Skocz do zawartości

Co to jest? Mapa strony?

mirrroslav

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam własną stronę www, już trochę wypozycjonowaną, ma pewien problem ponieważ nie wiem jak zrobić taki efekt, jestem na pierwszym miejscu w google na daną frazę i po wpisaniu której chciałbym otrzymać takie wyświetlanie linków do mojej strony, poniżej przedstawiam link do zrzutu ekranu o który to efekt mi chodzi, proszę bardzo o pomoc

https://img826.imageshack.us/img826/8263/57663824.png

linkuj podstrony i czekaj aż Google to doceni !!!

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads

ciężko to dokładnie stwierdzić, podstawa w pozycjonowaniu to być cierpliwym

linkuj podstony, staraj sie zeby mialy one unikalna tresc, byly zoptymalizowane pod interesujace cie slowo kluczowe (inne dla kazdej podstrony) i byly na bieżąco aktualizowane, pielegnuj je jak najdroższą dzidzie i czekaj na efekty

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads

Google, jeśli widzi, że strona jest wartościowa sam dodaje takie specjalne linki. Może sam spróbuj przeanalizować, jakie strony posiadają takie linki, ile mają linków zwrotnych i jaki PR, i sam odpowiesz sobie na pytanie czemu Twoja strona takowych nie posiada.

Jak widać, np. Interia spełnia wymagania Google'a :)

ważna jest też struktura linkowania. Musisz mieć jasny podział na działy w obrebie serwisu, np 10 głównych działów i muszą one być jasne i przjrzyste, zoptymalizowane pod 1-3 frazy, muszą mieć spójny anchor tekst w obrębie serwisu i dobrze aby miały jakieś linki zewnętrzne.

Ja kiedyś prowadziłem stronkę lokalnego klubu - była zrobiona za starych dobrych czasów w html. Każda podstronka miała ciekawą treść i ludzie do niej linkowali.

Wpisując w google nazwę klubu - wyskakiwały jeszcze chyba z 6 podstron z których jedna czy dwie to były arcyciekawe artykuły np. z meczu derbowego na którym była rozruba i kibice drużyny przeciwnej zabrali nam flagę :D

Niestety potem silnik został "z duchem czasu" zamieniony na php i mimo ze aktualizacja treści stała się łatwiejsza to zapał się skończył i stopniowo artów zaczeło być mniej - tak jak i odwiedzających.

Linki natychmiast zniknęły.

Poprę więc wielokrotnie powtarzaną tutaj teorię - że zawartość strony ma znaczenie dla jej "pozycji" w googlu.

Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę.

Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego.

Stary blog, nowe zdjęcia ślubne.

Poczytaj na temat funkcji mapy strony w google dla webmasterow poniewaz z tego co widze niektorzy nie zrozumieli watku i troche odbiegaja od tematu. Ja od siebie Ci tylko dodam ze mapa strony sluzy zeby poinformowac roboty o istnieniu stron poniewaz do niektorych z roznych powodow google nie moze dotrzec wiec wniosek jest taki ze jest bardzo przydatna. Tylko niektorzy myla sitemaps.xml z site maps strony sluzace do nawigacji internauty po stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności