Skocz do zawartości

Jakie wykonać poczynania co do pozycjonowania mojej strony ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz użyć mieszarki tekstów ale musisz mieć dobrze tekst nimi nasycony.

Nie chcę być nadmiernym idealistą ale faktycznie warto dodawać takie badziewie? Nigdy z tego nie korzystałem ale czytałem trochę wpisów które, były chyba przemielone przez jakiś program. Nie da się tego czytać!

No, chyba, że wujkowi G to nie przeszkadza.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A gdzie warto wykupić jakieś multi kody do katalogów ? Ale do takich naprawdę mocnych ?

Powtórzę swoje pytanie: Czy ktoś zna jakąś zaufaną osobę, która robi blasty i może zagwarantować, że moja strona nie dostanie filtra/bana ?

Jutro już będę miał ładnie zoptymalizowaną stronę, bo informatyk zrobi porządek z tytułami, z h1 i h2 oraz frazami na poszczególnych podstronach.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Opcja mulikodów znajduje się w wielu katalogach np: zgred masz przekierowanie od razu na multikod.

Wiesz, chciałbym udzielić Ci jednej rady: pozycjonujesz jedną, ważną dla Ciebie stronę. Dlaczego spokojnie nie katalogujesz ręcznie, szukasz guza: "Powtórzę swoje pytanie: Czy ktoś zna jakąś zaufaną osobę, która robi blasty i może zagwarantować, że moja strona nie dostanie filtra/bana ?"- po co Ci to? Nie szkoda ryzykować?

Jeśli chcesz ryzykować kup jakąś stronkę i szablon, wykup miejsce na innym serwerze. Eksperymentuj tam, nie na stronie docelowej. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, strona będzie zaindeksowana u największych, wstaw linki i masz kawałek swojego zaplecza :)

Pozdrawiam!

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Coś Zgredowi wysadziło stronę....

Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /home/zgred/domains/zgred.pl/public_html/lib/db.class.php on line 17

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/zgred/domains/zgred.pl/public_html/lib/db.class.php on line 22

Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock' (2) in /home/zgred/domains/zgred.pl/public_html/lib/db.class.php on line 17

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/zgred/domains/zgred.pl/public_html/lib/db.class.php on line 22

Fatal error: Call to a member function RecordCount() on a non-object in /home/zgred/domains/zgred.pl/public_html/lib/db.class.php on line 328

Krzychu no właśnie się tego obawiam, że może pójść coś nie tak... Moja strona to jest jedyne źródło informacji dla moich potencjalnych klientów, a zapewne jak by dostała bana/filtra to mógłbym pójść z torbami... Dlatego ciągle się wstrzymuje, ponieważ zdania są podzielone co do blasta inni radzą żeby dopalać tym zaplecza, a inni mówią, że stronę docelową też mogę dopalić. Więc jestem w punkcie wyjścia, a chciałbym jak najskuteczniej wybić moją stronę w googlach pod frazami, które mnie interesują. Rozumiesz mnie prawda ?

Coś Zgredowi wysadziło stronę....

Pisałem do niego wczoraj, chodziło o kody ale sprawę wyjaśnił. O innych kłopotach nie słyszałem.

ArTh00r Tutaj chyba wszystkim o to chodzi, prawda? :)

Na tym forum czytałem posty chronologicznie od 2004. Doszedłem do takiego wniosku: eksperyment na zapleczu, pewne rozwiązania na głównej.

Twoja praca nie pójdzie na marne ponieważ wypozycjonowane zaplecze wzmocni Twoją stronę główną.

Ja zamówiłem na początek stronę z szablonem u znanej, dużej firmy. Zapłaciłem 44 zł brutto na rok. Potem przedłużenie pewnie będzie droższe ale nie mam tych stron 1000 więc nie widzę problemu ;)

Może to naiwne podejście ale jestem ostrożny z natury.

Powoli eksperymentuje z nową stroną ale wszystko "ręcznie".

Ilu użytkowników tyle teorii, nie uważam, że to ja muszę mieć rację. Prawdopodobnie jednak moja praca da dobre efekty w dłuższej perspektywie. Z małym ryzykiem.

Siada mi cholerny Blueconnect, stąd wolno odpisuję :)

Mam kolejne pytanie, czy jak precluje to dozwolone jest w "tytułach precla" dodawanie nazwy firmy np. "Villa Wenel - Ustka noclegi" lub "Wczasy Ustka - Villa Wenel"

Czy mogę stosować tylko: "Wczasy Ustka" lub "Noclegi Ustka" ?

W tytule precla możesz dać co Ci się podoba, a i tak nie ma to wpływu na pozycję.

Dopowiadając do tego co wyżej - bo tytuł w preclach - w przeciwieństwie do katalogów - nie jest linkowany. A tak w ogóle precle nie musisz koniecznie pisać dokładnie o tym, o czym jest twoja strona. Ważne by tekst był strawny, znalazł się w nim twój anchor byś mógł podlinkować.

Tu masz link do artykułu który wrzuciłem do www.artykuly.com.pl Możesz dać nie dwa a trzy linki.Artykuł musi mieć charakter informacyjny.

Tytuł, jak wspomnieli koledzy, nie ma takiego znaczenia ponieważ wstawiasz anchor linki w tekście.

Edycja: poprawka tekstu.

Zbaczając trochę z tematu, jak to możliwe by domena dodana do wielu katalogów ,jak to napisał autor tych mu znanych(Mowa tu o domenie autora tematu) i do iluś tam precli miała cały czas PR 0 ? Ja jestem początkujący i teraz pozycjonuje moja drugą stronę, ale kiedyś przy tej pierwszej po dodaniu do tych dobrych katalogów, powiedzmy było ich mniej więcej 20 i to w większości były płatne katalogi miałem po kilku miesiącach PR 2 ... Od czego to zależy ?

Zbaczając trochę z tematu, jak to możliwe by domena dodana do wielu katalogów ,jak to napisał autor tych mu znanych(Mowa tu o domenie autora tematu) i do iluś tam precli miała cały czas PR 0 ? Ja jestem początkujący i teraz pozycjonuje moja drugą stronę, ale kiedyś przy tej pierwszej po dodaniu do tych dobrych katalogów, powiedzmy było ich mniej więcej 20 i to w większości były płatne katalogi miałem po kilku miesiącach PR 2 ... Od czego to zależy ?

Od update PR... Ostatni taki oficjalny update page ranku był w kwietniu ubiegłego roku, moja domena istnieje od czerwca ubiegłego roku, więc jeszcze nie załapałem żadnego PR ponieważ minąłem się z update, ale zaufaj czekam na niego cierpliwie i liczę że chociaż ze dwie zielone kreski dostanę ;)

P.s

Krzychu a mój tak wygląda: https://artykuly.com.pl/artykuly/11004_ustk....html?preview=1

Jeśli mogę się wypowiedzieć, po uwagach jakie mieli do mnie webmasterzy, warto, by artykuł miał w większym stopniu charakter informacyjny. Tzn. jeśli opisujesz usługi hotelowe to dajesz info ogólnie jak ma to wyglądać lub jak wygląda. Bez żadnych wskazań "na wprost".

Nie wiem czy się dobrze wyraziłem. Mam skłonności do niepotrzebnego komplikowania wypowiedzi ;)

Tutaj to Ci przeszło i dobrze, masz wartościowe linki. Zastanawiałbym, się tylko nad anchorem "Ustka". Może pomyśleć nad innym?

Eksperymentowałeś z adwords?

Eksperymentowałeś z adwords?

Tak wykorzystałem kampanie za 500zł. Ogólnie najbardziej trafna fraza to "Ustka noclegi" lecz na frazę ustka też jest dużo zapytań i miło byłoby gdybym wbił się tam do top10, wtedy chciałbym zobaczyć jaki ruch na mojej stronie będzie...

Ogólnie pozycjonuje frazy:

ustka noclegi - 10 pozycja

wczasy ustka - 5 pozycja

ustka pensjonaty - 4 pozycja

ustka pokoje - 5 pozycja

ustka apartamenty - 11 pozycja

kwatery ustka - 7 pozycja

ustka - 23 pozycja

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności