Skocz do zawartości

Ilość nagłówków h1, h2, h3... na stronie!

BrzekuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie dotyczące ilości nagłówków na stronie. Mianowicie słyszałem i czytałem, że są pewne umowne dopuszczalne ilości nagłówków na stronie których nie powinno się przekraczać np. nagłówek h1 powinien wystąpić tylko raz, h2 mniej więcej do 4 razy inne mogą być już więcej, oczywiście to wartości umowne.

Chciał bym się dowiedzieć czy przy tych ilościach chodzi o całokształt strony/serwisu ? czy raczej każda z podstron rządzi się tutaj własnymi prawami i tym samym nagłówek h1 może wystąpić raz ale na każdej z podstron a nie całej stronie.

Będę wdzięczny za odpowiedź bo zawsze dużo zastanawiam się nad tymi nagłówkami żeby niechcący nie przegiąć i nie popaść w filterek.

Z góry dziękuję,

Pozdrawaim

Ogólnie zasada jest taka że im większy H tym bardziej ważny dla googla. H1 stosujesz raz a resztę tak jak potrzebujesz.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

To jest kwestia optymalizacji strony i ajk ona wygląda - czasem mozesz Hx mieć po razie a czasem kilka razy.

H1 zastosowałbym raz, pozostałe zależnie od budowy strony. Sugerowałbym sie ewentualnei budową wordpressa :peace:

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Podepnę się pod temat, czyli najlepiej stosować h1 - do najbardziej istotnej dla mnie frazy, którą pozycjonuję, później np 3x h2 dla fraz, które mnie mniej interesują itd ? P.S Na co jeszcze dużą uwagę zwraca robot google co pomogłoby w lepszym zwróceniu uwagi na dane frazy ?

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Tak wyglada struktura Heading tags u mnie w tresci strony:

H1

Opis tego co w H1

H2

opis tego o czym jest H2

H2

opis tego o czym jest H2

nie testowalem czy bez tego bylyby gorsze rezultaty aczkolwiek zawsze staralem optymalizowac pod kazdym katem, jak na razie sie udaje :soczek:

W czasach kiedy CSS dopiero raczkowal, Google na pewno przywiazywalo duza wage do H tags, teraz kiedy jest mozliwa manipulacja wygladem poprzez CSS, mozliwe ze nie przywiazuje juz uwagi.

Dzięki serdeczne za szybką i liczną pomoc.

Jeszcze tylko jedno pytanie jeśli można, już na przykładzie nagłówka h1 czy te ilości o których mówimy liczą się dla całej strony www czy każda z podstron (np. oferta, realizacje, kontakt.....) rządzi się swoimi prawami ? dokładniej mówiąc czy nagłówek h1 można użyć raz w całokształcie strony czy np. raz na pojedynczej podstronie serwisu ?

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki,

Daniel

H1 używam tylko i wyłącznie do nagłówka, czyli najważniejszej frazy. Nazwy artykułów to h2 czasem h3 a z powodu że najczęściej na jedną podstronę wypada jeden artykuł to używam 1x h1 i 1x h2/h3.

Na razie nie widzę powodów do zmian.. pzd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności