Skocz do zawartości

Różni rejestratorzy domen

krzysiek23b

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to jest z tymi adresami IP bo nie jestem zorientowany. Wiem, że jak masz kilka stron na jednym serwerze to adres IP tych stron jest taki sam, i linkowanie z tych stron nie jest tak efektywne jak ze stron różnych adresach IP. Czy to samo ma się do domen? Chodzi mi, o to czy mają jakiś adres :rolleyes: , bo chciałbym kupic kilka domen u jednego usługodawcy.

Rejestratorzy są na prawdę tylko dwoje, NASK i DNS :rolleyes:

Bzdura.

1. Rejestratorów jest więcej.

2. Ci podani przez Ciebie to jest jedno i to samo i tyczy się tylko domen polskich.

Ja bym się zastanowił jaki % linków do twojej domeny będzie prowadził od tego jednego rejestratora. Jak np 80% to raczej bym tak nie robił, zwłaszcza jak to jakiś mający 2% rynku - bo nie będzie to wyglądało naturalnie. Google twierdzi iż przy ustalaniu siły linka bierze pod uwagę ponad 100 (czy nawet 200) parametrów, podejrzewam więc że rejestratory są jednym z nich (tak jak ip, dns, język czy geolokalizacja)

Wg mnie rejestrator domeny nie ma znaczenia, liczy się IP, ew. może mieć znaczenie to, że adresy IP są z jednej klasy, tak że wyglądają prawie identycznie, ale też niewielkie moim zdaniem. Nikt jeszcze na takie coś z rejestratorem nie zwrócił uwagi, a przynajmniej ja się z tym nie spotkałem.

Pytanie kto linkuje strony TYLKO swoim zapleczem? Chyba tylko <i to być może> giganci, którzy mają kila tysięcy klientów płacących po xxxx zł miesięcznie każdy...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

@GlowaNET - Twoja opinia jako rejestratora jest nieobiektywna a przez to niewiarygodna ;)

Ale jak chcesz zgodzę się na test - kupujemy po 50 lub 100 domen i sprawdzimy?

@Arkadiusz - nikt nie mówi "tylko", ale robiąc piramidę to na najwyższych stopniach łatwo zrobić 50% swoich linków albo nawet więcej (oczywiście zależy od tego jakie kto ma zaplecze). A giganci i tak muszą kombinować, bo przecież firmy mają zazwyczaj widoczne whois :)

Ale umówmy się, dopóki nie ma potwierdzenia tej teorii, to jest to tylko jakieś przypuszczenie, które może być, ale wcale nie musi. W Polsce mamy praktycznie tylko 4 rejestratorów (home, nazwa, az i cs zajmują bodaj 90+kilka% rynku), w innych krajach może być jeszcze mniejsza konkurencja.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Wiesz, są też ludzie, którzy mają teorie o zamachu rosjan na tu154. I oni też zawsze będą wierzyć w sztuczne mgły, bomby neutronowe itd, a przecież nikt im nigdy nie udowodni że nie mają racji (bo niby jak?), a to z kolei jest jednoznaczne z zamachem ;)

Jak może być merytoryka, skoro rozmawiamy o przypuszczeniach nie popartymi żadnymi dowodami?

"z mojego punktu widzenia o wiele mniej prawdopodobnym"

- to ma byc argumentacja, z którą mamy dyskutować?

Tak, ale widzisz różnicę w tym iż ja wyraźnie piszę iż moje zdanie to przypuszczenie - a ty swoje przedstawiasz jako pewnik (patrz post #2). I mam sensowne argumenty za swoim punktem widzenia (w pierwszym poście - masz do czego się odnieść ale wygodniej było ci to zignorować), ty wyjeżdżasz z teoriami o tupolewie - jak rozumiem to dotyczy twoich przypuszczeń (ponownie patrz post #2)? Usuń proszę to posty do kosza bo to nie ma sensu, przy takich argumentach to tylko spam i offtop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności