Skocz do zawartości

Jaką frazę pozycjonować ?

wendaboj

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym znajomemu trochę polepszyć pozycję w wyszukiwarce. Jest to strona zakładu z usługami remontowymi. Stronę będę dodawał do katalogów i precli, frazy są łatwe więc to powinno wystarczyć. Zastanawia mnie jednak jedna rzecz:

Pozycjonowane frazy to:

- usługi remontowe miasto A

- usługi remontowe miasto B

- usługi remontowe miasto C

- usługi remontowe miasto D

W meta tagach strony występuje m.in takie słowa jak: usługi remontowe miasto A, miasto B, miasto C, miasto D

I teraz mam pytanie, co się bardziej opłaca ?

1. Będę dodawał do katalogów i precli linki z anchorem "usługi remontowe miasto A", "usługi remontowe miasto B", "usługi remontowe miasto C", itd. Przy czym, żeby dodać te 4 frazy potrzebuję 4 wpisów w różnych katalogach.

2. Dodawać frazę "usługi remontowe" bez miasta do wszystkich katalogów. Czy google połączy tą frazę z miastami z danymi z meta ?

Niestety przy opcji drugiej nie będzie to dobre rozwiązanie. Jeśli domena byłaby bardzo mocna to może by wskoczyła na te pozycje, lecz bez linków ze słabą domeną będzie ci bardzo ciężko. Jeśli chcesz pozycjonować tylko katalogami, to musisz wybrać opcję pierwszą

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Moim zdaniem rowniez wybralbym opcjue pierwsza, poza tym jesli chcesz pozycjonowac sie pod fraze ogolna, mysle ze wiekszosc ruchu ktory przychodzilby na strone, bylby zbedny. Pomysl, cala polska szuka 1 firmy ktora dzialalaby tylko w 4 miastach, tak wiec osoba ktora weszla na strone a szuka firmy do miasta w ktorym Twoja firma nie udziela uslug, poprostu ja opusci. Bardziej skupic sie na frazach lokalnych, a jesli osiagniemy top we frazach lokalnych to mozemy myslec o glownej, chociaz mozna zaczac pozcyjonowac pod te 5 slow kluczowych, co znacznie obniza prawdopodobienstwo ze strona zalapie filtra.

Nie chcę pozycjonować frazy ogólnej, żeby uzyskać taki efekt, że będą ludzie z całej Polski wchodzić. Chodzi mi o to czy jeśli będę pozycjonował frazę ogólną to czy przy okazji będą się też pozycjonowały frazy z miastami.

Dzięki za odpowiedzi, z tego co piszecie to chyba zdecyduje się na 1 wersję.

Na pewno pomoze to w jakims stopniu, ale nie licz na to ze wypozycjonujesz frazy lokalne pozycjonujac tylko fraze glowna, jednak mysle ze Google tez bierze pod uwage to ze linki sa z anchorem "pojazdy" i "pojazdy londyn" i pomaga to jakos frazie lokalnej, w koncu zawieraja one to samo slowo. To samo tyczy sie skrotow i wyrazow w liczbie mnogiej.

Też bym nie liczył na to że jak strzelasz we frazę główną to w lokalnych "samo wskoczy". Na moim przykładzie widzę że strzelając tylko w główne, we frazach lokalnych nie ma mnie w top100. Nie ma w wynikach organicznych, ale jestem w google places i to mi wystarcza ;)

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności