Skocz do zawartości

banowanie użytkowników

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę się rozpisywał. Po prostu uważam, że użytkownicy, którzy udzielają się na forum i mają strony ze spamem, jak również umieszczają do niej linki powinni być banowani. Nie wiem czy właściciele i moderatorzy tego forum mają coś wspólnego z użytkownikiem cerebru.

Tacy jak on powinni być banowani z kilku względów:

- spamująca konkurencja

- spam jest zły i trzeba go tępić

- musimy chronić innych, żeby nie dali się nabrać tej firmie (firmie :D )

post, który napisałem, żeby usunąć cerebru.com z wyszukiwarek

użytkownik cerebru to tylko przykład (można o nim napisać wiele innych rzeczy "komplementów", ale nie o to chodzi)

proszę mi wybaczyć, że nie napisałem tego w formie spójnego tekstu. pisałem szybko, bo akurat wychodzę.

proszę o odpowiedź...

proszę o odpowiedź...

To ja Ci odpowiem, że chyba przeginasz...bez przesady z tym banowaniem 8) po prostu można poprosić o usunięcie podpisu, a tak na marginesie to jestem ciekawy czemu aż tak Cię to boli, że jest tak wysoko, tymbardziej ze to nie Twoja "dziedzina" ?

uważam, że użytkownicy, którzy udzielają się na forum i mają strony ze spamem, jak również umieszczają do niej linki powinni być banowani.

To czy ktos spamuje to jego sprawa. Spamowanie nie jest przestepstwem podlegajacym pod KC wiec jak ktos ma ochote spamowac to moze. Kara za spam jest wykluczenie z wyszukiwarek.

Nie nam jest umorlaniac Cerebru. Jak chodzi o mnie moze spamowac byle na forum zachowywal sie jak nalezy.

Nie wiem czy właściciele i moderatorzy tego forum mają coś wspólnego z użytkownikiem cerebru.

Nic nie maja.

- spamująca konkurencja 

- spam jest zły i trzeba go tępić 

- musimy chronić innych, żeby nie dali się nabrać tej firmie (firmie  )

Nie kazdy jest konkurencja dla innych. Dla mnie np zadnej pozycjoner nie jest konkurencja.

To, ze sapm jest zly wszyscy wiemy ale jak do tej pory spam w wyszukiwarkach nie podpada pod lamanie prawa a jedynie narusza regulaminy wyszukiwarek a wiec tepic moze wlasciciel wyszukiwarki.

Poza tym ciekawe dlaczego tak nie lubisz Cerebru. Ja rowniez nie pochwalam jego dzialan ale daleki jestem od wnioskowania o ban dla niego.

jeja

<meta NAME="robots" CONTENT="all">

<meta name="robots" content="index, follow">

tego sie dalej uzywa i jak ktos chce to miec, to w niczym to nie przeszkadza.

co do komentarzy, to nie wiem czy jakies jeszcze wyszukiwarki biora komentarze wogole pod uwage.

co do znacznikow alt, to tez nie maja wplywu na pozycje strony, chyba ze obrazki sa linkami.

Nie wiem czy właściciele i moderatorzy tego forum mają coś wspólnego z użytkownikiem cerebru.

absolutnie nic

To ja Ci odpowiem, że chyba przeginasz...

zgadzam sie

Ja jeszcze dodam małą wstawke bo tak na myśl mi się to nasuneło.

Czy aby niektórzy nie przesadzają ze zgłaszaniem spamu ? Osobiście mam wrażenie, że co niektórzy jak zobaczą słowo kluczowe w komentarzach to już piszą do wszystkich wyszukiwarek, a nie mówię już jak zobaczą dwa razy powtorzone słowo w description lub keywords :shock: w zasadzie naprawde skoncentrujmy się na swoich stronach, nad pozycjonowaniem a nie na zgłaszaniu spamu w dodatku stron które nam nie przeszkadzają. Zeby nikt mnie nie zrozumiał, że jestem za spamowaniem wyszukiwarek, bo tak nie jest ale naprawde myślę, że za często pojawia się słowo spam w postach.

To chyba tyle :?

Możliwe, że przeginam.

Zaczęło się od tego, że zobaczyłem, że cerebru zgłasza spamreport oraz prowadzi stronę o pozycjonowaniu. Oglądam jego stronę, a tam coś co w żadnym stopniu nie służy użytkownikom i jest według mnie spamem. Jak któs kto spamuje może zgłaszać spam innych stron? Słyszałem też, że dba on o czysty indeks w google N/C. W przypływie emocji napisałem również tego posta.

Teraz to ty przeginasz.

Żeby trochę rozjaśnić sprawę to powiem, że Ci księża, którzy mowią mądrze są mądrzy i słusznie krytukują nasz rząd mają albo dzieci albo są pedofilami lub homoseksualistami dzięki właśnie takim rzeczom jak ty mówisz. Są oczywiście źli, ale za to czeka ich kara (może).

Wracając do tematu cerebru. podoba mi się jego ranga: SuperSpamer - i niby ja przeginam?

Ci księża, którzy mowią mądrze są mądrzy

Ci tak, ale ilu ich jest ? Wszędzie są "czarne owce" ale polscy księża to kurcze ... brak słów

W okolicy w której mieszkam co chwile wychodzą jakieś przekręty księży np. jeden kupował samochody z zagranicy (nie płacił cła bo wtedy księża mogli sprowadzać samochody nie płacąc cła), inny w stanach zabawiał się z panienkami (co przez przypadek zostało nagrane przez mieszkańca gdzie ksiądz "sprawował władze"), inny był tak mało rozsądny, że był częstym gościem (nie na drinki) w "domu publicznym" :mrgreen: (delikatnie to pisząc), inny wymieniał sobie co chwile samochody (wersje sportowe i nawet terenowy sobie sprawił), zobacz ile złota noszą ci księża z "góry" oni ledwo co mają siłe to udzwignąć.

powiem, że Ci księża, którzy mowią mądrze są mądrzy i słusznie krytukują nasz rząd

A ja sie pytam dlaczego podatnik ma placic 20 mln na budowe kolejnego nowego kosciola. Cos mi sie wydaje, ze jedyne czego nam nie brakuje to koscioly a kler chce nastepny kosciol i do tego wybudowany z budzetu panstwa.

Dla mnie to szczyt bezczelnosci !!!

Jakby ksieza byli madrzy to z cala pewnoscia zrozumieliby, ze w Polsce brakuje kasy na szpitale i zamiast wyciagac od podatnikow kolejne 20 mln zl siedzieliby cicho. Rowniez te 28 mln ktore juz wydano na ten kosciol przeznaczyliby na szpitale albo na inne pilniejsze wydatki.

A i bardzo podoba mi sie argumentacja dla tego pomyslu. 20 mln to nie duzi i panstwo tego nie odczuje. Tyle, ze za takie 20 mln mozna splacic dlugi paru szpitali ...

Wykazałeś komplentą nieznajomość tematu.

Podatnicy nie płacą nawet 1zł na budowę kościoła. Kościoły są budowane z ofiar parafian.

A ile ty dałeś na budowę kościoła, że jest on Ci tak solą w oku?

Zresztą jesteśmy państwem katolickim, więc wniosek prosty.

Wykazałeś komplentą nieznajomość tematu. 

Podatnicy nie płacą nawet 1zł na budowę kościoła. Kościoły są budowane z ofiar parafian.

Tak a co powiesz na temat Swiatyni opatrznosci czy jak jej tam

Polecam poczytac:

https://kiosk.onet.pl/art.asp?DB=162&ITEM=1...1188652&KAT=240

A tytaj maly cytat:

A ile ty dałeś na budowę kościoła, że jest on Ci tak solą w oku?

Po pierwsze to nie Twoja sprawa ale odpowiem Ci. Nie dalem i nie dam ani 1 grosza bo uwazam, ze sa inni ktorzy bardziej potrzebuja. Nie zycze sobie rowniez aby panstwo finasowalo kler z moich podatkow bo niestetety Polski na to nie stac.

Zresztą jesteśmy państwem katolickim, więc wniosek prosty.

To nie oznacza, ze podatki maja isc na kler!!!

w Polsce brakuje kasy na szpitale i zamiast wyciagac od podatnikow kolejne 20 mln zl siedzieliby cicho

Zdecydowanie też jestem za tym. Podam jeszcze jeden przykład z okolicy gdzie na wiosce księża (2 lub 3) wybudowało sobie wille wielkości połowy bloku a po 4 latach wybudowali dopiero kościół o 3 razy mniejszy od swojej willi #-o . Pytanie kto na takie coś pozwolił jest tu pierwsze jakie się nasówa.

PS. Na tej wiosce mieszka około 2000 ludzi

To jest prośba. Nie ma stałej dopłaty na budowy kościoła, no i słusznie. Oczywiście Polska nie jest bogata i również uważam, że nie stać jej na takie wydatki. Jeśli chodzi o samochody księży to są one kupywane z tego co dają na tacę.

Najwięcej o tym gadają ci co nic nie dają. Skoro ktoś (już nie mówię o konkretnej osobie) nie dał nigdy nawet 1zł na tacę, a gada o tym, że ksiądz kupił sobie nową brykę to nie za jego pieniądze. Jeśli ktoś daje i gada to niech nie daje. A jeśli ktoś chce dawać to niech przyjedzie do Łomży - mamy tu proboszcza, który przez kilka lat służby zrobił więcej dla dzieci niż ktokolwiek śmiałby poprosić (centrum katolickie, a w nim rozrywki dla dzieci, dofinansowywanie obożów - za drobną kwotę jedzie sobie takie dziecko na 2 tygodnie w góry na mazury lub jeszcze w kilka innych miejsc)

Myśle, że temat jest jak rzeka, więc ja się już lepiej nie będę odzywał.

Najwięcej o tym gadają ci co nic nie dają. Skoro ktoś (już nie mówię o konkretnej osobie) nie dał nigdy nawet 1zł na tacę, a gada o tym, że ksiądz kupił sobie nową brykę to nie za jego pieniądze

Ja nie dałem i nigdy nie dam ! Biednym babcią mówią, że zbierają na nowy dach bo cieknie i tak oszukują ludzi bo za te pieniądze kupują samochody a za reszte jak zostanie to dokupią 100 dachówek i wymienią aby nie było gadki, że zbierali na dach a nic się nie działo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności