Skocz do zawartości

Indeksowanie dużej ilości podstron zawierających minimalną ilość tekstu.

biznesmen

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zapytać jak indeksują się serwisy które mają bardzo dużą ilość podstron, z tym że zasadnicza część tych podstron to zaledwie kilka prostych zdań (dosłownie minimalna ilość).

W takich stronach czasami już stopka, i menu nawigacyjnie może zawierać więcej tekstu.

Jak należy indeksować takie postronki??

Czy należy wkładać tą krótką zasadniczą część gdzieś do <meta> ??

Jak specjalnie oznaczyć że to jest zasadnicza część, a nie np. stopka, czy menu boczne??

Co zrobić aby nie naciąć się na duble-content lub dostać bana za coś innego??

Jakie są wasze inne sugestie w opisywanym przypadku??

Jeśli strona jest stworzona pod użytkowników to o bana się nie musisz martwić.

Ale ja nie chcę nabierać użytkowników, że niby w <title> obiecuję coś, czego faktycznie nie ma.

Specyfika serwisu ze swej natury polega na drobnych krótkich porcjach informacji.

Wiem ze to trochę niestandardowe, dlatego obawiam się że wyszukiwarka może mnie potraktować "nieuprzejmie",

Jak za indeksować? Linkuj, następnie linkuj, a potem jeszcze trochę polinkuj.

Masz na myśli tylko linki zewnętrzne??

Czy gęstość linków w obrębie samego serwisu są dobrze widziane??

Pinguj te podstrony które maja być zaindeksowane.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pozycjonujesz to jak zwykłą stronę czyli tak jak napisali koledzy wyżej. I nic się nie obawiaj :D

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Tak jak napisano powyżej, jak strona jest dla userów to się wszystko ładnie poindeksuje o ile masz linkowanie wewnętrzne przejrzyste. Ja mam stronę, na której jest ponad setka podstron na których jest tylko zdjęcie (galeria 1 zdjęcie=1 htm) i każda podstrona jest w indeksie. I nie linkowałem niczym z zewnątrz do tych podstron.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności