Skocz do zawartości

Różni rejestratorzy domen

krzysiek23b

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, bo tak - to jest Twoja argumentacja. Niczym się nie różni od sztucznej mgły, czyli czegoś, czego nie nie można potwierdzić ani zaprzeczyć. Skoro nie ma dowodów na jakieś sensacyjne teorie, to przyjmuje się te dotychczas używane. Nie tylko w pozycjonowaniu, ale w całym dorobku człowieka. Masz dowody - pokaż je, nie masz - żyj w świecie spisków.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Tak, bo tak - w ten sposób uzasadniasz właśnie swoje teorie... I co? Twoje zdanie dla google = const. i takie mają mieć wszyscy?... I gdzie ty widzisz jakieś sensacyjne teorie i spiski?... lol

Podałem jeden z argumentów na którym opieram swoje przypuszczenia - to o jeden więcej niż ty. Drugi jest banalny i znany wszystkim - linkowanie powinno wyglądać naturalnie. Możesz podać jakiekolwiek sensowne argumenty za swoimi teoriami? Nie? To pisz nadal o tupolewach i szukaj sensacji, na zdrowie...

Więcej w tym topiku się nie wypowiadam, szkoda klawiatury

Proponuję może abyś najpierw nauczył czytać się ze zrozumieniem (polecam takie trudne słowo "kontekst" sprawdzić w słowniku - to odnośnie tego zacięcia się Twojej płyty z tupolewem). Zdanie, które napisałem w poście nr 2 podziela przynajmniej kilku doświadczonych pozycjonerów (których z ciekawości zapytałem o zdanie przy okazji tej "dyskusji"). Ty wyskakujesz z czymś epokowym wręcz (choć powtórzę - nawet gdyby to była prawda, to byłaby ona mało istotna, gdyż nie wyobrażam sobie linkowania stron tylko ze swojego zaplecza; jakoś nie wyobrażam sobie też pisania do kogoś kto zamieścił mojego linka "proszę usuń linka, bo Twoja domena jest u rejestratora xyz, a ja mam od niego już 90% linków") w pozycjonowaniu.

Masz rację, idź ochłonąć, szkoda bazy i transferu ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Jeśli ktoś potrzebuje tutaj ochłonąć to nie ja - widać bardzo się zapaliłeś skoro już kilka osób wypytałeś o zdanie na ten temat :D

Ale jestem gotów podjąć wyzwanie, jeśli twierdzisz iż miało by to być takie epokowe stwierdzenie... Poświęcisz arkadiuszu 100 domen na pół roku? Ja dołożę drugie tyle i sprawdźmy kto ma rację. Choć niestety 200 domen dla takiego testu to b. mało według mnie

Tak, ale widzisz różnicę w tym iż ja wyraźnie piszę iż moje zdanie to przypuszczenie ...

Czy nie uważasz, że idąc tą drogą można wymyślać całą masę teorii twierdząc tak jak Ty?

Nawet jeśli wpływ rejestratora jest jakiś to czy jest on na tyle znaczny by go uwzględniać?

Potrafisz udowodnić ten wpływ ? Bo jeśli nie - to nie ma o co kruszyć kopii - uznać należy, że wpływu rejestrator nie ma wpływu lub jest tak mały, że aż nieistotny (czytaj: kolejne 10 linków zniweczą znaczenie rejestratora).

Każdy przedstawił swoje zdanie - przekonywanie o "swojej mojszy" uznam za trolowanie i temat zamknę.

Ciekawość ludzka jest nieopisana :D Pewnie zaraz mnie znowu pojedziesz jak z tupolewem (choć mam nadzieję, że mnie teraz lepiej zrozumiesz), ale myślę że trafny jest przykład z życiem pozaziemskim. Wielu naukowców twierdzi, że ono może istnieć, ale jednak nikt tego nigdy nie udowodnił, więc przyjmuje się, że go nie ma (choć też nikt nigdy nie DOWIÓDŁ, że go nie ma).

Przyznać Ci rację mogę co do jednego - niepotrzebnie dałem odczuć swoją wypowiedzią, że moja teoria to pewnik. Nie taki był mój cel. Chciałem jedynie zaznaczyć, że taka teoria była traktowana do tej pory i nie ma na razie podstaw, aby ją zmieniać.

Test ok. Ale po co 100 domen? Wystarczy w 6 (ewentualnie pomnożone razy kilka, dla uwiarygodnienia): 2 domeny które podlinkujemy czterema pozostałymi - na pierwszą pójdą 2 od tego samego rejestratora, a na drugą 2 od róznych :)

Edit. Ciągle się jeszcze zastanawiam nad sensem tej dyskusji... bo nawet jeśli rejestratorzy mają jakiś wpływ na pozycje to:

1. Nie wyobrażam sobie sprawdzania ich np. z 30 000 linków

2. Linkuje się zawsze z wielu źródeł (swle, precle, katalogi, własne zaplecze, blasty, kupno linków) - jakiego to by trzeba mieć pecha, żeby uzbierać 80% linków od jednego rejestratora?

Ale jestem gotów podjąć wyzwanie, jeśli twierdzisz iż miało by to być takie epokowe stwierdzenie... Poświęcisz arkadiuszu 100 domen na pół roku? Ja dołożę drugie tyle i sprawdźmy kto ma rację. Choć niestety 200 domen dla takiego testu to b. mało według mnie

regionalki i jazda.. bedziesz mogl sie przekonac, ze Twoje "argumenty" juz dawno zweryfikowali ci co stawiaja prawdziwe zaplecza a nie pierdoly i 200 domen to maja na fakturze z jednego dnia :D.

pozdrowienia.

googlerulz.

@ Erbit, do tego z chęcią się odniosę: ja nie twierdzę - tylko przypuszczam i to jasno wynika z moich postów. Podaję także na czym opieram te przypuszczenia.

Co do dowodów - tak samo należało by chyba udowodnić brak wpływu wspólnego rejestratora, prawda? Chyba że Arkadiusz ma rację "bo tak".

Niektórym jednak bardzo tutaj przeszkadza jak ktoś ma inne zdanie.

Przekonywać do swojego nikogo nie zamierzam, przyjmę chyba strategię jak większość mająca o czymś pojęcie na forum - niech piszą jak największe bzdury i według tego pozycjonują, po co edukować potencjalną konkurencję? Będzie mi łatwiej... :D

@miz - regionalek nawet bym nie tykał, nie ufam ich mocy - tak jak .info

co do ilości posiadanych domen z największymi tutaj pewnie nie mam się co równać, jednak myślę iż mam więcej niż 90% użytkowników tego forum. Podobnie zresztą jak hostingów. A jeśli 200 domen na fakturze robi na tobie takie wrażenie, to chyba niewiele ich posiadasz? Ja od kilu miesięcy mam zatrudnioną 1 osobę na pełny etat tylko do pisania tekstów na zaplecza - zgadnij ile ich produkuje dziennie?

Przekonywać do swojego nikogo nie zamierzam, przyjmę chyba strategię jak większość mająca o czymś pojęcie na forum - niech piszą jak największe bzdury i według tego pozycjonują, po co edukować potencjalną konkurencję? Będzie mi łatwiej... :D

Oo, i tym optymistycznym akcentem odmienności zdań zakończmy dyskusję o gustach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności