Skocz do zawartości

Zaplecze - pytanie o siłe

mareczek123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie małe pytanie bo chyba do końca czegoś nie rozumiem.

1.Mówi się że z zaplecza powinno wychodzić stosunkowo mało linków, tymczasem najchętniej tworzone zaplecza to katalogi i precle gdzie tych linków jest od groma i ciut ciut. To jaką siłę mają linki prowadzące do naszej strony z takiego zaplecza, zgubione gdzieś wśród innych?

2.Katalogi i precle na subdomenach jak się mają do tych zbudowanych na domenie głównej ? Czy dla gogle subdomena to tak na prawdę nowa strona?

3. Chciałem zrobić sobie zaplecze na WP, takie w którym stworze kilka stałych stron z ładnymi opisami - z tych stron bedą szły główne linki do moich stron, natomiast sam blog będzie bardziej automatyczny, czy takie rozwiązanie jest lepsze niż zwykły presel page gdzie wszyscy mogą dodawać wpisy ?

4. Chciałem stworzyć stronę z kilkunastoma podstronami wypełnionymi treścią związaną z moją strona główną i teraz pytanie czy z tych wszystkich podstron mam puszczać linki do mojej, innymi słowy czy cała strona ma zawierać tylko linki do mojej strony? na wszystkich podstronach ?

dzieki

1. W dużym uproszczeniu: mówimy o dwóch rodzajach zaplecza:

a ) pod SWL'e - liczy się site, więc stawianie masowej ilości katalogów na tej samej bazie danych tylko różnych subdomenach się w miarę sprawdza

b ) zaplecze "dedykowane" - tutaj się liczy siła i jakość, bo z tego zaplecza będziemy linkowali własne strony + ewentualnie zaplecza między sobą

2. Subdomena dla Googla to oddzielny serwis. Jednak jeśli mówimy o zapleczach dedykowanych to należy pamiętać o różnorodności IP. Także na jednej domenie nie powinniśmy robić zbyt wielu sobdumen, bo będzie zdublowane IP. Co innego w wypadku stron pod SWL'e. Tutaj, w zależności od regulaminu danego SWL'a, możemy na jednej domenie postawić wiele subdomen i dodać do systemu.

3. Wydaje mi się lepsze ponieważ sam możesz wybrać tematykę stron. A jak ludzie będą sami wrzucać to może być z tym różnie

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

A interesuje mnie jeszcze jedna rzecz, czy to ma znaczenie że :

w zwykłych katalogach zazwyczaj w stopce, w bocznych boxach lub innych takich miejsca znajdują się czyste linki prowadzące do stron pozycjonowanych. Czy nie lepiej jest otoczyć je tekstem, np po 100-200 znaków? Czy też ten zabieg nie ma większego znaczenia?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności