Skocz do zawartości

Pozycjonowanie serwisu turystycznego

tomex44

Rekomendowane odpowiedzi

SART to znany od lat dostawca systemu do rezerwacji imprez turystycznych. System działa sprawnie, ale temat SEO był w nim potraktowany po macoszemu (o ile był) mimo wielu głosów w tym temacie. W końcu jednak ktoś z SART zabrał głos w tej sprawie na blogu:

https://sartweb.blogspot.com/2011/01/pozycj...ycznego-19.html

Mnie to powaliło. A co Wy sądzicie ?

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

ja powiem tak:

1. ameryki nie odkrył

2. obraża branżę :)

3. zrobił z siebie idiotę

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wykonaliśmy stronę, która samopozycjonuje się, bo zawiera cenne słowa kluczowe: wczasy.

Przypomina mi to tekst właściciela firmy, która w ofercie ma m.in. pozycjonowanie, a w której to starałem się na staż: "My robimy strony, które same się pozycjonują".

Z kodu strony (ww. firmy oraz sporej części ich klientów): <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 4.0" /

UWAGA: firma pozycjonerska nie wpisuje do wartościowych katalogów, tylko do wirtualnych, sztucznych katalogów.

Jak dla mnie wszystkie katalogi stron są wirtualne, więc które są wartościowe? Wydawane w formie książki?

Jak dla mnie wszystkie katalogi stron są wirtualne, więc które są wartościowe? Wydawane w formie książki?

No nie widziałeś nigdy takiej książki? "Spis Polskich stron":D

EDYTA:

Aż im maila napisze ciekawe co odpowiedzą.

WItam, pisze do Panstwa w sprawie artykuly na panstwa blogu. https://sartweb.blogspot.com/2011/01/pozycj...ycznego-19.html jako wlasciciel firmy zajmujacej sie m.in pozycjonowaniem czuje sie obrazony I chcialbym sprostowac kilka szczegolow.

Panstwo piszac dany artykul nie maja zielonego pojecia co to jest pozycjonowanie I obrazaja tym branze SEO

1. NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK STRONA SAMOPOZYCJONJACA SIE! Optymalizacja strony w branzy turystycznej tyle co glodnemu ziarno soli....

2. Pozycjonowaniem nie moze zajmowac sie kazdy, jest to trudny I zawily proces na ktorym trzeba sie znac, ale I nie maja panstwo nic do powiedzenia.

3. /wczasy/egipt/sharm_el_sheikh/index.php bardzo ciekawy wyglad linka nie powinnien on wygladac /index.php/wczasy/egipt/sharm_el_sheikn Bo jak panstwo przeciez wiedza index to 1 strona... Ale coz to panstwo sa wkoncu specami w kazdej dziedzinie prawda?

4.

"I to w zasadzie cała tajemnica pozycjonowania.

Co musimy zrobić ? Aby nasz strona pojawiła się w wynikach Google ?

Budujemy stronę internetową: www????.pl/wczasy

Umieszczamy na tej stronie informacje o wczasach np. Tekst redaktorski:"

Większosc tajemnic pozycjonowanie nie jest odkryta a to o czym panstwo mowia to nie POZYCJONOWANIE A OPTYMALIZACJA STRONY!:)!:)!!! PROSZE PIERW PRZECZYTAC JAKA JEST ROZNICA A POZNIEJ POROZMAWIAMY!

5. Zaplecze czyli strony z artykulami o ktorych panstwo mowia to 1/90 tego czym zajmuje sie pozycjoner!

6."Pamiętajmy, że strona w php nie pozycjonuje się tak dobrze jak w HTML, więc tworzymy nasze strony w HTML. " HAHAHAHA dobrze napisana strona w php pozycjonuje sie znacznie lepiej niz HTML, jedyne co pozycjonuje sie gorzej to flash, ale skoro strony w HTML sa lepsze prosze napisac MI system rezerwacji online z platnoscia online w HTML:) Jestem ciekawy

7.Punkt 7 Java sie pozycjonuje ale nieco trudniej...

8. Uwazaja panstwo ze stworzyli strone ktora sie sama pozycjonuje Bo ma slowa kluczowe(Po 1 nie pozycjonuje a jest dobrze zooptymalizowana , Po 2 skoro sama sie pozycjonuje a ma linki to jak? Slowa kluczowe sobie wychodza ze strony I zostawiaja sie gdzies w postaci linku?)

9. Nie chce MI sie juz wytykac bledow Bo to bez sensu... Niech poczytaja sobie panstwo cos o optymalizacji I pozycjonowaniu www.kurs-seo.com.pl tam jest juz rozdzial o optymalizacji(wedlug panstwa pozycjonowaniu)

Pozdrawiam,

Adam Guszczyński

NetBusters Group

(+48)798269349

www.netbusters.pl

Mysle ze sie nie obraza..

Netbusters.

1. Optymalizacja = element pozycjonowania tak samo używanie SWL = pozycjonowanie jako element, więc optymalizacja to także pozycjonowanie.

Wg. Twojego toku rozumowania jeżeli rozbierzemy pozycjonowanie na elementy to nie są już one pozycjonowaniem. Dla mnie każde działanie, którego celem jest osiągnięcie wzrostu ruchu z naturalnych wyników wyszukiwania to pozycjonowanie a dzięki optymalizacji także następuje taki wzrost.

2. Być może autor źle opisał serwis samoczynnie pozycjonujący się, nie wnikam nie czytałem artykułu a jedynie Twoją odpowiedź na niego.

W branży turystycznej szeroko pojętej istnieje możliwość zrobienia dobrej optymalizacji, która częściowo będzie wpływała na samoczynne pozycjonowanie się serwisu, branża turystyczna to tysiące różnych nowo pojawiających się zapytań, gdzie dobra rozbudowa i optymalizacja serwisu może być kluczowa. W tym zakresie można byłoby uznać samoczynne wspieranie się serwisu poprzez optymalizację.

Nie chwalę autora, każdy pisze jak chcę, jednak jeżeli już zabierasz głos krytyczny na forum publicznym a ten głos może przez nie znających tematu zostać odebrany jako autorytatywny to zastanów się, czy faktycznie masz rację, bo jak sądzę wiele osób znających się na optymalizacji dużych serwisów potraktuje ten artykuł jak i Twój mail z wielkim przymrużeniem oka.

Ps.

6. Pkt pojechałeś. też dodam HAHAHA. Gość napisał, że strona napisana w php pozycjonuje się gorzej a Ty, że nie bo w HTML. Zapewne jak sądzę, nikt nie wyświetla nie przetworzonego kodu PHP dla robota Google.

Zgadza się, zresztą są chyba na forum działy odpowiednie do takich tematów budzących uśmiech i kontrowersje w jednym.

Choć osobiście, uważam, że każdy na swojej stronie niech pisze co chce. Konkurencja się może tylko cieszyć jak ma ktoś głupoty napisane, ważne, by samemu zadbać o własną dobrze opisaną ofertę. O gafę lub głupotę nie trudno.

[..]nie czytałem artykułu [...]

To przeczytaj.

Zafascynowała mnie możliwość pozycjonowania przez kolory. Nie to, abym nie dostrzegał związków między usabillity, a wartością strony, ale już zacieram ręce na myśl, że podkręcam nasycenie i zostawiam w tyle "szare" stronki konkurencji.

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

1. Optymalizacja = element pozycjonowania tak samo używanie SWL = pozycjonowanie jako element, więc optymalizacja to także pozycjonowanie.

Wg. Twojego toku rozumowania jeżeli rozbierzemy pozycjonowanie na elementy to nie są już one pozycjonowaniem. Dla mnie każde działanie, którego celem jest osiągnięcie wzrostu ruchu z naturalnych wyników wyszukiwania to pozycjonowanie a dzięki optymalizacji także następuje taki wzrost.

2. Być może autor źle opisał serwis samoczynnie pozycjonujący się, nie wnikam nie czytałem artykułu a jedynie Twoją odpowiedź na niego.

W branży turystycznej szeroko pojętej istnieje możliwość zrobienia dobrej optymalizacji, która częściowo będzie wpływała na samoczynne pozycjonowanie się serwisu, branża turystyczna to tysiące różnych nowo pojawiających się zapytań, gdzie dobra rozbudowa i optymalizacja serwisu może być kluczowa. W tym zakresie można byłoby uznać samoczynne wspieranie się serwisu poprzez optymalizację.

No tak ale jak przeczytasz artykuł ten pan pisał TYLKO I WYŁĄCZNIE O OPTYMALIZACJI! po czym kazał przeanalizować linki:) HA:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności