Skocz do zawartości

Moderowany i Pozycjonowany

Kinger

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 107
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

No ma aspiracje na coś na prawdę dobrego, tylko nie przesadź z linkowaniem 24k w 2 miesiące to dość sporo.

Zrobiłeś też jedną karygodną rzecz, która sprawia, że dodanie arta do Towjego serwisu mija się z celem - mianowicie mam tu na myśli linki wychodzące - jak się przyjrzałem to myślałem, że padnę :) To, że mają nofollow to nic nie zmienia, tak samo osłabiają link autora wpisu, także moc linka autora wpisu jest nic nie warta.

Po pierwsze - "Podziel się na:"

Po co Ci to? nikt się nie będzie dzielił to Ci gwarantuję, a nawet jak jakimś cudem ktoś coś kliknie to i tak link uzyskasz z nofollow. Zysk dla Twojego precla znikomy jak nie z zerowy, a dla dodającego wpis sprawia, że jego link jest nic nie warty.

Po drugie - ostatnie komentarze - linki nofollow osób oddających komentarze

Po trzecie cała reszta, nie wiem jak tam reklamki z nofollow dokładnie wyglądają, bo już mi się nie chciało dalej analizować.

Proponowałbym przejrzeć precela pod tym kątem i posprzątać, bo w takiej formie nie ma co dodawać wpisu, bo link niestety jest nic nie warty.

Bardzo dziękuje, że zachciało Ci się przeglądnąć mojego precla pod kątem SEO, lecz popełniłeś karygodny błąd. Otóż linki w artykułach nie mają nofollow! Mają follow jak najbardziej - sprawdź dokładniej! Nofollow mają linki do portali społecznościowych pod każdym wpisem, aby się podzielić artykułem np. na facebooku. Komentarze mają nofollow, bo zniechęcam tym spamerów i tyle.

Ale powtarzam - linki we wpisach mają FOLLOW!

gdzieś zaginęła...

Kinger nie przeczytałeś dokładnie co napisałem!!! Wiem, że link z wpisu jest dofollow, nie pisałem że ma nofollow.

Chodziło mi o to, że pozostałe wychodzące te z nofollow do portali i od autorów komentarzy, mimo że są z nofollow to tak samo osłabiają wpis, bo cała moc na nie przypadając "wyparowuje" jak to się zwykło mawiać odnośnie nofollow po zmianie algorytmu.

Im więcej linków wychodzących Ty mniejsza wartość linka autora wpisu, a Ty dałeś całą masę linków wychodzących, to że te mają nofollow obecnie nic nie zmienia.

No on ma rację, ja tam Ci już kiedyś wspominałem bodajże o tych komentarzach - to tam wystarczy wyciąć kawalątek kodu w wp (nie pamiętam dokładnie teraz w którym pliku) i nie będzie robiło linka z nicka.

Został Ci jeszcze gravatar i chyba jeszcze jakieś inne.

Nie wiem skąd to się wzięło ale masz też w cache w google w wersji tekstowej jakieś ukryte spam linki angielskie "Dating , Search engine optimisation , Health care , Finance , Get boyfriend back , Cheap hotels , Travel" pewnie ze skórki. https://webcache.googleusercontent.com/sear...=pl&strip=1 - na dole są.

PP złote myśli??

Powinieneś dokładnie przejrzeć kod i zoptymalizować pod względem jak najmniejszej liczby wychodzących linków, bo fakt że nadajesz mu sporo mocy, ale potem ona zamiast przechodzić na linka z wpisu to ucieka na takie "dodatki" i osłabia drastycznie link z wpisu.

Pozbyłby się też tych opisów:

"Dodawanie wpisu na preclu,

rejestracja na presell page,

spis informacji regulamin precla

wskazowki dotyczace precla"

Skojarzenia z preclem mogą zaszkodzić, precel obecnie to zwykle śmieć i spam, a Ty masz szansę zrobić coś lepszego.

Trzymam kciuki za e-czytelników, bo fajny jest, ale trzeba go dobrze posprzątać. Pozdr

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Miałeś tutaj sporo pozytywnych opinii, ja się troszkę "przyczepię" jako pt. użytkownik Twojej strony. Artykuły ten (poniżej jakiegokolwiek poziomu, łącznie z zajawką na głównej stronie) - i ten (anchor nie zgodny z resztą tekstu) nie są na wysokim poziomie.

Być może dodawałem artykuły do stron bardziej wymagających moderatorów ale do Twojej raczej bym nie dał. Ogólnie strona mi się podoba, jednak staranna moderacja jest ważna.

Sorki za szczerość @Kinger :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To ja jeszcze dorzucę swoje 3 grosze ;)

1. 24k linków, bardzo fajnie, ale warto się też skupić na podlinkowaniu wpisów (chociażby swoich, dobry wpływ to ma).

2. Jak tak sprawdzam linki przez https://www.analyzebacklinks.com/ to tylko 9 domen linkuje Twoje dzieło, postaraj się bardziej, różnicuj linkowanie, zbuduj pod to zaplecze, linkuj z precli i katalogów, mimo tej ilości mizernie...

3. Dopisz jakieś mega rtykuły, żeby było co linkować przez zwykłych śmiertelników :)

4. Osobiście ta skórka dla mnie wymaga poprawki, obecnie jest taka nijaka...

Ogólnie miło patrzeć jak "nowy" tworzy takie cudo, stara się i dba, mało takich tutaj gościmy :-) życzę powodzenia i wytrwałości!

Bardzo dziękuje jeszcze raz za cenne wskazówki. Dziś poprawiłem następujące rzeczy:

* wywalenia gravatara i e-sklepu (teraz kieruje pod jedną z kategorii) => nie ma już nofollow

* poprawiłem opisy

* nie ma już linka z komentarza, wyciąłem odpowiedni kawałek kodu

* koniec z ukrytymi linkami

Wielkie dzięki dla Adama za pokazanie co i jak.

Co do tych kiepsko moderowanych wpisów, to wywaliłem te 2 kiepskie. Obiecuję poprawić się w moderacji. Tamte dwa arty nie wiem czemu wpuściłem, chyba za mało czasu mam ostatnio bo matura nadchodzi :/ I dzięki za szczerość, Krzychu, naprawdę w ten sposób bardzo mi pomagasz.

Co do linków, to wkrótce zacznę linkować bardziej różnorodniej, korzystać z zaplecza itp. (Póki co nie mam kiedy tym się porządnie zająć, feralna maturka).

Tak poza tym, to mam więcej źródeł linków (wedle Webmaster Tools), no ale wiadomo - tych najważniejszych to te 9.

Co do skórki, Kolrybie, może więcej życie wprowadzić czy coś? Więcej kolorków? Grafik ze mnie kiepski więc może kogoś nająć? Ale z drugiej strony to tylko precel, więc skupiłem się bardziej na nawigacji niż walorach estetycznych ;)

gdzieś zaginęła...

to tylko precel

oooo, zły znak precli - to tu jest milion, a 99,9% z nich jest nic nie warte. Zrób coś lepszego :). Jak na przykład Adam.

Tylko, że na przykład dla wielu osób poradniki od Adama mimo że bardzo dobry i mocny seriws to nie będą pasowały, bo trzeba by się postarać i napisać coś sensownego, czyli porządny sensowny poradnik, który będzie przydatny dla czytelnika, a to już dla wielu zbyt duży wysiłek ;), no i drugi problem że link musi być dla użytkownika sensowny, a to też niektórych boli. Inny dobry przykład oparty na dziennikarstwie obywatelskim to Eioba, Artelis, Webschock, czy np. iThink, czemu E-Czytelnicy ma nie pójść w stronę takiego serwisu obywatelskiego/społecznościowego?

@Kinger musisz wybrać drogę albo wysokie jakości albo precla, ale chyba trochę już za dużo pracy włożyłeś, żeby zrobić "tylko precla"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności