Skocz do zawartości

Jakie wykonać poczynania co do pozycjonowania mojej strony ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Ad.2.

Hosting i domeny nie muszą być przecież wykupione w jednej firmie. Na hostingach SEO zwykle zwykle możesz więcej niż 10 domen postawić na różnych IP. Wcześniej padały propozycje, więc wejdź na te strony i sam zastanów się, która oferta najbardziej Ci odpowiada, bo to ma być pod zaplecze i nie ma tu dużej różnicy jeśli chodzi o jakość. A co do domen, to się zastanów czy robisz to na rok, czy chcesz mieć dłużej. Bo u jednych pierwszy rok jest taniutki, ale przedłużenie już o wiele wyższe, a w innych pierwszy rok nie jest tak groszowy, ale i przedłużenie nie tak wysoki. Sam musisz zdecydować.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Naprawdę ładna strona podoba mi się, widzę jednak kilka podstawowych spraw które można by naprawić ;)

Tytuły - tytuł strony to bardzo ważna rzecz, o ile na stronie głównej jest ok, o tyle masz ten sam tytuł na wszystkich podstronach, to bardzo źle.

Np. jeżeli jestem na stronie "pokoje" to tytuł powinien być np. "Pokoje w Ustce, Villa Wenel" i tak dalej. I teraz podstronę "pokoje" pozycjonujesz właśnie na taką frazę jak w tytule - a stronę główną na inną (np. ustka pensjonat, ustka noclegi etc.). Musisz opracować jakąś strategię jeżeli o to chodzi.

Jeżeli w stopce masz link do cennika z anhorem "Ustka Apartamenty" to ta strona powinna mieć taki tytuł - ale raczej dałbym "ustka cena noclegu" etc., czyli to co się wiąże konkretnie z zawartością strony.

Podobnie linki w górnym menu nie mają atrybutu "title" z odpowiednią zawartością, więcej tego typu rzeczy można by naprawić. Poczytaj o pozycjonowaniu i optymalizacji strony ;)

Co o tym hostingu myślicie ? https://www.hosty24.pl/webhostingplans.html czy oni oferują hosting dla 1 domeny na cały rok z osobnym IP ?

A jeżeli chodzi o domeny to chyba tutaj, niska cena rejestracji (3,08zł) oraz przedłużenia (12,30) ceny hurtowe https://ppd.pl/cennik.html

Naprawdę ładna strona podoba mi się, widzę jednak kilka podstawowych spraw które można by naprawić ;)

Tytuły - tytuł strony to bardzo ważna rzecz, o ile na stronie głównej jest ok, o tyle masz ten sam tytuł na wszystkich podstronach, to bardzo źle.

Np. jeżeli jestem na stronie "pokoje" to tytuł powinien być np. "Pokoje w Ustce, Villa Wenel" i tak dalej. I teraz podstronę "pokoje" pozycjonujesz właśnie na taką frazę jak w tytule - a stronę główną na inną (np. ustka pensjonat, ustka noclegi etc.). Musisz opracować jakąś strategię jeżeli o to chodzi.

Podobnie linki w górnym menu nie mają atrybutu "title" z odpowiednią zawartością, więcej tego typu rzeczy można by naprawić. Poczytaj o pozycjonowaniu i optymalizacji strony ;)

Wielkie dzięki, a mógłbyś mi przekazać trochę informacji odnośnie dokonania zmian na mojej stronie ? Bo bardzo by mi się to przydało, wielkie dzięki!

Możesz podpowiedzieć mi co do tego:

"Podobnie linki w górnym menu nie mają atrybutu "title" z odpowiednią zawartością, więcej tego typu rzeczy można by naprawić."

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Gdybym chciał do tego profesjonalnie podejść to zajęło by to trochę czasu a wiadomo, to są pieniądze. Poszukaj może kogoś znajomego albo firmy która zrobi Ci taką podstawową optymalizacje.

Bez tego nie ma za bardzo sensu robić blastów etc (moim zdaniem), najpierw strona musi być zoptymalizowana a później pozycjonowana inaczej to nie ma sensu.

EDIT: taką podstawową optymalizację powinna wykonać osoba/firma która zrobiła stronę.

Ja się generalnie tym nie zajmuje, ale jak przemyślisz słowa kluczowe dla strony głównej i podstron i zrobisz z tytułami jak napisałem to już będzie bardzo dużo - praktycznie podstawowa sprawa będzie załatwiona.

ja tak kataloguje: o to Ci chodzi ?

Nagłówków na podstronach nie mogę zmienić, musiałbym zadzwonić do informatyka, który robił stronę... i wtedy konkretną podstronę będę mógł podlinkować taką frazą jak nazwa nagłówka podstrony o to ci chodzi ?

a gdzie Ty polecasz ?

Teraz próbuję seolite.pl czyli właściwie to co Mar_Dal poleca czyli lokoz. Ale nie powiem, że polecam, bo nie mam jeszcze wyrobionego zdania, choć wszystko wskazuje, że jest ok. Co do domen to nic nie polecam, bo osobiście ich nie zamawiam.

Tak, jak masz "Ustka pokoje" to linkuj do strony która ma w tytule najlepiej na początku "Ustka pokoje".

To podam przykład i powiedz czy o to chodzi:

Ustawiam nagłówek podstrony czyli ten tytuł co jest u góry w podstronie co jest nazwana "pokoje"; "Ustka pokoje - Villa Wenel" i później kataloguje na frazę: ustka pokoje gdzie mam podczepiony link do tej podstrony tak ?

i tak robię z pozostałymi ustawiam tytuł strony "Ustka pensjonaty - Villa Wenel" w podstronie o nazwie Kontakt i później kataloguję na frazę: ustka pensjonaty gdzie mam podczepiony link do podstrony kontakt ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności