Skocz do zawartości

Silnik sklepu

punkty

Rekomendowane odpowiedzi

Co wy gadacie z tym cache, w 1.3 jest cache i ma się dobrze w 1.4 jest cała zakładka do cache w panelu administracyjnym, chyba żaden sklep nie ma tak rozbudowanego. Zakładka Preferences -- Performace. W 1.3 po prostu trzeba ręcznie to ustawiać.

Po małych modyfikacjach sklep śmiga aż miło: m.in:

- włączyć cache

- wyłączyć force_compile

- odchudzić, połączyć duże css i js.

- użyć kompresji gz dla css i js

- wywalić Etags

- zoptymalizować mysql i apache

- zainstalować użyć eaccelerator'a

U mnie jest z 4000 produktów, każdy produkt ma po 40 różnych kombinacji atrybutów i sklep nie ma żadnej zamułki.

Pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
a znalazłeś może jakiś moduł do polskich faktur + faktur pro forma do Presty bo w sumie tylko tego mi brakuje.

Program faktura vat ibiznes posiada integrację z prestashop.

https://www.firmatec.pl/sklep.php

CleverNick, działasz może z PrestaShop i iBiznes z Firmatec? Przymierzam się na dniach zrobić większy sklepik ale nie wiem jak wyjdzie.

Masz jakieś doświadczenia?

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Działam i jestem zadowolony z tego zestawienia. Ładnie zasysa zamówienia ze sklepu ze wszystkimi danymi, aktualizuje stany magazynowe. Wystarczy że kod produktu jest taki sam w sklepie i w programie księgowym a reszta leci z automatu. Program sam w sobie jest intuicyjny i jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza. Znacznie usprawnia pracę.

• 6 miesięcy temu...
Działam i jestem zadowolony z tego zestawienia. Ładnie zasysa zamówienia ze sklepu ze wszystkimi danymi, aktualizuje stany magazynowe. Wystarczy że kod produktu jest taki sam w sklepie i w programie księgowym a reszta leci z automatu. Program sam w sobie jest intuicyjny i jak na moje potrzeby w zupełności wystarcza. Znacznie usprawnia pracę.

Chciałbym utworzyć sklep w presta. Jednak zastanawia mnie aktualizacja stanów magazynowych z programu księgowego z magazynem na stronie www. Z tego co piszesz to udało Ci się jakoś to pogodzić. Chętnie zobaczę jak to wygląda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności