Skocz do zawartości

Walka ze strażą biznesowo wiejską

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

... I w końcu sprawiedliwość górą:P

Jaka "sprawiedliwość" ?

"Emil" został przeproszony "za incydent w siedzibie" i "za słowa".

Dla mnie "Emil" to pieniacz i populista. Jeśli ma jakiekolwiek podejrzenia co do "fotomontażu" to jedyną instytucją jest prokuratura. 'Emil' winien zapłacić mandat albo "nie zapłacić" a wtedy sprawa trafi do sądu.

Niekompetencja komendanta to już inna sprawa. Ja pewno też bym się wściekł, gdyby facet przyszedł i próbował ze mnie robić adwokata, sędziego i świadka w jednej osobie.

Może i facet ma racje - ale od tego jest prokuratura/sąd a nie komendant.

@UP

Sprawa jest w toku...

Ale jak dla mnie jak straż miejska nie stosuje się do odpowiednich przepisów i nie wie jak ustawić radar , w jakim miejscu i w jakiej temperaturze to po prostu śmiech na sali..

A karcie przetargowej pisze wyraźnie że radar może działać w pewnym zakresie temperatur..Co się okazało iż temperatura podczas mierzenia prędkości nie była mierzona a co za tym mandat powinien być anulowany ponieważ nie działał zgodnie z zalecanymi postanowieniami i mógł wskazywać nieprawidłową temperature..

I tak jeszcze kilka kruczków można znaleźć...

Straż miejska nie jest prywatną firmą tylko instytucją państwową i wszystko jest w dokumentach jednak nie stosują się do nich...

A jeżeli to instytucja państwowa to wszystko powinno działać zgodnie z prawem beż żadnego ale...

Jak dla mnie sprawa bardzo ciekawa i wiele na ten temat się dowiedziałem...Od teraz mam świadomość jak dostane mandat za prędkość czy płacić go czy też nie...

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

A karcie przetargowej pisze wyraźnie ...
Od kiedy to karta przetargowa jest jakimś aktem obowiązującym? Jak to usłyszałem w tym filmie to go wyłączyłem.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Karta przetargowa odnosi się do instrukcji i zaleceń technicznych...To tak jak byś uruchomił publikera na serwerze który nie jest podłączony do sieci bo Ci o tym nie powiedzieli że serwer musi być podłączony do sieci..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Karta przetargowa ustala parametry minimalne dla urządzenia, co nie znaczy że urządzenie nie może mieć parametrów lepszych. Zasady użytkowania danego urządzenia są odrębnie ustalane.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności