google.pl. Generalnie skrypt uruchamiany jest przez crona, ale można również sprawdzać pozycję ręcznie.

Na tą chwilę skrypt umożliwia:

- dodawanie projektów i fraz do sprawdzania

- sprawdzanie "site" w google.pl

- sprawdzanie "backlinks" w yahoo

- google pagerank

- ustalanie maksymalnej ilości sprawdzanych wyników

- ilość fraz sprawdzanych podczas jednego uruchomienia crona

- czas po jakim znowu ma być sprawdzana fraza

Demo można obejrzeć pod adresem www.demo.project-pro.pl , login:demo, hasło:demo

Chciałem się dowiedzieć jaka jest wasza opinia na temat to skryptu? Czy znalazły by się chętne osoby żeby taki skrypt kupić, jeśli tak to za ile, jeśli nie to czego jeszcze mu brakuje żeby warto było na niego wydawać pieniądze.

Z góry dzięki za konstruktywną krytykę.

panel dla klijentow, dla każdego osobny, generowanie FV lub rachunku, wycena fraz.Raporty na e-mail graficzne lub TXT, wlasne logo, dane firmy, majling do wszystkich, przypomnienie o opłaceniu FV, zintegrowane płatności

snap1wewew.jpg

jak to zrobisz to można gadać o płatnej wersji, na razie SEOSTATMINI- darmowe narzędzie jest o 10 razy lepsze

Ja sie nie zgodze z MaxPan'em. Sa juz takie panele co on podal. Mnie jako osobie nie pozycjonujacej zawodowo nie sa potrzebne jakies funkcje zwiazane z rozliczeniami, klientami itp., a wazne zeby podstawowa funkcjonalnosc dzialala. Jak cena bedzie atrakcyjna to pewno bylbym zainteresowany zakupem :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

@Carnagge

Właśnie. Rozbudowanych programów jest już dość dużo i aby wbić się w ten segment, musiałby się dość mocno postarać. Ja także potrzebuję prostej i taniej aplikacji, która będzie miała podstawowe funkcje:

- sprawdzanie pozycji, historię pozycji, prosty wykresik zmian pozycji i możliwość użycia proxy.

Stwórz naprawdę tani i prosty program, płatny jednorazowo, a masz także klienta.

Dokładnie tak jak poprzednicy: program nie jest jakiś mega rozbudowany, ale jeśli cena będzie atrakcyjna to wiele osób śledzących frazy tylko na własne potrzeby chętnie skorzysta :blink: Mi odpowiada w formie takiej jakiej jest, jedyne czego brakuje to możliwości wyłącznie sprawdzania PR, site - dla mnie to mniej istotne informacje i szkoda zasobów serwera - chociaż pewnie i tak obciążają akurat te dwie funkcje w stopniu minimalnym serwer ;)

Pozdrawiam :)

a mnie zupełnie nie podoba się ten panel.

Dodał bym jakieś inne rozwiązania w jQuery by jakoś lepiej zorganizować np stronę z liczba backlinków,site,keywordami bo teraz jest ona długa ma pełno wykresów jest słabo czytelna. Dodał bym również akcje wykonywane za pomocą ajaxa bo nie lubię czekać na przeładowywane strony.

Jedziesz na wakacje ? baza noclegowa na pewno ci się przyda

Największy i najładniejszy katalog turystyczny w Polsce

Sa juz takie panele co on poda

1.Owszem, ale konkurencja powoduje spadek ceny :blink: a darmowych rozwiązań nie profesjonalnych tez jest nie mało.

2. Program mniej rozbudowany mniej kosztuje, zyski autora będą mniejsze

3. Tak jak wyżej polecałem by zrobić panel dla profesjonalnego użytku, w cenie tańszej jak konkurencja i będziesz mieć klijentow

Bo jak zrobisz coś za 20 zł, ile na PIO sprzedasz 20 szt? 30 szt? 50? nie warto się bawić

p.s ja tylko sugeruje a ty i tak zrobisz jak chcesz ;)

a darmowych rozwiązań nie profesjonalnych tez jest nie mało.

Dwa może trzy warte uwagi (moje zdanie)

Tak jak wyżej polecałem by zrobić panel dla profesjonalnego użytku, w cenie tańszej jak konkurencja i będziesz mieć klijentow

Czy kupi to ktoś kto zakupił wersję serwerową podobnego softu (takie są preferowane)?

Co do samego panelu. Odnoszę wrażenie że wszystkie te funkcje są poukrywane.

Ja uwazam, ze takie opcje jak sa teraz sa ok. Jeszcze tylko jedna by sie przydala, a mianowicie sprawdzanie przez proxy w postaci pliku php. Czyli mamy plik, ktory wgrywamy na inne swoje serwery, podajemy do niego sciezke i skrypt bedzie sprawdzal pozycje laczac sie z tym plikiem (a wiec za posrednictwem innego serwera). Rozwiazanie to jest lepsze niz typowe proxy, bo wiekszosc osob nie ma prywatnych proxy, natomiast ma kilka serwerow ;)

[edit] Co do darmowych rozwiazan to z tego, co wiem nie ma zadnego darmowego rozwiazania w wersji serwerowej.

Natomiast jak autor dolozy inne funkcje to cena bedzie juz wieksza i bardziej zblizono do Stat4Seo, a wtedy kazdy wybierze skrypt meli, bo ma gwarancje, ze jest on rozwijany i istnieje juz od dawna na rynku.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Na tą chwilę skrypt jest ukończony. Poprawiłem tam parę rzeczy, o których pisaliście.

Jeżeli ktoś jest chętny można go kupić za cenę 35 zł, lub 35 zł netto jeżeli potrzebna faktura VAT.

Jeżeli będą jakieś sugestie odnośnie potrzebnych modyfikacji, na pewno je uwzględnię, w dalszych wersjach. Info na PW.

Należy uważać tylko żeby nie zajechać serwera przez sprawdzanie dużej ilości fraz na odległych pozycjach, ponieważ curl generuje duże obciążenie. W pierwszej wersji obciążenie było trochę mniejsze, ale z niewiadomych dla mnie przyczyn dla takiego samego zapytania do Googla jeżeli wynik jest pobierany dla zapytania z liczbą np 100 adresów na stronę jest inny niż jak dla 10 adresów na stronę. W tym drugim przypadku wynik jest zgodny z rzeczywistością. Jak ktoś ma jakieś myśli dlaczego tak się dzieje chętnie wysłucham.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności