Skocz do zawartości

Wina sklepu, oferty czy moja?

Qwerty123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przechodzę do sedna.

Miałem sklep internetowy na pewnym oprogramowaniu, dodawałem sklep do katalogów stron, posty na forach, optymalizacja witryny ipt itd. Osiągnełem dzięki temu duży ruch na stronie tylko dzięki pozycjonowaniu.

Gdy wpisałem site:www.touchmedia-sklep.pl wyskakiwało tysiące wyników wraz z ofertą sklepu(czyli poszczególne linki do poszczególnych produktów w sklepie. Ale oprogramowanie było do d... i musiałem zmienić, korzystam teraz z oprogramowania redcart i nie wyskakują mi już linki po wpisaniu site: tylko kategorie sklepu.

Ktoś wie czemu tak się dzieje? Cały czas optymalizuje sklep, redagując opisy, wpisując słowa kluczowe itp itd.

Jeszcze jeden ważny element, oferta sklepu jest podpięta od hurtownie, jak czegoś nie ma w hurtowni to znika też ze sklepu, czy może to być też tym spowodowane? Przypomne tylko że wcześniejszy sklep też działał na takiej zasadzie.

Bardzo proszę o pomoc! :)

Zmiana oprogramowania nastąpiła pod koniec listopada. Od początku gdy sklep dodawałem do katalogów pozycjonowałem go pod adresem www.touchmedia-sklep.pl ale adres główny domeny która się pokazywała po wejściu do sklepu to był www.touchmedia.strefazysku.pl po to aby w późniejszym czasie można było podłączyć domenę pod inny sklep nie tracąc linków.

Chodzi mi o to czy gogle zaindeksuje stronę z danym produktem jak jest on przykładowo tydzień na sklepie a później go nie ma bo nie ma towaru i pojawia się on przykładowo po tygodniu znowu w ofercie sklepu.

Nie wiem czym jest to spowodowane że część produktów się indeksuje a część nie.

Przepraszam ale nie rozumiem dokładnie pytania.

Możesz mi bardziej to jakoś na chłopski rozum wytłumaczyć ;) ?

wygladały tak np

https://touchmedia.strefazysku/telewizory/ telewizory lcd... ipt itd bo główną domeną na której był sklep to była domena touchmedia.strefazysku.pl było zrobione przekierowanie na sklep z www.touchmedia-sklep.pl żebym mógł sobie dodawać do katalogów adres pod którym jest teraz osadzony nowy sklep

Jak przenosiłeś sklep na inny silnik powinieneś przekierować stare adresy kategorii, produktów itp na nowe w celu szybszego przeindeksowania.

Podlinkuj każdą kategorie z osobna i czekaj.

Masz całą hurtowanie Action przewaloną w sklepie i każdy opis jest już powielany setki razy w necie więc może nie być tak łatwo.

Pogadaj z Redcart za stówke jednorazowo przydzielą Ci dedykowane Ip bo oni tam mają z 300 sklepów na jednym postawione.

Pozdro

@tazzek, duplicate content to mit w takim pojęciu jakim Ty rozumujesz. Widziałem opisy powielane nie setki a tysiące razy i ładnie się indeksowały.

Zgłoś mape strony, przeleć blastem ze scrapeboxa czy nawet swl'em nie tylko stronę główną ale i podstrony.

ff11.jpg

Linki PageRank 1-7 | Bazy linków SEO - więcej asortymentu w naszym sklepie SEO!

Mit czy nie mit ale są setki takich samych sklepów z przewaloną całą hurtownią (10 tys. tych samych produktów z takimi samymi opisami). Do tego z 1/5 dodana do ceneo itp.

Indeksowanie to jedna sprawa a druga to bycie w top5 na poszczególne produkty bo chyba o to tu chodzi, co z tego że się produkt zaindeksuję jak będzie na 10 podstronie google.

Wiadomo, że w takim wypadku dobry opis na long tail dużo daje.

No to co ma linkować 10 000 produktów osobno :) ? To miliony wyda :)

Dobra optymalizacja wewnętrzna, dobry Content dla produktów, linkowanie kategorii i najbardziej popularnych produktów i powoli będzie szło do góry.

Jeżeli się upierasz że treść nie ma znaczenia to Twoja sprawa, niech się wypowiedzą ludzie co pozycjonują zawodowo bo ja mały leszczyk jestem :)

No to teraz pytanie na śniadanie - na jakiej podstawie Google może odróżniać jakość treści? Po drugie nawet na łamach prasy Matt mówił o DC.

Jeśli kilka stron wylistowanych produktów posiada treść powielaną, dla rankingu nie jest to problem. Żadne sklep nie jest czystą kopią innego sklepu danej branży, nie każdy ma te same produkty, niektórzy mają ich więcej, inni mniej, inni inaczej.

Zapraszam do publikacji wpisów w naszym katalogu przeznaczonym do promocji wartościowych stron: katalog firm. Dodatkowe informacje o darmowych katalogach stron znajdziesz w naszym forum SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności