Skocz do zawartości

Jak wycenić optymalizację?

Tomaan

Rekomendowane odpowiedzi

czy Disallow w robots.txt to nie odpowiednik Nofollow?

Nie, disallow blokuje robotom wjazd do danego pliku, więc nie mogą one wtedy zobaczyć takich linków. Przez nofollow tracisz część PR, który mógłbyś wykorzystać przy linkowaniu dofollow do innych podstron.

Blokadę JSa przedstawiłam jako jedną z metod, a nie moje zalecenie ;-) Sama nie lubię aż takich kombinacji i wolę po prostu zmniejszyć ilość podstron linkowanych site-wide.

No okej, ale dla czego Czarek szedł na około skoro ma Disallow? Nie rozumiem ;)

Inaczej, droga Lexy, czy wystarczy jak użyję Dissalow dla stron, których nie chcę linkować side-wide? !!!

Edit:

Znalazłem to:

ale to już nie nowość, wniosek tylko taki chyba, o ile dobrze zrozumiałem, że nie tylko boty ale i PR idzie także po Dissalow, to dlatego w takim razie polecasz i JSa i robots.txt a Czarek szukał innego rozwiązania :)

Nie polecam blokady JSa tylko informuję, że jest to jedno z możliwych rozwiązań. Zerknij też na to

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności