Skocz do zawartości

Walka ze strażą biznesowo wiejską

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

@Irek

Karta przetargowa jest związana z tym że odnosi się do instrukcji technicznej urządzenia..jak masz instrukcje techniczną danego urządzenia i nie stosujesz sie do instrukcji to jest możliwość że urządenie może działać prawidłowo lub też wręcz przeciwnie... A uruchamiając urządzenie zgodnie z prawem instytucja która je uruchamia musi mieć 100% pewności że urządzenie działa poprawnie zgodnie z wytycznymi producentami..Nie można uruchamiać czegoś takiego jeżeli nie ma się pewności że urządzenie działa w 99% bo to nie jest zgodne z prawem i ustawą... Jeżeli jest choć cień możliwości że urządzenie nie działa poprawnie urządzenie nie powinno funkcjonować... I to nie jest prywatna firma tylko instytucja publiczna która ma określone przez odpowiednie ustawy zasady..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Karta przetargowa jest związana z tym że odnosi się do instrukcji technicznej urządzenia
Jakiej instrukcji skoro jeszcze urządzenie nie zostało zakupione? Sugerujesz, że wzięli instrukcję i pod nią rozpisali przetarg?

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

@UP

czyli uważasz żę urządzenie może działać bez instrukcji obsługi i odpowiednich parametrów technicznych ?Nie ważne żę urządzenie jest wynajmowane według Ciebie mogli by zdjąć obudowe wyjąć dysk ale urządzenie by działało....haha dla mnie to jest śmieszne..

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

Ale gdzie ja coś takiego napisałem? Uważam że ważne są parametry podane przez producenta, a nie minimalne wymogi ustalone w przetargu. To że w przetargu było napisane do 0 stopni, nie uniemożliwia kupienia urządzenia do -30 stopni.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Wielki Elektronik

... To że w przetargu było napisane do 0 stopni, nie uniemożliwia kupienia urządzenia do -30 stopni.

Poza tym jeszcze raz to napiszę tym razem dobitniej.

Dla mnie ów Pan to pieniacz (trol) i populista. Wynika to z jego sposobu prowadzenia dyskusji i z tego, że próbuje użyć mediów (w tym netu) do wywarcia nacisku na ... oraz/lub zdobycia popularności.

W obecnych czasach, gdzie w polityce przoduje populizm łatwo jest przekonać społeczeństwo do swoich racji właśnie poprzez działania populistyczne, które bardzo dobrze znane są w świecie polityki i które widzimy na co dzień. Naprawdę łatwo jest poróżnić nieświadome społeczeństwo co i ten pieniacz wykorzystuje.

Żaden strażnik miejski nie jest wyrocznią ani sędzią i nie jemu jest dyskutować o zasadności użycia radaru. Użył do, zrobił zdjęcie a jeśli ów pieniacz się z tym nie zgadza to miast prowadzić własne śledztwo winien odmówić zapłaty mandatu wtedy sprawa trafi do sądu, bądź sam powinien zgłosić do prokuratury o ile posiada uzasadnienie takiego zgłoszenia. Sąd rozstrzygnie... i tyle.

Amen.

p.s.

teraz możecie się pienić dalej wraz z panem pieniaczem.

Emil po prostu chce uświadomić społeczeństwo, jakie każdy z nas posiada prawa, i pokazuje, że warto o nie walczyć. Przecież zdecydowana większość ludzi po prostu przyjmuje wszystkie mandaty i stwarza tym samym społeczne przyzwolenie dla bezprawia. Tak być nie może.

Żaden strażnik miejski nie jest wyrocznią ani sędzią i nie jemu jest dyskutować o zasadności użycia radaru. Użył do, zrobił zdjęcie a jeśli ów pieniacz się z tym nie zgadza to miast prowadzić własne śledztwo winien odmówić zapłaty mandatu....

Jeżeli straż miejska używa urządzenia jakim jest fotoradar, to MUSI wiedzieć jak, w jakich warunkach itp go używać. Bo jeśli jak to mówisz "nie jemu jest dyskutować o zasadności użycia radaru" to tak samo policjant może wyjąć pistolet, strzelić do człowieka, który jego zdaniem jest przestępcą, a później jeśli ten "przestępca" się z tym nie zgadza to niech odmówi wsadzenia za kratki i się wpienia.

Ludzie, jeśli macie wątpliwości, to dowiadujcie się, węszcie, bo warto, sam osobiście uniknąłem zapłacenia mandatu. Miałem sytuację podobną, jechałem samochodem 80km/h, była to moja podróż nad morze, fotoradar strzelił mi zdjęcie, bo niby ograniczenie do 50km/h, szczęście miałem, że do domu dotarł list ze zdjęciem zanim wróciłem z wakacji i matka otworzyła, sprawdziła, podała gdzie to, wracając sprawdziłem tą trasę, nie było tam ograniczenia do 50km/h, było, ale 500 metrów dalej

Może i troche pieniacz - taki charakter, ale akurat w tej sprawie ma 100% racji. Skoro straż miejska sama przekracza prawo - co było wielokrotnie widoczne na filmach np. stali na trawniku, w terenie zabudowanym z włączonym silnikiem - to halo?! Mi jak stanę w niedozwolonym miejscu to blokada na koła - a oni tak mogą? Ewidentnie widać, że straż miejska - pewnie nie sama z siebie, ale ma odgórny prykas trzaskać kasę - czyli ustawiać fotoradary zamaskowane- co przecież miało się zmienić, i to w miejscach nie tam gdzie to jest uzasadnione tylko na wlocie/wylocie z miejscowości gdzie najczęściej zabudowania oddalone o kilkaset metrów, a ograniczenie prędkości sztucznie narzucone. Takie prawo? Dlaczego gmina Biały Bór - swoją drogą na tym odcinku też mnie nacieli - gdzie na prostej drodze ograniczenie do 40? Tylko ciekawe czemu główny przychód gminy 10mln to właśnie z fotoradaru...

Nie chodzi o to że ja na przykład przekrocze prędkość tylko ja jak mam zapłacic mandat to oczekuje żę taki mandat będzie sprawiedliwy i zdjęcie zrobione fotoradarem będzie w 100% potwierdzało to co zrobilem....Każdy z nas jeździ i raczej większość tutaj osób przekroczyło w życiu kilkakrotnie dozwoloną prędkość...Każdy jak przekracza prędkość wie na co się pisze...Chodzi o to że większość społeczeństwa nie jest świadoma tego iż wiele radarów nie działa tak jak powinno działać. Przykładowo przez takie a nie innne parametry ustawienia radarów może doprowadzić do tego że zmierzy Ci prędkość o 1 lub 2km/h więcej a w wielu przypadkach to już jest mandat o 100zł więcej..

• 2 tygodnie później...

Pan Emil tylko pokazuje, że żyjąc w demokratycznym kraju służby tego kraju powinny być na usługach społeczeństwa, a nie odwrotnie, czym mniej takich Panów, tym większe niebezpieczeństwo, że demokracja niewiele będzie się różnić od totalitaryzmu (chociażby w wydaniu Chińskim - żyj, bogać się i baw, ale do władzy się nie wtrącaj). Dopóki Pan Emil robi, to co robi, dopóki nie żyjemy w Chinach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności