Skocz do zawartości

google.pl i google.co.uk

Turas

Rekomendowane odpowiedzi

Jezeli chcesz stworzyc witryne z podstronami wielojezykowymi to nalezy wykonac to:

Wykonac podstrone w danym jezyku tzn. tytul ( zachowaj twoj anchor), meta tagi i slowa kluczowe oraz tekst na stronie. Np. opony po niemiecku to reifen itd.

Pozycjonujesz podstrone w google danego kraju tzn. fora, katalogi itd. Jak podstrona juz sie zaindeksuje w google danego kraju to pozniej bedziesz ja tylko dopieszczal starymi zasadami pozycjonowania.

• 1 rok później...

Witam, szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem dokładnej na moje pytanie więc podepnę się do podobnego tematu sprzed roku :)

Pozycjonuje stronę na domenie .com napisaną po angielsku i skierowaną głównie do anglików i angielskojęzycznych użytkowników. Pozycjonuję ją z polskich katalogów. W polskim Google idzie w górę jak burza a w .com i .co.uk nie.

Czy jest zależność miedzy .pl i .com i czy jest sens dalej dodawać do polskich katalogów czy skupić się na szukaniu linków za granicą?

Czytałem o geolokalizacji katalogów, ale nie wiem co ma większą wagę: geolokalizacja, czy to, że katalog powinien być po angielsku?

Interesuje mnie wynik w .com i co.uk, w polskim nie zalezy bo fraza nie jest szukana.

Pozdrawiam,

mruz

Nowy skrypt katalogu stron - Kohany SEO Directory

• 2 tygodnie później...
Witam, szukałem odpowiedzi, ale nie znalazłem dokładnej na moje pytanie więc podepnę się do podobnego tematu sprzed roku :(

Pozycjonuje stronę na domenie .com napisaną po angielsku i skierowaną głównie do anglików i angielskojęzycznych użytkowników. Pozycjonuję ją z polskich katalogów. W polskim Google idzie w górę jak burza a w .com i .co.uk nie.

Czy jest zależność miedzy .pl i .com i czy jest sens dalej dodawać do polskich katalogów czy skupić się na szukaniu linków za granicą?

Czytałem o geolokalizacji katalogów, ale nie wiem co ma większą wagę: geolokalizacja, czy to, że katalog powinien być po angielsku?

Interesuje mnie wynik w .com i co.uk, w polskim nie zalezy bo fraza nie jest szukana.

Pozdrawiam,

mruz

dodawanie do polskich katalogów to strata czasu - nie będziesz miał przez to lepszego wyniku w com ani co.uk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności