Skocz do zawartości

Czy ta strona jest dobrze zoptymalizowana?

Adshi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Prowadzę pewien serwis o grze Minecraft. I teraz moje pytanie, czy TA strona jest dobrze zoptymalizowana pod kątem wyszukiwarek?

Btw. pragnę być przynajmniej w TOP10 w Google przy słowie "Minecraft", ale jestem na 19 pozycji (a na dodatek nie jest to strona główna, lecz strona forum). A inne strony na których jest o wiele mniej treści (i o wiele mniej userów) są w TOP 10. Dlaczego tak jest?

adres strony: https://craftsite.pl/

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

Slowa kluczowe, tytul i opis to warunek jeden z najwazniejszych dla oczekiwanego dzialania strony w wyszukiwarce. Musisz posledzic troszke konkurencje i sprawdzic jak najlepiej dopasowac slowa kluczowe. To jest najprostrzsza rada jezeli jeszcze nie poznales tajnikow pozycjonoiwania. Staraj sie nie powtarzac za czesto ta sama fraze. Na stronie np. posiadasz 19 razy powtorzony ten sam wyraz (glowny pozycjonujacy) a to dziala negatywnie. Staraj sie nie kopiowac opisow juz istniejacych w sieci. Napisz sam cos nowego z sensem lub podobnie. Strona zeby skoczyla w wyszukiwarce musi spelniac kilka wymagan. Dobrze dopasowany tytul, slowa kluczowe i opisy i powinna byc jak najszczuplejsza czyli usun zbedne linki, zdjecia czy opisy. Twoja strona objetosciowo jest duza ponad 35289 bytes. Jak na strone takiego typu do bardzo duzo. Zalecam Ci zjechac do minimum.

Ale niby jak mam nie powtarzać wyrazu "Minecraft" na stronie skoro to jest właśnie strona o tej grze?

PS strona dużo waży przez WordPressa, przecież na tej stronie jest tekst, odnośniki i lekka grafika.

PS przecież ja mam 9 linków wychodzących.

A ja nie mam linków w sygnaturce :)

A zależy Ci na pozycji w Google na frazę Polska społeczność Minecraft czy Minecraft?

Odpowiedz sobie i użyj odpowiedniego anchora.

A linkować tam gdzie się da. Katalogi, precle, portale, fora...

... nie ma tu właściwie życia, tylko powolne umieranie kolejnych dni.

Mozesz pozycjonowac na jedno i na wielowyrazowe anchory rownoczesnie bedzie, lepszy efekt. Poniewaz w wielowyrazowym jest uzyty jednowyrazowy. W katalogach uzywaj anchoru jako tytul i uzyj go rowniez w opisie i slowach kluczowych. Postaraj sie zmieniac opisy w katalogach. Polecam ci rowniez blogi, spolecznosciowki polskie i miedzynarodowe jak np jumptags.com, clipmarks czy twitter.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności