Skocz do zawartości

Usunięte site - jak szybko Google to przerobi?

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Zadałem pytanie w dziale "Optymalizacja i pozycjonowanie", ale niestety nikt nie odpisał, więc może tutaj dowiem się czegoś więcej.

Strona www.xyz.pl miała ładnie zaindeksowaną treść związaną z pozycjonowaną tematyką. Jednak w pewnym momencie Google samoistnie i niepotrzebnie zaindeksował katalog www.xyz.pl/tymczasowy w którym znajdowało się dużo tekstów na zupełnie inny temat. Skutkiem tego średnia z treści zawartych w witrynie nie jest już związana z właściwą tematyką i strona poleciała w wynikach. Usunąłem katalog www.xyz.pl/tymczasowy i narzędzia dla webmasterów Google to zauważyły, bo wywaliły mi błędy indeksowania. Jednak średnia z treści nie wróciła jeszcze do stanu pierwotnego. Ile czasu może potrwać update? Jest to kwestia dni czy raczej tygodni/miesięcy? A może zgłosić stronę do Googla z prośbą o ponowne rozpatrzenie?

Minęło kilka dni i site prowadzące do www.xyz.pl/tymczasowy zniknęły w SERPie. Jednak w narzędziach dla webmasterów sytuacja się nie zmienia - nadal wskazuje na treści zawarte w tych (nieistniejących już) katalogach. Cierpliwie czekam :)

Jezeli strona posiada mape strony sitemaps.xml to wyslij ponowne zgloszenie w panelu dla webmasterow google. Nastepnie zglos ponownie strone do google z nowym opisem meta tag add url, po krotkim czasie w panelu dla webmasterow pojawia sie nieodnalezione strony, zglos je ponownie do usuniecia. Postaraj sie pomoc jak najszybciej zaindeksowac nowa strone np. umieszczeniem gdzies linku z opisem na popularnej stronie. Jezeli na stronie chcesz tylko uzyskac zeby google zauwazyl nowa tresc poniewaz masz te same odnosniki strony to jak wyzej zglos nowe tresci do google, sitemaps, pinguj i linkuj na dobrych stronach ale nie usuwaj stron. Wtedy strona z nowa trescia szybko sie zaindeksuje.

Narzędzia dla webmasterów od google jesli chodzi o aktualizacje danych są strasznie powolne ja czekam nieraz miesiąc choc w wyszukiwarce danej strony niema lub sie zmieniły meta tagi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności