Skocz do zawartości

Zmiana statusu na Blogach moderowanych

_gobo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Ponieważ przy okazji tego wątku poruszony był również temat wtyczki SEO Smart Links, mam nadzieję, że to o czym napiszę w tej chwili, ponownie dotrze do wszystkich zainteresowanych.

Jakiś czas temu pozwoliłem ją sobie zachwalać, jako świetne narzędzie poprawiające linkowanie wewnętrzne w WordPress'ie.

Niestety muszę wszystkich ostrzec :D

Wydaje się, że ostatnie zmiany nie posłużyły jej...

Od jakiegoś czasu zacząłem otrzymywać informacje od użytkowników moich precli, że znikają ich linki zewnętrzne, zamiast nich pojawiają się linki do innych artykułów.

Przyznam się, że chwilę mi zajęło dojście do tego "gdzie w tym szaleństwie jest metoda". Wyjaśnienie, jak zwykle w takich przypadkach, okazało się niezwykle proste. Okazuje się, że jeśli na preclu są artykuły z tagami, które zostaną powtórzone przez kolejnego autora, to jego linki zostają automatycznie zamienione na takie, które będą prowadzić do wcześniejszego artykułu!

Nie mogłem w to uwierzyć, ale sprawdziłem kilkukrotnie i faktycznie tak jest.

Uprzedzam więc wszystkich, gdyż można stracić zaufanie użytkowników, którzy mogą posądzić o chęć jakichś szachrajstw z ich wpisami.

Być może jest to tylko kwestia innej konfiguracji wtyczki, niż to miało miejsce we wcześniejszych wersjach, jednak na tą chwilę nie miałem czasu tego sprawdzić.

Ostrzegam więc wszystkich i zalecam bardzo ostrożne jej używanie.

Jeśli ktoś będzie miał jakieś swoje spostrzeżenia, to bardzo o nie proszę.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...

Witam,

Chciałem poinformować wszystkich użytkowników blogów, o których mowa w tym wątku, że nadrobiłem po urlopie zaległości w moderacji.

Wszystko już "hula i trzeszczy" jak należy! :)

Mam też nadzieję, że nikt już nie odczuwa problemów, jakie wywołała wpadka z wtyczką SEO Smart Links? W razie czego proszę o info!

Równocześnie "najwytrwalszych" chciałbym poinformować, że nic nie zmieniło się w zasadach, o których pisałem w postach powyżej.

- Naprawdę lepiej napisać jeden artykuł dziennie i mieć go dodanym, niż kilkadziesiąt bełkotliwych i wszystkie odrzucone... Nieprawdaż Katal?

Zmiana loginu i maila też nic nie da... Zalecałbym po prostu zacząć czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a tym samym wzbogacać swoje słownictwo oraz umiejętność budowania zdań zgodnych z gramatyką polską... I nie mam tu na myśli czytywania for internetowych, czy też Faktu lub innej Tiny...

Pozdrawiam wszystkich tych, którzy potrafią jeszcze poprawnie budować zdanie współrzędnie złożone i zapraszam do korzystania z moich blogów. Teraz moderacja odbywa się już bez dużych opóźnień!

Witam,

Chciałem poinformować wszystkich użytkowników blogów, o których mowa w tym wątku, że nadrobiłem po urlopie zaległości w moderacji.

Wszystko już "hula i trzeszczy" jak należy! :)

Mam też nadzieję, że nikt już nie odczuwa problemów, jakie wywołała wpadka z wtyczką SEO Smart Links? W razie czego proszę o info!

Równocześnie "najwytrwalszych" chciałbym poinformować, że nic nie zmieniło się w zasadach, o których pisałem w postach powyżej.

- Naprawdę lepiej napisać jeden artykuł dziennie i mieć go dodanym, niż kilkadziesiąt bełkotliwych i wszystkie odrzucone... Nieprawdaż Katal?

Zmiana loginu i maila też nic nie da... Zalecałbym po prostu zacząć czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a tym samym wzbogacać swoje słownictwo oraz umiejętność budowania zdań zgodnych z gramatyką polską... I nie mam tu na myśli czytywania for internetowych, czy też Faktu lub innej Tiny...

Pozdrawiam wszystkich tych, którzy potrafią jeszcze poprawnie budować zdanie współrzędnie złożone i zapraszam do korzystania z moich blogów. Teraz moderacja odbywa się już bez dużych opóźnień!

Pan Katal to samo robi u mnie !!! więc już go nie oduczymy.

Ja po urlopie spróbuję innego rozwiązania.

Płatny dostęp i status autora.

W razie nie zastosowania sie do regulaminu konto usuwam.

Czy będą chętni? Nie wiem zobaczymy.

Jeśli za wpis do katalogu są skłonni dać 2 zł plus vat, czym będzie te 2 złote za status autora.

Preclować możecie w tym do woli byle zgodnie z regulaminem.

Moderacja 25 precli naprawdę może się szybko przejeść zwłaszcza jak się czyta takie bzdury.

Pozdrawiam.

Wymienię punkty z systemu na multikody do katalogów. Zainteresowany? Pisz na priv.

468x60.jpg

Pan Katal to samo robi u mnie !!! więc już go nie oduczymy.

Ja po urlopie spróbuję innego rozwiązania.

Płatny dostęp i status autora.

W razie nie zastosowania sie do regulaminu konto usuwam.

Czy będą chętni? Nie wiem zobaczymy.

Jeśli za wpis do katalogu są skłonni dać 2 zł plus vat, czym będzie te 2 złote za status autora.

Preclować możecie w tym do woli byle zgodnie z regulaminem.

Moderacja 25 precli naprawdę może się szybko przejeść zwłaszcza jak się czyta takie bzdury.

Pozdrawiam.

Taaa... Wiem o czym piszesz... Przy 3 - 4 już nawet te bzdury nie bawią, a przy piątym po prostu irytują.

Sam pomysł z opłatą jest ciekawy.

Trzymam Cię za słowo, że dasz znać jak Ci się to sprawdza!

No i udanego urlopu :)

• 4 tygodnie później...

Witam,

Dostałem na priva kilka złośliwych uwag od spostrzegawczych na temat mojego stwierdzenia z tego wątku, że precle przeze mnie prowadzone nie znikają po kilku miesiącach - a tu proszę...

Dotyczyło to precla pod adresem:

rejsymorskie.stepniarz.pl

Wszystkich zainteresowanych chciałem przeprosić za utrudnienia i poinformować, że nie zniknął. Przenosiłem go na lepszy serwer i niestety zamiast kilku godzin, zajęło mi to kilka dni...

W tej chwili wszystko już działa poprawnie. Zachowane są wszystkie aktywne konta jak i przypisane do nich artykuły. Tak więc nie ma problemu z dalszym użytkowaniem.

Myślę, że utrudnienia warto było ponieść. Stronka chodzi dużo szybciej i nie ma problemu z jej odświeżaniem.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności