Skocz do zawartości

Jakie wykonać poczynania co do pozycjonowania mojej strony ?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie: linki ze stopki na forum są indeksowane (pewne zależy od forum). Trudno określić jaka jest ich wartość. Ja eksperymentuje np. tutaj. Wrzuciłem i na tej frazie nie kombinuje nic. Patrzę co się dzieje.... No, akurat z tą frazą nadal 3 miejsce.

Jeśli zależy mi, by wstawić link na dłużej piszę do moderatora jakiegoś forum i na ogół pozwala zamieścić temat z linkami w dziale firm współpracujących. W zamian zarejestrowani użytkownicy forum mają u mnie rabat na usługę. Tak to działa.

Jeśli chodzi o Twojego bloga, jak zauważył kolega Kode, możesz do niego linkować z artykułów.

Z tych powodów, linkowania, chyba lepsza jest "normalna" strona. Można zgłosić ją do wielkich (Onet, dmoz) i normalnie katalogować zachowując nad nią pełną kontrolę. Myślę, że blogi nie dają takich możliwości.

Przy stronie koszty są większe- adres, szablon, serwer ale najcenniejszy w życiu jest czas. A ten warto inwestować w pewne przedsięwzięcie :)

P.S. Jak tam pozycje, idą w górę? U mnie tak, choć ostatnio jest jakby trudniej.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 174
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
linki ze stopki na forum są indeksowane (pewne zależy od forum). Trudno określić jaka jest ich wartość.

Wartość każdego linku z osobna i wszystkich razem z każdego rodzaju zawsze trudno szczegółowo określić :). Ale tak ogólnie, to linkami z profilów na forach można małe co nie co osiągnąć. Nie bez powodu istnieją do tego programy, a sławny xrummer profile również tworzy. Linki w profilach działają.

Na frazę Ustka miałem ładny skok z 23 na 17 i ciągle się zwiększa pozycja :)

Co na ten temat sądzicie ? Jest to skuteczne ?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=113578

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Najlepiej jeśli spróbujesz. Proponuję jednak skorzystać z oferty osoby która może pochwalić się dobrymi referencjami na tym forum.

Spróbuj, na początek, dać małe zlecenie na frazę której sam nie pozycjonujesz. Sprawdź efekty a niezależnie pracuj sam nad innymi frazami. Po pewnym czasie wszystko wyjdzie ;)

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Nie jestem zawodowcem, zajmuję się tylko jedną stroną. Aktualnie wszystko co zamieszczam piszę "z głowy" tak, aby nie było duplicate content.

Nie zdziwiłbym się gdybym był jedynym takim oryginałem na tym forum ;)

Powód edycji: patrz na wpis wyżej !!!

Strony zwiazane z tematyka seo mozesz wpisac za darmo na stronke https://www.mypagerank.net. Nalezy zalozyc konto a nastepnie wpisac swoja strone wraz z opisem. Akceptacja nastepuje po kilku tygodniach na podstronie z 7page rank ale tylko strony zwiazane z seo. Mozna tez dodac tolsa typu Seo monitor co przyspieszy wszystko i pomoze wybic stronke.

Proszę was o poradę, jaki najlepiej zastosować zaplecze ? Co byście postawili na domenie ustka.ustka.pl aby jak najlepiej spełniała swoje zadanie jako zaplecze do mojej głównej pozycjonowanej domeny ?

Pomóżcie mi doradzić i znaleźć jakieś rozsądne rozwiązanie, dziękuję!

Najlepiej swoje strony zapleczowe dodaj do statlink, pozniej wykorzystaj punkty na promocje na innych stronach. Wyjdziesz na tym o wiele lepiej poza tym zalezy na jakie slowa kluczowe pozycjonujesz, jesli sa one na prawde trudne warto oprocz SWL postawic swoje zaplecze ktore nie bedzie podlaczone pod SWL a bedzie jedynie linkowac do Twojej storny, oczywisice nie wystarczy jedna taka strona.

Ja swoją domenę pozycjonuję na frazy: ustka noclegi, wczasy ustka, ustka pokoje, ustka pensjonaty, kwatery ustka, ustka apartamenty, ustka

Lecz co do zaplecza to nie wiem jakich mam fraz używać... takich samych ?

P.S

Jak ma wyglądać to moje zaplecze ? Tzn. to ma być blog ? katalog ? informacje o ustce ? itd. Co najlepiej wg. was sprawdzi się najlepiej jako zaplecze do domeny: https://www.villawenel.pl

Strony tematyczne, czyli wlasnie o podrozach, wypoczynkach itd, linkuesz rowniez pod slowa kluczowe ktore uzywasz do linkowania strony glownej, taki link jest wteyd o wiele mocniejszy bo jest podlinkowany ze strony ktora ejst pozycjonowana na to wlansie slowo kluczowe. Reasumujac, jesli strona A ma 10 linkow z anchorem "kwiaty", i daje link o anchorze "kwiaty", jest on jakiby 10 razy "mocniejszy", poeniwaz Google widzi to tak: strona ktora ma tyle linkow pod takim anchorem musi byc dobra, ale skoro linkuje do innej strony o tym samym anchorze to tamto musi byc rowniez bardzo ciekawa a moze nawet lepsza. Oczywisice jak juz czesto pisze, nie musisz przywiazywac uwagi do tego co pisze, to tylko moje przemyslenia/doswiadczenia.

Teraz już wszystko jasne, czyli zaplecza będę musiał linkować tak samo jak główną domenę, wielkie dzięki za pomoc! Przydała się

Lecz jeszcze czekam jak ciekawie rozwiązać pomysł zaplecza

Tia, słusznie prawi _MaStErCoBrA_

A że jest zbyt skromny, biorąc pod uwagę posiadaną wiedzę, to inna sprawa :unsure:

Edycja: znacie stronę, program do sprawdzania duplicate content?

Lexy podała https://www.copyscape.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności