Skocz do zawartości

[opinie] jupe.pl

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

s2 , chodzi spoko.

Napisałem: mówią, że się nie da stwierdzić, która to domena.

Próbuję coś robić (wywalę stamtąd phpBB), ale i tak kaplica.

-----------

UPDATE: ok, wywaliłem co się da. na wordpressy dałem wp-supercache

Jutro przetestuję jak support idzie klientowi na rękę i nieomieszkam wrócić z informacją.

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

potwierdzam ostatnio dzieją się na Jupe dziwne rzeczy banują kona za przekroczenie zużycia CPU, nie wysyłają żadnego maila ostrzegawczego. A monitorować można zużycie CPU tylko w panelu rozliczeniowym, w/d hekko trzeba się logować do tego panelu i samemu obserwować zużycie CPU. Klient miał tam katalog rokiego + 20 webmini. Wyłączyli jemu konto bez żadnego uprzedzenia, usunąłem jemu te webmini w 5 minut ale konta odblokować nie chcieli, chcą kasy. Zadzwonił (klient) do nich a oni jemu odpowiedzieli ze nie muszą wysyłać e-mail ostrzegawcze i ze czytać regułamin trzeba :). Wiec powiedział mi zęby przeniosłem z jego kont( ma tam swoje wizytówki na jednym a na drugim byli te katalogi) wszytko na inny serwer nu i maja 2 konta z glowy, chyba o to im chodziło.

Ja ma tam 5 kont innych klientów ( polecałem sam na wizytówki) to narazie jest ok, ale nic tam nie trzymam ( 1 szt joomla) to za co mogą mi konto zamknąć, wiec na razie stoją.

Jak opowiadał mi to klient na GG to nie wierzyłem ze to Hekko może odstawiać takie "numery".

Nie wiem co się dzieje , ale Hekko ( jako użytkownik PIO) już dawno tu się nie wypowiada,dziwie się czemu....

potwierdzam to co maxPan pisze, mi też zablokowali konto z powodu przekroczenia zużycia CPU, bez żadnego maila, bez niczego, powiedział, bo dzwoniłem, że muszę kontrolować zużycie w panelu! no to jest trochę śmieszne... na iswift już się zawiodłem, chociaż ostatnio nie mam żadnych problemów tam, ale myślałem że jupe będzie pewnym hostingiem na pewne rzeczy

SEO, SEO i SEO

śmieszne to ze licznik zużycia CPU jest w panelu ROZLICZENIOWYM, a nie w panelu administracyjnym, a to ze nie muszą wysyłać e-maili to fakt, bo niby po co jak można sprzedać inny ( czytaj nie tańszy) pakiet, lub punkty CPU 1,23 z VAT za 1 szt minimum 12 można kupić ;)

Wszytko rozumiem, ale nie myślałem ze Hekko będzie działać na tym poziomie.

Zgodzę się, powinna być opcja powiadamiania np. przy 50, 75 i 90% wykorzystanym limicie. Wtedy można byłoby to kontrolować w jakiś sposób... Inna sprawa, że za taką cenę spodziewanie się takich opcji to raczej przesada. :)
Witamy,

Twoje konto xxx wykorzystało ponad 80% limitu cpu w tym miesiącu. W

przypadku osiągnięcia 100% wykorzystania konto jest blokowane do

pierwszego dnia kolejnego miesiąca. Aby uniknąć blokad, prosimy o

monitorowanie zużytego obciążenia w kolejnych dniach.

--

Biuro Obsługi Klienta

firmy HEKKONET

Tak jak obiecałem wracam z wnioskami.

Dokupiłem drugie konto i poprzenosiłem co ważne.

Kontakt z jupe bardzo dobry i szybki, nawet do 22:00.

Oferta 1,23zł za punkt (konto średnie 5% procka to 5 pkt dziennie), czyli 6zł za dzień jest lekko mówiąc wyjątkowo słaba.

Szczególnie, że całe większe konto z obciążeniem 6%, transferem 120GB kosztuje 26zł miesięcznie.

Cały czas uważam jednak, że na to co tam stało to obciążenie powinno mieścić się w limicie.

Laohost się nawet nie zapocił.

B.

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• 3 miesiące temu...

Kolejny mój niespodziewany kontakt z jupe (hekko).

Mail, że zapytanie nie optymalne i muli bazę. Chwilę później, że domena zablokowana.

Co ważne podali JAKIE konkretnie zapytanie jest złe, więc dało radę szybko poprawić, a i odblokowali od ręki.

W tym przypadku uważam, że współpraca jest wzorowa, może powinni tylko wcześniej dać znać o zapytaniu.

Pozdrawiam!

B.

• 1 rok później...

@Hekko, czy planujecie zwiększenie limitów w Jupe.pl? Bo odkąd w Hekko jest nowa oferta to parametry Jupe wypadają blado. A o ile dobrze pamiętam, miała to być alternatywa dla Hekko: trochę słabszy support i maszyny ale ceny niższe. Dla porównania:

Pakiet Poj. Transf. Lim. Cena rok brutto

MaxJupe+ (Jupe.pl) 18 GB 200 GB 7% 332,10 zł

MaxPack (Hekko) 20 GB 200 GB 15% 270,00 zł

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

Dostałem ostatnio info że przenoszą moje konto na inną maszynkę ale wszystko gra... szkoda bybyło żeby się popsuli a banowanie kont bez info to dyskwalifikuje host...

Mam nadzieje że to się wyjasni jakoś..

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

Tyle, że ten mail jest dość sprytnie napisany - "zaczynamy od dzisiejszej nocy", bez określenia kiedy operacja się zakończy. Gdy pytałem konkretnie kiedy konto zostanie przeniesione (działa katastrofalnie) to dowiedziałem się, że nie wiadomo kiedy i nie wiadomo czy zostanie przeniesione.

Tyle, że ten mail jest dość sprytnie napisany - "zaczynamy od dzisiejszej nocy", bez określenia kiedy operacja się zakończy. Gdy pytałem konkretnie kiedy konto zostanie przeniesione (działa katastrofalnie) to dowiedziałem się, że nie wiadomo kiedy i nie wiadomo czy zostanie przeniesione.

U mnie działa wszystko ok gdyby nie napisali meila to bym nic nie wiedział jak zacznie być kiepsko to trzeba się zabierać tak to już jest to co dzisiaj jest ok nie koniecznie za rok będzie dobre, ale szkoda by było bo 3 lata mam konto i do tej pory jest ok :)

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności