Skocz do zawartości

Jakie wykonać poczynania co do pozycjonowania mojej strony ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jedna czy dwie pozycje zawahania to jeszcze nie tragedia. Poluzuj majty...

Ustka noclegi z 4 na 12, dzięki której mam największą ilość przekierowań i jest najwięcej zapytań, więc być w top10, a nie to dla mnie bardzo dużo.

Poluzować majty sam możesz kolego.

---

Osoby, które nie mają nic mądrego do wniesienia do tematu lub mogą podzielić się tylko "tekstem z piaskownicy" prosiłbym o niezaśmiecanie tematu, bo nabijać posty można na jakiś innych mniej wartościowych forach, a nie na takim poważnym jak to.

Pozdrawiam,

Artur

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Kolego, tyle wartościowych linków na takie frazy to aż można przedobrzyć i zafiltrować.

Poczekaj spokojnie,czasem miałem takie akcje że link building szedł pełną parą i nic.

potem zapomniałem się o linkowaniu strony a pozycje poszły mi 10-20 na 2-5 także różne rzeczy mogą się dziać.

Daj oddech stronie póki co :)

Witam,

Od momentu założenia tematu minęło bardzo niewiele czasu. Pozycjonowanie wymaga cierpliwości.

Efekty działań być może jeszcze przyjdą a może i nie. Dlaczego może nie - obecnie większość wpisów wdarmowych blogach i katalogach jest prawie bezwartościowa.

Trzymaj się z dala od blastów!

https://ustka.ustka.pl/ - zrób x 20, ale zoptymalizuj to pod kątem swoich potrzeb. Strona potrzebuje kosmetyki w tytułach i kategoriach.

Warto dać np. kategorię Noclegi Ustka i tam odpowiednie informacje. Zamiast Pokoje gościnne - Pokoje gościnne Ustka. Link w stopce niewiele Ci da - powiela link z menu. Zamiast jednego długiego artykułu na stronie głównej daj 5 skrótów. A tytuł jednego z nich ... :)

Za pomocą wtyczki do WP zmień title

Mapa Ustki | Po prostu Ustka ... - jest do bani.

Mapa Ustki | (przykład) Tanie noclegi - jest lepszy

Letnie wczasy nad morzem | Po prostu Ustka ...

Letnie wczasy nad morzem | (przykład) Apartamenty w Ustce

Aż się prosi subdomena noclegi.ustka.pl

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Gdzie na początek warto dodać linki?

- przygotować listę słów kluczowych

- na każde przeglądnąć wszystkie wyniki wyszukiwania

- zrobić listę katalogów i precli, które były w wynikach

- dodawać :D

A jak już zrobisz dobrego bloga (stronę) x 20, to w części z nich wydziel miejsce na linki partnerskie i wymień się ze stronami np. Noclegi Łeba. Niekiedy trafi się 1 mocny link - bezcenne.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Myślę, że jeśli znasz się na html i podstawowym php to powinieneś sobie dać radę SAM.

Mogę opisać ci moją drogę.

1. kupno publikera - dodawanie do katalogów - zwiększa się BL ale pozycja stoi.

2. Kupno na seolite.pl

3. Kupno tekstów + ich synonimizacja ręczna, przerabianie itp.

4. Kupno Microsite Manager 1.5 i postawienie go na seolite.

5. Kupno 10 domen regionalnych.

6. Postawienie 100 zapleczówek z unikalną treścią na każdej od 800 do 2500 znaków po max 4 linki z różnych anchorów w treści.

7. Blasty na zaplecze.

8. Oczekiwania na efekt...

Trochę to już trwa ale cierpliwość to pierwsze czego się trzeba tutaj nauczyć, mimo, że w moim przypadku od pozycji zależy to czy ja i moja rodzina mamy na chleb czy nie.

* "poluzuj majty" - :>

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Z tego co napisałeś to moim zdaniem zacząłeś trochę od końca, ponieważ duże ilości spamerskich linków daje się na samym końcu, a nie na początku.

Pominąłeś fazę pierwszą, ja to nazywam budowaniem trust rank. Strona musi na samym początku złapać jak najwięcej linków tematycznych i nie ważne jest to, że być może nie poprawią one wogóle twojej pozycji (np. z zaplecza). Później łapiesz linki ze stron z PR (nie mówię tu o katalogach) idealnie będzie jak będą tematyczne, ale to raczej trudne do zrobienia, najlepiej też nie dawaj na nich anchora docelowego, tylko jakiś naturalny, np. adres strony. Takie linki też ci nie dadzą dużego kopa (co najwyżej lekkiego), ale tym też się nie przejmujesz. Dopiero na sam koniec dajesz masę linków spamerskich ze stałym przyrostem, które cię wyniosą na top1..

Zauważyłem, że bez tych zabiegów na początku gugiel traktuje cię jak spam i choćbyś przyłożył milion linków to ci to co najwyżej zaszkodzi.

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Witam,

Od momentu założenia tematu minęło bardzo niewiele czasu. Pozycjonowanie wymaga cierpliwości.

Efekty działań być może jeszcze przyjdą a może i nie. Dlaczego może nie - obecnie większość wpisów wdarmowych blogach i katalogach jest prawie bezwartościowa.

Trzymaj się z dala od blastów!

https://ustka.ustka.pl/ - zrób x 20, ale zoptymalizuj to pod kątem swoich potrzeb. Strona potrzebuje kosmetyki w tytułach i kategoriach.

Warto dać np. kategorię Noclegi Ustka i tam odpowiednie informacje. Zamiast Pokoje gościnne - Pokoje gościnne Ustka. Link w stopce niewiele Ci da - powiela link z menu. Zamiast jednego długiego artykułu na stronie głównej daj 5 skrótów. A tytuł jednego z nich ... :)

Za pomocą wtyczki do WP zmień title

Mapa Ustki | Po prostu Ustka ... - jest do bani.

Mapa Ustki | (przykład) Tanie noclegi - jest lepszy

Letnie wczasy nad morzem | Po prostu Ustka ...

Letnie wczasy nad morzem | (przykład) Apartamenty w Ustce

Aż się prosi subdomena noclegi.ustka.pl

Pozdrawiam,

Mariusz

Ps. Gdzie na początek warto dodać linki?

- przygotować listę słów kluczowych

- na każde przeglądnąć wszystkie wyniki wyszukiwania

- zrobić listę katalogów i precli, które były w wynikach

- dodawać :)

A jak już zrobisz dobrego bloga (stronę) x 20, to w części z nich wydziel miejsce na linki partnerskie i wymień się ze stronami np. Noclegi Łeba. Niekiedy trafi się 1 mocny link - bezcenne.

Dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą wypowiedź, zastosuje się do tego co mi napisałeś.

@qlwik: masz rację co do tego trust rank. Jedynie linki tematyczne powiązane z moją stroną były z portali turystycznych. Nie zacząłem dodawać do tematycznych katalogów/precli, tylko dodawałem do wszystkich co popadnie...

P.S

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zoptymalizować poprawnie zaplecze ? Tzn. gdzie się ustawia meta description, znaczniki h1 h2 h3 oraz inne podpowiedzi mile widziane, o których ja nie wiem, a mogą się przyczynić do optymalizacji ?

Dziękuję za wszelką pomoc!

Pozdrawiam,

Artur

Witam,

Zainstaluj wtyczkę - FV All in One SEO Pack - to w zupełności wystarczy do konfiguracji.

Warto zaglądnąć w ustawieniach do - Advanced Options - Rewrite Titles.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Nie wiem, czy pod slowem portale tematyczne masz na mysli same serwisy o turystyce, czy tez przykladowo fora i blogi turystyczne, wycieczkowe, strony jakichs biur podrozy, hoteli, pensjonatow?

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

• 4 tygodnie później...

Jeżeli człowiek chce to potrafi https://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0411/pozycje98f3.jpg :)

Wiele godzin poświęconych na naukę podstaw seo, czytanie blogów, forum, dyskusje z użytkownikami i widać efekty...

Jeszcze kilka miesięcy temu nie wiedziałem co to katalog, a teraz już nawet wiem jak do niego dodawać wpisy!

Na niektórych zapewne nie zrobi to wrażenia ale ja jestem zadowolony z tego co osiągnąłem i chcę uświadomić nowych pozycjonerów, że ciężką pracą można bardzo wiele osiągnąć lecz liczą się chęci i samozaparcie! Bo nic się samo nie zrobi...

P.S

Moje kolejne plany co do pozycjonowania domeny to dwie trudne jak dla mnie frazy: "pokoje nad morzem" i "pensjonaty nad morzem"

Jeżeli ktoś chce się podzielić swoją wiedzą jak skutecznie dalej zdobywać linki to zamieniam się w słuch i będę bardzo wdzięczny!

Pozdrawiam,

Artur

• 1 miesiąc temu...

Jakieś nowe ciekawe metody pozycjonowania ktoś poznał i chciałby się nimi podzielić?

Bo doszły mnie słuchy, że xrumer stracił swoją moc i nadaje się tylko do dopalania wpisów w celu lepszej indeksacji.

Jakie narzędzie jest godne uwagi w obecnej chwili ?

Co sądzicie o SWL? Zaproponowano mi firmę prolink żeby zdobyć kilka mocnych linków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności