Skocz do zawartości

Reklamy na stronach wyświetlane w zależności od tego czego szukaliśmy

noclegowiec_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zauważyłem dziwną rzecz. Opiszę to na przykładzie dosłownie sprzed kilku minut.

Od około godziny szukam w wyszukiwarce Google informacji na temat hurtowni z odzieżą damską. Po skończeniu poszukiwań zauważyłem że obojętnie na jaką wejdę stronę czy to będzie strona z darmowymi programami, turystyczna, motoryzacyjna czy finansowa reklamy jakie mi się pojawiają to tylko takie o tematyce hurtowni odzieżowych.

Czy też zauważyliście coś takiego? I jak myślicie czy zwiększy to klikalność w reklamy czy wręcz przeciwnie?

Witam

Ostatnio zauważyłem dziwną rzecz. Opiszę to na przykładzie dosłownie sprzed kilku minut.

Od około godziny szukam w wyszukiwarce Google informacji na temat hurtowni z odzieżą damską. Po skończeniu poszukiwań zauważyłem że obojętnie na jaką wejdę stronę czy to będzie strona z darmowymi programami, turystyczna, motoryzacyjna czy finansowa reklamy jakie mi się pojawiają to tylko takie o tematyce hurtowni odzieżowych.

Czy też zauważyliście coś takiego? I jak myślicie czy zwiększy to klikalność w reklamy czy wręcz przeciwnie?

Tak ma być :yahoo: Była o tym mowa na ostatnim szkoleniu w Warszawie.

BTW: Stawki znów delikatnie w górę uff

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Jeden z zapisów w polityce prywatności witryn emitujących reklamy AdSense ma informować o kwesti takiej jak:

Reklamy te mogą zostać dobrane pod względem lokalizacji (np. przeglądając nasz serwis z Krakowa mogą zostać Ci zaprezentowane oferty pracy z tego właśnie miasta), oraz zainteresowania (np. reklamy mogą zostać dopasowane na podstawie przeglądanych przez Ciebie uprzednio witryn).

Także nie jest to jakaś nowość ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności