Skocz do zawartości

Brak limitów na Home.pl?

przemeks

Rekomendowane odpowiedzi

10 zł za mc = 120 zl netto za rok, to chyba nie jest dużo. A co wplywa na to ze nie polecasz ? slyszałem że z supportem słabo ale dzisiaj czat , szybkie pytanie i po 5 min odp, to tez całkie dobry wynik

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja nie polecam takich masówek jak nazwa czy home. Ładnie wszystko wygląda tylko na stronie głównej. Support jak boot, odpowiada jak z automatu. Problemy z błędem 503,

pomoc.home.pl/faq/162 - brak limitów 

->parametry bezpieczeństwa. Później blokowanie strony. Jest wiele innych alternatyw.

Dla potomnych są pierwsze minusy:

1 wykonywanie crona ograniczone do limitu czasu wykonywania skryptu czyli np 5 min

2 mod_deflate nie ma takiej opcji, oszczedzają serwery, a ta usluga to wydawalo mi się ze podstawa w dzisiejsych czasach

Dla porownania w AZ (*którego nie polecam)

1. w cronie dzialalo czasami godzine (chyba nie ma ograniczen)

2 mod_deflate nie udostepniali ale jakos recznie gzipa uruchamiali po duzych namowach i dzialalo

*Nie polecam bo co chwila serwer im padal, na info o zgloszeniu usterki odpowadali ze jest ok i zebym jeszcze raz sprawdzil i tak wkolo macieja.

Najciekawsza sprawa - wylaczyli mi serwis bo php byl obciazony bez żadnego ostrzezenia.(a przeciez serwisy są tworzone aby zarabialy) Oczywiscie zaraz po telefonie wlaczyli ale na pytanie co dokladnie obciazylo (odpowiedzili ze php :-) czyli pelna profeska, widac ze sie chlopaki znają :-)

Chyba wymagajacy za bardzo jestem.

Portal rolniczy NowoczesnaFarma.pl -  zawsze najświeższe wiadomości, porady oraz nowinki techniczne dot. traktorów, maszyn i urządzeń rolniczych;

Ogloszenia-Rolnicze.com - serwis z darmowymi ogłoszeniami rolniczymi w kategoriach: maszyny rolnicze, traktory, hodowla, uprawy, nieruchomości, praca;
Portal ekologiczny Eco-News.pl - aktualne wiadomości, porady i informacje  na temat odnawialnych źródeł energii OZE .

Normalne strony - co to jest normalna strona, sam html ? technika idzie do przodu, programowanie się rozwija więc hosting tez powinien nadążać.

Na az cron działał bez limitu i tu duzy plusik, nie było tez limitu na ilosc wysłanych emaili w newsletterze, abo byy one dla mnie niezauważalne (home ma limity zte go co się dowiedzialem), niestety az musi pomysleć o większej niezawodnosci serwera bo pady częste.

Także na dzien dzisiejszy obydwa hostingi są mają swoje wady i zalety. Wybór nalezy do Was i do mnie :-)

• 2 tygodnie później...

Ja nie polecam takich masówek jak nazwa czy home. Ładnie wszystko wygląda tylko na stronie głównej. Support jak boot, odpowiada jak z automatu. Problemy z błędem 503,

pomoc.home.pl/faq/162 - brak limitów 

->parametry bezpieczeństwa. Później blokowanie strony. Jest wiele innych alternatyw.

Alternatywa zawsze jest tylko jedna.

W przypadku taki jak twój należy wykupić lepszy hosting, czyt. min. VPS

Ok, dzięki za podpowiedzi, na dzień dzisiejszy mam 2 hostingi zwykle, które będa się uzupełniać. Za rok pomyslimy i pogadamy :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności