Skocz do zawartości

Kilka tożsamych tytułów w "<title>" pasujących do jednej treści

biznesmen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam jeden tekst, do którego wręcz idealnie pasuje kilka różnych tytułów (które chcę zamieścić także w <title>)

Jako przykład dajmy na to że mam ogólny artykuł odnośnie psa domowego, mógłbym wymyślić wiele ciekawych fraz jakie użytkownik mógłby wpisać w wyszukiwarce (m. in. pies domowy, pies, najlepszy przyjaciel człowieka, piesek, mój wilczek).

Oczywiście przykład jest tu bardzo abstrakcyjny, ale nie o dobór i trafności tych słów pytam.

Jak rozwiązać taki problem, zważywszy ze bardzo zależy mi nad tym aby zapytanie użytkownika było jak najbardziej tożsame z <title>. Nawet wysokość w rankingu nie ma znaczenia (oczywiście dotyczy to pierwszej strony).

Bo chyba nie ma sensu robienia kilka stron, po to aby tylko tytuł się różnił?? Przyznam że było by to dla mnie nawet optymalnym rozwiązaniem, ale obawiam się o tzw. double-content.

Zastanawiam się też czy mógłbym wybrać jedną główny tytuł, a z pozostałych tytułów robić przekierowania. Ale czy wówczas te pseudo-strony co się automatycznie przekierowują wyszukiwarka wgl. zauważy??

Jak zaindeksować różne synonimy nazw w jednej stronie??

W title zamieść najważniejsze frazy, powtórz je także w treści i treść wykorzystaj także do zamieszczenia pozostałych fraz, m.in. w nagłówkach, altach obrazków i wyróżnionych fragmentach.

Jeśli Ci bardzo zależy na wejściach z tych fraz, utwórz po prostu kilka artykułów, każdy z innym title i każdy z treścią pod dane słowo kluczowe. Oczywiście skopiowanie tego samego artykułu i zmiana title nic nie da, muszą to być unikalne artykuły.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Jak zaindeksować różne synonimy nazw w jednej stronie??

W title zamieść najważniejsze frazy, powtórz je także w treści i treść wykorzystaj także do zamieszczenia pozostałych fraz, m.in. w nagłówkach, altach obrazków i wyróżnionych fragmentach.

Słowa kluczowe w mym przypadku to ciąg kilku wyrazów, wiec nie da się umieść w <title> więcej niż jeden taki zestaw, aby to wyglądało po prostu estetycznie.

Jeśli Ci bardzo zależy na wejściach z tych fraz, utwórz po prostu kilka artykułów, każdy z innym title i każdy z treścią pod dane słowo kluczowe. Oczywiście skopiowanie tego samego artykułu i zmiana title nic nie da, muszą to być unikalne artykuły.

Oczywiście jest możliwe sparafrazowanie zarówno title jak i treści, i to tak aby do siebie wzajemnie pasowały.

Ale czy to nie spowoduje dotykowych nie przyjemności w związku z tzw. duble content?? Bo artykuły będą różnić się formą, ale nie zawieraną informacją??

Oczywiście jest możliwe sparafrazowanie zarówno title jak i treści, i to tak aby do siebie wzajemnie pasowały.

Ale czy to nie spowoduje dotykowych nie przyjemności w związku z tzw. duble content?? Bo artykuły będą różnić się formą, ale nie zawieraną informacją??

Mogą być sparafrazowane, jedne mogą być dopełnieniem drugich, rozwinięciem, mogą zawierać bardziej szczegółowe informacje. Poza tym chyba dasz radę napisać kilka artykułów o tym samym która opisze tą samą sprawę z różnych punktów widzenia?

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności