Skocz do zawartości

Nowy SEO Katalog motoryzacyjny

mitrok

Rekomendowane odpowiedzi

No i przyszła pora na założenie pierwszego posta w tym dziale.

Oddaje w Wasze ręce mój pierwszy SEO Katalog motoryzacyjny. Layout zrobiłem własnoręcznie i się tego nie wstydzę :), bo nie jestem grafikiem ani projektantem i nigdy nim nie będę ;)

Nie podnoście krzyku że nie jest jeszcze linkowany, bo dopiero go skończyłem. Linkowany na pewno będzie bo i mi zależy na jego mocy.

Tematyka to szeroko pojęta motoryzacja i branża ślubna.

W chwili obecnej są tylko wpisy darmowe, na płatne premium jeszcze za wcześnie zdaję sobie z tego sprawę.

Premium jest skonfigurowane i będę premiować co 10-ty wpis.

Dodatkowo premium dostaną wg mojego uznania strony które szczególnie mi się spodobają (włączając w ocenę unikalność opisu).

Za wyłapanie błędu albo "rozjazd" templatki również premium.

Oczywiście moderacja szczegółowa zgodnie z regulaminem.

To tak chyba na szybko.

Nie założyłem katalogu żeby na nim zarabiać, więc nie zakładam porzucenia jak nie wyjmę opłaty za licencje. To koszty prowadzenia mojej właściwej działalności, więc zależy mi na jego mocy.

Zapraszam do dodawania wpisów a ja zabieram się za obróbkę drugiego :P

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Czemu motoryzacja i ślub razem? Poza tym templatka nie pasuje ani do jednej ani do drugiej tematyki.

bo Michał łączy motoryzację ze slubem :) taką ma profeskę ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie no to jest jakaś porażka dosłownie. Jaki związek ma to coś z motoryzacją? bo ja widzę że praktycznie zerowy, nie wspominając templatki która niczego nie przypomina związanego z motoryzacją.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

Linki to nie wszystko bo liczy się treść dla wuja G i grafika dla użytkowników.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

A od kiedy "seoki" są dla użytkowników? No przestańcie. Template jest zmodyfikowany? Jest. Będzie unikalna w miare treść? Będzie. Schemat linkowania i nazwy katalogów są modyfikowane? Są. Nie ma tłumaczeń i linków krzyżowych? Nie. I to wystarczy żeby wielki G nie postawił na nim krzyżyka. No chyba że sami użytkownicy go zabiją rotacją tak jak Zgreda.

A znalezienie nawiązania template'u do motoryzacji jest bardzo "unikalno-kontrowersyjne" to fakt, ale tak miało być :D

Najlepiej to wstawić gołą babe w header i wszyscy będą się zachwycać :)

mitrok - moje wszystkie katalogi są robione z myślą o użytkownikach i katalogi takie wystarczy raz na tydzień zmoderować trochę linkować w wolnych chwilach i przynoszą cały co miesiąc zyski. Rekordowy zysk z jednego katalogu (Niemieckojęzyczny) który postawiłem 4 lata temu to średnio 472€ miesięcznie po podatkach w roku 2010. Tak więc warto się przyłożyć i tworzyć wartościowe katalogi zamiast stawiać takie katalogi niskiej jakości pod wyszukiwarki.

Dodam tylko że postawienie katalogu kosztuje ok. 40zł i szkoda mi marnować te pieniądze na katalog niskiej jakości. Nie mówiąc o seokatalogu którego sama licencja kosztuje 120zł + templatka + domena ... wtedy to bym sobie w ogóle nie pozwolił na katalog niskiej jakości i przyłożyłbym się dodatkowo do niego.

@Liderseo: wg Twojej definicji jakość katalogu wynika tylko i wyłącznie z layoutu a to wg mnie złe podejście. Jakość katalogu wynika z jego unikalności dla robota (od strony contentu i wewnętrznej struktury) a na drugim miejscu są kolorki i obrazki w template. Ja - w przeciwieństwie do Ciebie - nie postawiłem seoka z myślą o zarabianiu gotówki, tylko do swoich (absolutnie nie tajnych) celów. Nie zamierzam sprzedawać na nim linków, wrzucać go do SWL'a ani instalować na nim adsense. Moderuje i będę to robić codziennie bo mam na to czas. Linkowania z umiarem również są w publikerze i omniadd poustawiane, po seokach z nim się przejadę jak przyjdzie na to pora, więc pozostaje mi tylko czekać i nabierać mocy.

A jak już zobaczę w statach że siedzą na nim użytkownicy zwykli a nie pozycjonerzy to może pomyślę o modyfikacji template na bardziej "zwykły". Na dzień dzisiejszy nie jest mi to do szczęścia potrzebne :D

moje wszystkie katalogi są robione z myślą o użytkownikach

Uwazałbym z takimi wypowiedziami. -> https://www.kataalog.pl/784/workowaniezgoda-eu

Dodam tylko że postawienie katalogu kosztuje ok. 40zł

No to dla mnei będzie katalog niskiej wartości.

Oczywiście każdy ma prawo prowadzić katalog tak jak mu się podoba.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wesela i ślub to faktycznie, bardzo chybione i raczej jest do usunięcia jeśli to ma być moto katalog :) To, że katalog nie ma dostosowanego szablonu pod tematykę raczej nie przeszkadza. Tematyczność to nie wygląd, to treść i linki :D

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Nie podałem definicji katalogu wysokiej jakości ale stosuję się zazwyczaj do wzoru:

Wartość katalogu = (f * t * u * d * bl) / 5

Gdzie:

f = funkcjonalność dla użytkowników

t = templatka

u = unikalność katalogu

d = dobór kategorii

bl = wiadomo

Gdzie każda z wartości jest w zakresie od 0 do 100% i jeżeli którakolwiek z wartości równa się 0% to cały katalog jest nic nie wart.

Uwazałbym z takimi wypowiedziami. -> https://www.kataalog.pl/784/workowaniezgoda-eu

Katalog jest tworzony z myślą o użytkownikach i ciągle go rozbudowuję np. poprzez wprowadzanie rozdziału na tematyczne podkatalogi takie jak www.motoryzacja.kataalog.pl ,a to że promuję w nim trochę bardziej pewne strony to nie znaczy że użytkownicy na tym tracą w jakikolwiek sposób.

No to dla mnei będzie katalog niskiej wartości.

Widzisz ja podchodzę bardzo ostrożnie do finansów i staram się robić wszystko jak najlepszej jakości w możliwie najtańszy sposób. Dlatego wolę stawiać katalogi na moim skrypcie który ciągle rozbudowuję i mogę dosłownie wszystko zmienić nawet dla poszczególnych kategorii czy pojedynczego wpisu (np. dodać mapę dojazdu, dodatkowe pola, komentarze, reklamy, linki, zmienić miniaturkę) ,a nie na jakimś płatnym który będzie ograniczał moje możliwości w zakresie edycji jakichkolwiek elementów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności