Skocz do zawartości

Prośba o poradę

Kaszabosu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Strona, którą od pewnego czasu się zajmuję( dużo powiedziane ponieważ od ponad pół roku stoi nie ruszana) to www.novatec.info.pl

Początkowo strona na interesujące mnie frazy - de facto zawarłem je na stronie głównej za co na pewno zostanę zganiony:) były w pierwszej 10 - prawdopodobnie mała konkurencja. Obecnie trochę straciły na pozycji ale zdaje sobie z tego sprawę ponieważ od dawna nie linkowałem z braku czasu - studia.

Wiem, strona nie jest ideałem i zdaje sobie z tego sprawę, ale to pierwsza strona jaką stawiam i nie mam doświadczenia zawodowego.

Pozycjonowanie także nie jest idealne delikatnie mówiąc - obecnie ucząc się na błędach trochę inaczej bym zaczął:)

Moja prośba dotyczy paru rzeczy:

1)wiem że strona zawiera błędy, które dostrzegają analizatory stron ale nie wiem czego dokładnie dotyczą, dlatego prosiłbym o pomoc w ich usunięciu

2)średnio stronę odwiedza około 10 osób(dane z google analitycs) ale wskaźnik odrzuceń oscyluje wokoł poziomu 80-90% - czy może to wynikać z błędów strony - kiedyś klient mówił że strona główna na która wchodzi się blokuje i nie da się dalej wejść

Co do kwestii fraz, które mnie interesują zamieściłem je na próbę, mianowicie na przykładzie tej strony https://www.bramont.pl/ -działu referencje, zauważyłem że wpisując frazy typu bramy mysłowice itp. często ta strona widnieje na 1 miejscu wyszukiwania. Początkowo bałem się bana ale nic się nie stało i system w zasadzie działa - na część fraz zapewnia nawet pierwsze pozycje.

Proszę o pomoc i każdą sugestię mogącą poprawić wejścia na stronę(jest to strona zarobkowa i nie ukrywam, że głównie o klientów mi chodzi)

Jestem w stanie zapłacić za pomoc w tej kwestii, a piszę teraz ponieważ od 10-20 będę mieć ferie i mógłbym coś ze stroną zrobić co zresztą planowałem.

Pozdrawiam

Marcin

Powiem tak:

1.Widać ze jest to firma, nie bankrutuje i td .Jeżeli jesteś właściciel to daj zarobić komuś kto na tym się zna i będziesz mieć spokój. Nie wszytko trzeba robić samemu.

2.Jezeli jesteś "pozycjonerem" to musisz wiedzieć co robić, jak bierzesz za to kasę.

Taka moja rada.

Witaj!

Zwróć uwagę jak do dość podobnego zagadnienia podchodzi ArTh00r w tym wątku . Jeśli poświęcisz czas poznasz odpowiedzi na część Twoich pytań.

Odpowiedź na wszystkie oraz te, które nawet nie przyszły Ci głowy, znajdziesz w innych wątkach na tym forum.

Nie każ innym, proszę, działać za wyszukiwarkę tematów i odpowiadać kolejny raz na te same pytania :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

1. Po co flash w Topie strony? Żaden dobry efekt nie jest wykorzystany - więc mało korzyści, a na SEO dobrze to nie wpływa. Więc spokojnie można było wykorzystać normalną grafikę.

2. Tak komicznie upchanych słów kluczowych na stronie głównej to dawno nie widziałem:

Dążąc do ułatwienia klientom dotarcia do nas staramy się aby strona nasza znajdowała się jak najwyżej w wynikach wyszukiwania na frazy takie jak:

3. Tak wysoki współczynnik odrzuceń może wynikać z faktu że strona nie jest przyjemna do przeglądania. Niewielka, pogrubiona czcionka nie zachęca do czytania.

4. Linki wychodzące na stronie głównej to też raczej nic korzystnego i nofollow tu nie pomoże. Jak już są konieczne to stworzyłbym oddzielną podstronę "Partnerzy" a logo tych firm na stronie głównej możesz zaprezentować w formie graficznej bez linków.

5. Strona mi jakoś dziwnie skacze. Na podstronach "info dla klientów" i "oferta" jest wyśrodkowana, a na pozostałych wyrównana do lewej.

Takie ogólnikowe uwagi, dogłębnie nie analizowałem.

Na pierwszy rzut oka - tyle słów kluczowych bezsensownie upchanych (konkurencja na pewno zgłosi gdyby strona była w top10), a tutaj zdanie

Strona została przez nas tak skonstruowana by w sposób przejrzysty i stosunkowo łatwy, zaprezentować potrzebne państwu informacje. Wszystkie szczegółowe, takie jak kolorystyka, przetłoczenia, opcje użytkowe i inne nie znajdujące się na naszej stronie, informacje zawarte są na stronach producentów, w razie pytań proszę jednak kontaktować się z naszymi poszczególnymi działami, czyli działem produkcyjnym Ogrodzeń i Bram ogrodzeniowych oraz działem Bram i Automatyki.

więc aż się prosi dać to pogrubione na stronie jako link do podstrony.

Ogółem strona jest bardzo nieczytelna - dział kontakt czcionkę masz ok, a na stronie głównej to ja bez okularów, a na co dzień nie noszę, nie przeczytam.

Poza tym zacznij od postaw - spójrz na znaczniki.

Na podstronie kontakt (innych nie sprawdzałam):

<title>Kontakt</title>

<meta name="generator" content="">

<meta name="keywords" content="Siedziba, kontakt telefoniczny, kontakt mailowy">

<meta name="description" content="Skontaktuj się z nami w naszych oddziałach, telefoniczne, drogš mailowš, resztę zrobimy za Ciebie my.">

i gdzie tutaj te Twoje słowa kluczowe - przecież można to tak napisać, żeby je tam umieścić, bo tytuł kontakt to ma każda firma, a ta zajmuje się bramami przecież. Chyba, że zaczynasz pozycjonować się na słowa kontakt, siedziba czy inne tam :)

Kolejna sprawa - są dwie strony:

https://novatec.info.pl/

https://www.novatec.info.pl/

poczytaj o 301

To na pierwszy rzut oka.

I tak jak pisali ludzie powyżej - jeśli się na tym nie znasz to to komuś zleć - jak będę szukała bramy do domu to nie będę klepać na kolanie tylko kupię, a w międzyczasie na nią zarobię robiąc to co umiem...

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Dziękuje bardzo za pomoc.

Co do takiego układu strony, tak jak mówiłem, gdybym ją robił teraz od podstaw wyglądałaby całkiem inaczej, wtedy zależało mi na szybkich wynikach(co się w zasadzie nawet udało).

Jeśli chodzi o zlecenie pozycjonowania to orientowałem się swego czasu ile by mnie to kosztowało i niestety teraz mnie na to nie stać, ponieważ 500-600 zł miesięcznie to trochę nie na moją kieszeń, a gdy tworzyłem stronę i zaczynałem działalność, przy wielu innych wydatkach tym bardziej nie było mnie na to stać - stąd wersja oszczędna czyli własnoręczne stworzenie strony i "pozycjonowanie"

Witam

Mam jeszcze szybkie pytanie - czy współczynnik odrzuceń może wynikać z błędów na stronie i jej blokowania? Hmm wydaje mi się, że tak.

Jak już pisałem wcześniej jeden klient mi mówił, że po wejściu na główną blokuje mu się przeglądarka.

Problem w tym, że próbowałem wchodzić na stronę z różnych komputerów i nigdy nie miałem takiego problemu:/

Pozdrawiam

a próbowałeś na różnych przeglądarkach internetowych? Współczynnik odrzuceń może mieć wiele powodów jednym z nich mogą być błędy, może być długo ładująca się strona www, może być brak sensownej treści na stronie, mało przekonująca szata graficzna . itd.

SEO in Bielsko-Biała 

A co może być powodem na dzisiejszym przykładzie z podsumowania dnia google analitycs - 10 wejść , średni czas wejść 0 sekund?

Problem w tym że próbowałem wchodzić na stronę jak już pisałem z różnych komputerów z różnych sieci na różnych wyszukiwarkach(żeby jeszcze bardziej rozszerzyć możliwość błędu) ale nie mam z tym problemu.

Co więc mogłoby być przyczyną?

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o odrzucenia, zwróć uwagę co widzisz gdy otwiera się strona- Obszar działania, gdzie obszar mi kojarzy się z zakresem działalności, nie lokalizacjami. Profil działalności- nie zbyt widoczne, trzeba przewijać by zorientować się o co kaman.

Strona przesunięta w lewo.

Informacje zawarte na stronie są szablonowe, mnie nie przekonują. To może być powód odrzuceń. Może pośledzisz strony konkurencji, zainspirujesz się?

Przed pozycjonowaniem warto powalczyć o bardziej indywidualną, oryginalną treść.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

To nie onet, naszaklasa czy facebook ilość odrzuceń nie ma najmniejszego znaczenia ważna jest konwersja w tym wypadku będzie to ilość zleceń bądź zapytań kierowanych ze strony. Generalnie strona jest chaotyczna bez koncepcji i krótko mówiąc do xxxx. Zleć zrobienie tej strony porządnej firmie bo to ważna inwestycja. Jeżeli Cę nie stać na 600pln na pozycjonowanie to znaczy, że również leży Twój marketing w realu bo zamiast zajmować się www powinieneś montować bramy. Teksty na stronie są tak zamydlone i pozbawione sensu, że taki stopień odrzuceń nie dziwi. Kolorowy animowany top z latającym napisem nie sprzedaje.

• 3 tygodnie później...
Zleć zrobienie tej strony porządnej firmie bo to ważna inwestycja

Albo freelancerom ;p

Grafik komputerowy zaprojektuje ciekawe layouty, dodatkowo możesz skorzystać z usług projektowania logo które wykona agencja interaktywna katowice.

Jeśli potrzebujesz konkretne rozwiązanie e-commerce zobacz sklep internetowy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności