Skocz do zawartości

Miejsca ponad wizytówkami google.

BrzekuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem ponad wizytówkami google na daną frazę mieszczą się 1 lub 2 strony z wyników organicznych, chciał bym zapytać was jak to wynika z waszego doświadczenia czy miejsca wyświetlane ponad wizytówkami google są czymś normalnym czy to raczej chwilowy błąd i google dąży do tego aby wizytówki miejsca wyświetlały się jako pierwsze ?

Pytam ponieważ bardzo mnie to interesuje. Opiszę to na moim przykładzie, pozycjonuję własną stronę na mało konkurencyjną frazę zawierającą nazwę miejscowości w której działam i gdy gdy doszedłem stroną pod wizytówki google i nie mogłem skoczyć dalej uznałem że warto dopisać się do wizytówek google ale cały czas zdobywałem dalej linki. Po pewnym czasie, moja strona wskoczyła na pierwsze miejsce ponad wizytówki google a pod nią jeszcze jedna strona konkurencji. Cieszyłem się pierwszą pozycją do momentu aż moja wizytówka została zatwierdzona. Teraz ponad wizytówkami google jest tylko konkurencyjny portal a ja jestem na 3 miejscu przez to że dostałem się do wizytówek. to trochę drażniące ponieważ widzę e te wizytówki to chaos, ponad moją witryną znajdują się strony które nawet nigdy nie myślały o walce o swoją pozycję. stąd też moje pytanie, bo jeśli miejsca ponad wizytówkami to rzecz stała to w tym momencie naprawę wolę zrezygnować z tej wizytówki i wrócić na wywalczoną pozycję.

Drugie pytanie jakie się nasuwa to jak wypisać się z tych wizytówek i wrócić na swoje miejsce w organicznych ? czy wystarczy kliknięcie na "zawieś wizytówkę" w menu wizytówek ?

Będę wdzięczny za Wasze opinie na ten temat.

Z góry dzięki.

Pozdrawaim,

Daniel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności