Skocz do zawartości

msn NIE indexuje

robson

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma tutaj zbyt wiele informacji po których można by coś wywnioskować na temat msn a dokładnie informacji o braku indexacji , co prawda był już post, że nie indexuje, ale nie było odpowiedzi, a mam podobny problem z indexsacją serwisu opartego w swojej budowie o strukturę katalogu stron, czyli podzielony na kilka kategorii - dalej kilkadziesiąt pod kategorii.

Jeżeli chodzi o link: wynik jest sto kilka a site: tylko dziesięć ważną informacją jest to, iż jest to strona anglojęzyczna w domenie .info (tak dla zobrazowania przynajmniej częściowego) i jest w sieci już ponad dwa miesiące, z tym, że na początku miała tylko kilka linków z polskich serwisów a od 2 tygodni jest linkowana systematycznie anglojęzycznie – a mimo to msn praktycznie nie zwraca nowych ilości site i linków – dlaczego?

Czy może okres „prawdziwego” linkowania od 2 tygodni to za krótki okres, aby site zwrócił większe ?

MSN już od jakiegoś czasu się zaciął. mam tez problemy z indeksowaniem w msn i to też domen info.

(ale z tego co widzę dotyka to tez domen .pl )

np przykład pierwszy z brzegu

site:www.dodaj-firme.pl

Chyba msn niechętnie indeksuje bardzo podobne podstrony (wyrzucił mi z indeksu całego prawie dmoza podpiętego pod serwis) i inne "mega stronki" też nie stanowiące jakiejś oryginalnej treści, albo stronki których podstrony roznią się nieznacznie.

To jest trochę zabawne bo słabo łyka podobne podstrony, ale zaspamowanie czołówki podobnymi stronami jest dośc proste.

---------

Może pokazuje wycinek site, ale nie chciało mi się tego analizować.

...

07.11.2005-65.54.188.59-msnbot/1.0 (+https://search.msn.com/msnbot.htm)

09.11.2005-65.54.188.60-msnbot/1.0 (+https://search.msn.com/msnbot.htm)

10.11.2005-65.54.188.59-msnbot/1.0 (+https://search.msn.com/msnbot.htm)

u mnie jest prawie codziennie

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Osobiście uważam że pozycjonowanie w MSn jest taką inwestycją na przyszłość, bo teraz ilość wejść z MSN równa się tyle co WP na przykład ... czyli kropla w morzu jak na razie

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

zerocool WP fakt ja praktycznie też olewam - ale przez te ich praktyki z tymi pierwszymi pozycjami [ to temat inny wątek]

- ale msn i jego ok 15% mnie jednak pociąga ;-)

a wracając to co z tą indexacją ? - systematyczność linków ? i jeżeli tak to tylko ?

• 3 tygodnie później...

Ja mam ostatnio dziwna sprawe z msn. Nowa strone zaindeksowal mi, ale strona index pomylila mu sie z podstrona i na razie tylko ona jest zaindeksowana.

Na moich stronach msn to dokladnie 1/3 wejsc (przy takich samych pozycjach strony w google i msn). Ale to strony anglojezyczne wiec pewnie dlatego.

u mnie robocik msn jest kilka razy w ciagu dnia i indexuje zawsze ladna ilosc podsron ale to ze ich sporo indexuje nie przeklada sie na to co wyswietla wiec nie bardzo wiem o co chodzi ale pod interesujace frazy pozycje nr 1 a wejsc prawie nit wiec nie przejmowal bym sie nim :zeby:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności