Skocz do zawartości

Brak limitów na Home.pl?

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

Przepr. ale musze to napisac osobno - wlasnie dostalem przed chwila odpowiedz od support home po 7 godzinach oczekiwania. 8 godzin temu Pan z pomocy online pytal mnie jaki komunikat bledu pojawia sie z chwila instalacji nowego CMS? po czym sugerowal sprawdzic czy mam prawidlowo przekierowana domene.

po czym napisal iz chat online nie sluzy dla pomocy, a wylacznie w celach informacyjnych. i ze zeby dostac pomoc - trzeba napisac na formularz kontakt - i wtedy mnie zautoryzuja i dopiero wtedy udziela pomocy.

Mimo iz podalem mu login i haslo. nie wiem o jaka autoryzacje jeszcze chodzilo.

po 7 godzinach oczekiwania , kiedy juz z 10 razy przeinstalowalem wszytko - dostalem pytanie takie same jak 8 godzin temu zadal mi Pan konsultant online - "prosilbym o informacje jaki komunikat bledu pojawia sie z chwila instalacji nowego CMS" nie wiem czy mam sie bawic zadawanie pytan do home dalej.

Strasznie zazdroszcze zaawansowanej pomocy o 5 rano w Boże Narodzenie, Moskit. :D

normalnie, w dzień powszedni roboczy pomocy nie uzyskalem.

Jednak Slawek szybkie serwery pl za 15zl. rocznie swiadczy lepsze uslugi niz home.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Miałem u nich serwer i moje wnioski są takie:

1. Jakość serwera bardzo dobra, działa cały czas bez zarzutów

2. Cena - wysoka, ale trudno znaleźć podobną jakość

3. Support - dla użytkowników którzy dopiero co nauczyli się obsługiwać myszkę, support jest idealny. Jeżeli masz pojęcie o tym co robisz, firma zbywa klienta mówiąc że "tak musi być", "wina leży po stronie skryptów". Chociaż jak im się powie na czym polega problem i że to ich wina i co mają zrobić, to rzeczywiście naprawiają to w ciągu paru godzin.

4. Naciągają strasznie na pojemności serwera. Samo założenie konta FTP powoduje, że z dostępnej pojemności znika automatycznie tyle ile zadeklarowało się pojemności konta. Absurd. Zakładając 20 kont po 1 GB, masz wyczerpane miejsce na serwerze, mimo że nie wgrałeś jeszcze żadnego pliku.

5. Panel administracyjny który woła o kopa w jądra. Tak nielogicznego panelu, który maksymalnie utrudnia zarządzanie kontem (już nie mówię jak masz wykupione 20 domen) nie ma nigdzie indziej.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

5. Panel administracyjny który woła o kopa w jądra. Tak nielogicznego panelu, który maksymalnie utrudnia zarządzanie kontem (już nie mówię jak masz wykupione 20 domen) nie ma nigdzie indziej.

To akurat święta prawda. Nie zliczę okazji do skorzystania z pomocnego chata, aby się dowiedzieć głupią duperelę...

Swoją drogą, pewnie dlatego ten chat jest taki dostępny :D

Teraz większość firm ma "nieograniczony transfer". W rzeczywistości jest to 500GB (w ovh np. ale tam hosting dużo tańszy).

Panel administracyjny faktycznie jest nielogiczny. caly czas musze pytac, co gdzie mozna znalezc? Kede, pozwolilem sobie troche wyjsc po za ramy tematu topika, czyli transferu. Transfer nie jest dla mne problemem w home. Problem jest w bardzo malej ilosci baz danych, w uzyskaniu szybkiej pomocy ( dzis czekalem prawie 8 godzin na odpowiedz i nie uzyskalem pomocy) i stosnku ceny do jakosci.

Pawka hostingi na Home.pl, nazwa.pl mam wyłącznie pod wizytówki dla klientów. Nikt do mnie nie dzwoni ze strona im pzrestała działać i td. Dla mnie to ma znaczenie. Od 3 lat place i mam spokój.

Dla mnie cena/stabilność jest ok. Moja kasa robię z nią to co chce i uważam za stosowne ;)

Dokładnie tak jak Max Pan pisze. Każdą stronę dla klienta (wynajmowaną) mam na home.pl. Ostatni problem z hostingiem miałem w kwietniu 2009 (rozwiązany w czasie krótszym niż reklama Polsatu w trakcie poniedziałkowego hitu tygodnia). Na swoim i klienta dobrym samopoczuciu nie ma co oszczędzać. Warto zwrócić uwagę na promocje w home.pl co jakiś czas.

Taki hosting jak Home czy Netart jest dobry pod firmowe wizytówki i strony raczej mało popularne, nie generujące zbyt dużego ruchu ale za to działające bez żadnych przerw. Największym problemem tych hostingów jest ilość zapytań do bazy danych. Jak macie jakieś średnie i większe forum dyskusyjne to zapomnijcie o tych firmach, zaraz będzie płacz i zawieszanie stron. Swojego czasu miałem forum komputerowe na Netart i zostało zablokowane bez żadnego ostrzeżenia właśnie w związku ze zbyt dużą ilością zapytań do bazy i jedyną możliwością było wykupienie dedyka. Niestety za dużo to kosztowało i pomyślałem, że może w Home będzie lepiej. Jako, że w tym czasie mieszkałem w Szczecinie, 50 metrów od ich bazy, wybrałem się osobiście zapytać czy forum u nich będzie działać. Zapomnijcie, generalnie mają takie same limity jak Netart, w grę wchodził tylko dedyk. Ale czy dedyk był naprawdę potrzebny? Bzdura, przeniosłem forum na Webh, na zwykłe konto, gdzie opłata była kilka razy niższa, bez tych wszystkich tajemniczych limitów i wszystko działało idealnie. Home i Netart to miejsca, gdzie chyba 90% to strony firmowe i dla nich takie ceny wcale nie są wysokie porównując z innymi wydatkami. Dużo ludzi wierzy w to, że czym usługa jest droższa tym jest lepsza, mniej niezawodna, działa szybko i ma świetny support - nie zawsze jest to zgodne z prawdą.

Dla mnie Home.pl to za przeproszeniem syf, nigdy bym z ich usług nie skorzystał. Nie mam czasu na problemy a przepłacać też nie zamierzam. Skoro coś lepszego mogę mieć za powiedzmy połowę ceny albo i mniej, to nie mam się nad czym zastanawiać.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

chodzi mi o stosunek cena/jakosc/limity, chodzi o limit 5 baz danych. caly czas pisze o tym do home.

nie jestem nastolatkiem zeby stawic setki wizitowek na html. chce cms z sql.

na dobry amerkanski shared za 5-10 dolarow na miesiac spokojnie postawie na przyklad 100-150 wp z keszowaniem. 100-150 wp na serwer z bardzo malym ruchem mam na kilku serwerach od 2 lat). moge stawic wp sql lite, moge normalne sql. iloszc baz danych nieograniczona teoretycznie :P.

nawet 200 wp podejrzewam ze utrzyma taki na przyklad hostgator, czy inny, sporo amerykanskich serwerow do wyboru. ale to juz mi sumienie nie pozwala , stawic 200 wp na shared.

Promocje? - tez sa - a nawet jeszcze duuuzo lepsze, niz daje home, ( pisano tu o tym tydzien temu,

przyklad promocji - serwer ninja )

co jest lepsze - 150 wp za 180zl. rocznie czy tez only 5 baz danych , czyli wp za 366zl. rocznie?

co dostane w home za 2-3 razy wieksza kwote niz na przyklad hostgator?

tylko marne zalosne 5 baz danych ( ostatnio widze zwiekszone do 10 ) - i nie chca ten limit za nic w swiecie

zwiekszyc - trzyma sie kurczowo stary moloch dynozaura limitu, no bo szkoda im sql.

duzo lepszy ping

jakoby markowy serwer ( i markowa cene ), ale wole ovh jezeli juz.

jakoby duzo lepszy i szybki support ( w moim przypadku sie nie sprawdzilo )

osobno - home oznacza grzebanie i babranie w kazdym cms ktory chce postawic , wp, wp sql lite, mendax cms i kazdy inny - poniewaz home jako jedyny z 100 serwerow z ktorych korzystalem wymyslil iz bedzie sie bawic automatycznym usuwaniem znaku "/" z adresow w sieci home.pl.

Przyklad ostani: skoro nie mam baz sql, zamierzam postawic z 200 stron na cms Mendax - stawie testowy - mam error, petle przekierowan - pisze do online konsultant - on mnie odpowiada iz trzeba mnie zweryfikowac zeby udzielic mnie pomocy - mam napisac przez formularz kontaktu.

pisze - od pierwszego mojego zgloszenia za 8 godzin dostaje to samo pytanie - co zadal mi poprzednio support online - jaki komunikat bledu.

mija jeszcze sporo czasu - dostaje odpowiedz -

Rozwiazaniem tej niedogodnosci bedzie przykladowo modyfikacja linii 18 pliku index.php poprzez konkatenacje do zmiennej $dirpath znaku '/'. Po modyfikacji linia wygladalaby nastepujaco: $dirpath=substr($_SERVER['SCRIPT_NAME'],0,-9).'/';//okresla sciezke na serwerze

Po takiej modyfikacji Panstwa strona wyswietla sie prawidlowo, natomiast nie jestesmy w stanie zagwarantowac, ze ta modyfikacja nie wplynie na dalsze czesci Panstwa serwisu...

na 100 innych serwerach dowolny cms dziala od razu po wgraniu - ale na home - mam grzebac w kodzie

a potem jezeli strona nie zadziala prawidlowo - to bedzie moj klopot. home nie jest w stanie nic zagwarantowac. no comments.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności