Skocz do zawartości

Wtyczki firefox

D3eX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakich wtyczek używacie do firefox ( jak podasz napisz do czego służy:P ). W pierwszej kolejności mam na myśli Seo ale też jestem ciekaw innych przydatnych wtyczek.

Ja np. używam :

Seoquake - jak wiadomo sprawdzamy sobie nią w jakimś stopniu konkurencje, patrzymy czy jest strona w indeksie, PR itp .

Autofill forms - do wypełniania komentarzy, kiedyś używałem do katalogowania :)

NoDoFllow - do sprawdzania wartości odnośnika.

Kto pyta, nie błądzi  :nauka:

Web Developer daje bardzo dużo możliwości, pokazuje błędy na stronie, możliwość zaznaczenia czego poszukujemy.

FoxyProxy jest zaawansowanym menedżerem proxy, który całkowicie zastępuje ograniczone możliwości ustawiania proxy Firefoksa.

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...0&start=100

Trenuj według planów treningowych https://fitmade.pl/plany-treningowe/ - od FITMADE

web developer - j.w.

seo quake - j.w.

auto fill forms - j.w.

firebug - nieoceniona przy grzebaniu w kodzie

user agent switcher - czasem warto się podszyć pod googlebota

noscript - blokuję GA na własnych stronach bez konieczności ustawiania i modyfikacji filtrów

show ip - przydaje się do szybkiej oceny czy aby przypadkiem kilka precli czy katalogów nie stoi na tym samym ip

nightly tester tools - jeśli starsze wtyczki nie działają z nową wersją ff, można to wymusić

+ ponad 20 innych, ale już mi się nie chce pisać :)

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Xmarks - synchronizacja zakładek, otwartych okien, historii i haseł z innymi komputerami i przeglądarkami.

Read It Later - przechowuje strony internetowe, które chcemy później przejrzeć.

Webmail Notifier - nazwa mówi sama za siebie.

Inline Translator - tłumacz oparty bodajże na Google Translate. Zaznaczam wyraz lub zdanie i w chmurce pokazuje mi tłumaczenie

ChatZilla - świetny klient IRC. Można łączyć się z wieloma serwerami naraz, przyjemny dla oka interfejs (który też chyba można edytować w css)

Quick Toolbars - ukrywa wybrane toolbary przez wciśnięcie wybranych skrótów klawiszowych

LastPass - świetny serwis do zarządzania hasłami. Przy każdym włączeniu rozszerzenia wpisuję hasło do serwisu LastPass, a rozszerzenie wypełnia za mnie wszystkie formularze logowania.

Goo.gl Lite - prosty przycisk do skracania adresów w serwisie Goo.gl

Tab Mix Plus - kombajn do kart, ale używam tylko dlatego, że posiada łatwo dostępny przycisk, który pozwala jednym kliknięciem cofnięcie zamkniętej karty. Ma też historię zamkniętych kart. Ostatnio znalazłem prostsze rozszerzenie o nazwie Undo Closed Tabs Button, ale nie działa jeszcze ze stabilnym wydaniem Firefoksa.

Mam jeszcze zainstalowane Feedly, taki fajny agregator RSS, niestety nie mam czasu żeby go skonfigurować. Kiedyś przez chwilę używałem, ale musiałem wyczyścić system. Zamierzam do niego wrócić.

Z wymienionych wyżej: Adblock Plus, Firebug, Webdeveloper Toolbar, NoScript.

BTW mówi na te dodatki mówi się "rozszerzenia", nie "wtyczki".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności