Skocz do zawartości

Hosting 2011

Remiss

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam hostingu,

wiem jest ich wiele, głównym kosztem w ich cenie to transfer

mnie zaś zależy w pierwszej kolejności na szybkości, w drugiej kolejności na stabilności i za to jestem w stanie płacić, transferu zapewne nie zużyję

Potrzebuję go

1. pod sklep opartego na Prestashop + WP (z pluginami ~10 chyba standard)

2. ruch niewielki, strona niszowa

3. podkręcony-dedykowany dla szybkości działania, bez mulenia

4. nie wiem co jest ważne jeszcze, może żeby wykonywał wiele zapytań na raz (dla bazy MySql czy czego tam jeszcze), chciałbym żeby strona się szybko wgrywała i z tego względu chyba pliki powinny być kompresowane w locie, zatem serwer z obsługą .gzipa, arkusze CSS czy grafike dałbym w katalog subdomeny co by przeglądarka szybciej pobierała,

6. powinien być chyba wyższy limit CPU

7. z uwagi że to sklep, potrzebuję bezpiecznego połączenia https- potrzebny certyfikat, by go uzyskać konieczny dedykowany IP, sam certyfikat chciałbym kupić w firmie zewnętrznej bo taniej niż na wielu hostingach jak porównywałem, hosting powinien to umożliwić

8. luźniej, nie nawalone pełno stron klientów na jednym serwerze tak dziś jak i w przyszłości

9. krótkie pingi

Tyle na teraz przyszło mi do głowy, do tej pory brałem jedynie seo hostingi

jednakże sklep to nie zapleczowa stronka, mogąca stać na zasran.m omnihoście

TO MUSI DOBRZE DZIAŁAĆ

jakieś pomysły ;)

P.S.

wiem, że dedyk najlepszy, ale...

nie umiem obsługiwać, wgrać DA etc., za drogo

Wymagań to ona nie ma specjalnie wygórowanych :)

* Linux, Unix, or Windows

* PHP 5.0 lub nowsze

* MySQL 4.1.14 lub nowsze

Chyba każdy VPS w PL dobrze skonfigurowany będzie ok.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności